Διατροφή Τι είναι το snake eye στην τροφή των πουλιών;

AntoniaTsag

PB New Member
Εγγραφή
26 Ιουν 2023
Μηνύματα
6
Καλησπέρα σας. Γνωρίζετε τι είναι το snake eye στην τροφή των πουλιών? Και πως θα το ξεχωρίσω...
Ευχαριστώ!
 
Το πιθανότερο είναι η @AntoniaTsag να αναφέρεται στο Salak (Salak, Salakka, Rakum, Snake fruit, Snake fruit, Salacca zalacca) το οποίο είναι ένα πολύ δημοφιλές φρούτο στη Νοτιοανατολική Ασία.
Είναι ένα φρούτο σε σχήμα δάκρυ (έως 4 εκατοστά σε διάμετρο) το οποίο καλύπτεται με μια καφέ φολιδωτή φλούδα, η οποία μοιάζει πραγματικά με δέρμα φιδιού σε πολλούς. Η φλούδα αφαιρείται σχετικά εύκολα, αλλά καλύπτεται με αιχμηρά μικρά αγκάθια που μπορούν εύκολα να τραυματίσουν το δέρμα των χεριών, οπότε πρέπει να καθορίζετε προσεκτικά, κατά προτίμηση με ένα μαχαίρι.
Κάτω από το περίβλημα είναι ένας μπεζ πολτός, ο οποίος χωρίζεται σε πολλά θραύσματα και αρκετούς σπόρους.
Έχει ασυνήθιστη εμφάνισή, και γλυκόξινη γεύση.
Το Salak περιέχει ασβέστιο, βιταμίνη C, βήτα-καροτίνη, επομένως η τακτική χρήση του έχει θετική επίδραση στην κατάσταση των μαλλιών και των νυχιών, βελτιώνει την όραση και έχει επίσης καλή επίδραση στη δραστηριότητα του γαστρεντερικού σωλήνα και στη δραστηριότητα του εγκεφάλου.

salak16.jpg


Κάτι ανάλογο με τα δικά μας φραγκόσυκα που θεωρούνται ασφαλή φρούτα για τα πτηνά.
 
@Vada αρχισα και εγω να κανω παρεμφερείς λεκτικα αναζητησεις γιατι snake eye δεν εβρισκα κατι και επεσα πανω στο snake fruit οντως
https://www.webmd.com/diet/health-benefits-of-snake-fruit
αλλα σκαλωσα γιατι δεν θυμαμαι να αναφερεται ποτε σαν σπορος σε συσκευασια τροφης. Budgie εχει η @AntoniaTsag αν δεν κανω λαθος.
οι σποροι του δεν ειναι και μικροι οπως φαινεται.Ειμαι περιεργος αν περιεχονται σε καποια τροφη.

1688126324553.png
 
Τελευταία επεξεργασία:
@Vada καλησπέρα σας! Αναφέρομαι σε ένα σαν σπορακι με μια μαύρη βούλα το οποίο είναι τοξικό για τα πουλιά. Είναι σε χύμα ή συσκευασμένες τροφές παπαγαλων-πουλιων και προέρχεται από τα φυτοφάρμακα. Είναι σαν δηλητήριο για τα πουλιά. Το παπαγαλακι μου τελικά αφού το εξετασε δεύτερος γιατρός παρατήρησε αυτούς τους τοξικούς "σπόρους" στην τροφή του. Και μου έδωσε φάρμακο.
 
@AntoniaTsag στην