Γενικά Τι είναι τα Υβρίδια;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης tina
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Υβρίδιο: Διασταύρωση μεταξύ δυο διαφορετικών ειδών.:)
 
Στη βιολογία η λέξη υβρίδιο έχει δύο έννοιες.[1] Η πρώτη είναι το αποτέλεσμα της διασταύρωσης ανάμεσα σε δύο ζώα ή φυτά διαφορετικής ταξινόμησης. Τα υβρίδια μεταξύ διαφορετικών ειδών που ανήκουν στο ίδιο γένος είναι μερικές φορές γνωστά ως ενδοειδικά υβρίδια ή διασταυρώσεις. Τα υβρίδια μεταξύ διαφορετικών υποειδών είναι γνωστά ως διειδικά υβρίδια. Τα υβρίδια μεταξύ διαφορετικών ειδών είναι γνωστά ως ενδογενικά υβρίδια Πολύ σπάνια τα ενδοοικογενειακά (μεταξύ διαφορετικών οικογενειών) υβρίδια έχουν παρατηρηθεί (όπως στις φραγκόκοτες). [2] Ο δεύτερος τύπος υβριδίων περιλαμβάνει διασταυρώσεις μεταξύ πληθυσμών, ποικιλιών ( ζώων ή φυτών) μέσα στο ίδιο είδος. Αυτή η δεύτερη έννοια χρησιμοποιείται συχνά στη βελτίωση φυτών και ζώων. Στη βελτίωση φυτών και ζώων τα υβρίδια παράγονται και επιλέγονται ευρέως για τα επιθυμητά τους χαρακτηριστικά που δεν υπάρχουν ή που δεν εμφανίζονται στους γονείς ή στους πληθυσμούς. Αυτός ο ανασυνδυασμός του γενετικού υλικού μεταξύ των πληθυσμών ή των φυλών συχνά ονομάζεται υβριδισμός.


πηγή : Hybrid (biology) - Wikipedia, the free encyclopedia

ένα πολυ κοινό παραδειγμα ειναι το καρδερινοκαναρο... 😉
 
Δηλαδη μπορει να κανουν μωρο αμαζωνιου με ζακο η cockatoo με cockatiel?

Στεφανε δεν αποτελει κανονα οτι ολα τα ζωα μπορουν να δωσουν υβριδια στις μεταξυ τους διασταυρωσεις. Ο αμαζονιου ανηκει στο γενος παπαγαλων Amazona ενω ο γκρι αφρικανικος στο γενος Psittacus. Τα υβριδια μεταξυ διαφορετικων γενων δεν ειναι και τοσο συχνα η ευκολα να συμβουν ποσο μαλλον οταν προκειται για πουλια που η εξελιξη τους πραγματοποιηθηκε σε τοσο διαφορετικα και απομακρυσμενα μεταξυ τους περιβαλλοντα.

Τωρα οσο για το αλλο υβριδιο που ρωτησες ναι γινεται. Εχει συμβει κατα λαθος μια φορα, δεν γνωριζω αν το συγκκριμενο ζευγαρι ξαναγεννησε. Προκειται για ενα θηλυκο κοκατιλ και ενα αρσενικο rose brested cockatoo (η αλλιως galah cockatoo) που ειχε καποια κυρια σε κλουβα εξωτερικη αναμεσα σε αλλα ζευγαρια κοκατιλ και ζευγαρωσανε και δωσανε ζωντανο απογονο το οποιο ονομασανε galatiel. Δες και στο λινκ...

Talking Birds - Australia's Avian Newspaper
 
Aπο οτι βλεπω μοιαζει περισσοτερο με κοκατιλ αυτο το υβριδιο galatiel λετε να μπορει να γινει τοσο μεγαλος οσο ενας κακατου. Το λοφιο του απο οτι ειδα μοιαζει με του κακατου και η κοιλια του ειναι κοκκινη σαν του κακατου μπορει να εχει και την δυνατοτητα καλυτερης ομιλιας αμα μοιαξει στον πατερα του μπορει να ζει περισσοτερα χρονια παλι για τον ιδιο λογο. Παντως αμα γεννηθει και αλλο galatiel σιγουρα θα ηταν ωραιο να ζευγαρωναν και να γινοταν ενα καινουριο ειδος.
 
δεν νομιζω να γινετε αυτο το υβριδιο ειναι πολυ αταιριαστο ως προς το μεγεθος τις συνηθειες και γενικα τον τροπο και περιβαλλον διαβιωσης.
 
εχουν διαφορα μεγεθους αλλα το κοκατιλ εχει μερικα κοινα χαρακτηριστικα με το κοκατου σκεψου να ζευγαρωνει το κοκατιλ με το Budgie ποση δυναμη εχει το Budgie ωστε να κρατηση πανω του το κοκατιλ.
 
Μπορει το Budgie να ειναι αρσενικο και να ανεβει στο κοκατιλ. Πως ο αρσενικος κακατου ανεβηκε πανω στην θυληκια κοκατιλ και αντεξε;
 
αυτο θελω να σου οτι δεν εχουν αυτη την διαφορα μεγεθους οπως το κοκατιλ με το κοκατου το κοκατιλ ειναι μεγαλο πουλι και ειχε δυναμη το Budgie ομως;Επισης μην επιμενης με το μεγεθος ψαξε το θεμα πρωτα με τα γονιδια του καθε πτηνου και μετα ελα στο μεγεθος δεν μπορεις να ζευγαρωσει δυο ασχετα πτηνα που δεν ανηκουν στην ιδια οικογενεια ποσο μαλλον το κοκατιλ με το Budgie που δεν ζουν ουτε στο ιδιο περιβαλλον το παραπανω υβριδιο(κοκατιλ χ κοκατου) ειναι μια εξαιρεση και δεν νομιζω να αποτελει κανονα οτι αυτο το ειδος ευκολα ζευγαρωνει μεταξυ του. Θα σου δωσω για παραδειγμα το υβριδιο μεταξυ του σπινου και της καναρας οταν θα ζευγαρωσει ο σπινος την καναρα ο οργανισμος της καναρας βρισκει το σπερμα του σπινου ως κατι ξενο και το αποβαλει απο τον οργανισμο της, πολυ σπανια θα ξεγελαστει και θα γονιμοποιηση τα αυγα της για να βγαλει σπινοκαναρα για αυτο αλλωστε και ενα σπινοκαναρο κοστιζει απο 200 ευρο και πανω.
 
Εχεις δικιο. Γιατι τα κοκατιλ και οι κακατου μοιαζουν να ειναι στην ιδια οικογενεια πτηνων αφου μοιαζουν παρα πολυ αυτο που αλαζει τα πραγματα ειναι σχεδον μονο το μεγεθος.
 
ειναι σαν να ζεβγαρωνει ο μιμίκος με την μέρη. (μέρη ανθρωπος, μιμίκος αγελαδα)
 
Εχεις δικιο. Γιατι τα κοκατιλ και οι κακατου μοιαζουν να ειναι στην ιδια οικογενεια πτηνων αφου μοιαζουν παρα πολυ αυτο που αλαζει τα πραγματα ειναι σχεδον μονο το μεγεθος.

Τα κοκατίλ ανήκουν στην ίδια οικογένεια με τους cockatoo, βασική και μόνη ομοιότητα το λοφίο.

''The Cockatiel Parakeet (Parakeet meaning long-tailed Parrot) is now biologically classified as a genuine member of Cacatuidae on account of sharing all of the Cockatoo family's biological features.''
Cockatiel - Wikipedia, the free encyclopedia
 
Off topic :

Etsi einai an den diabaseis ola to post.

SORRY - SIGNOMI - ENTSCHULDIGUNG
 
Back
Top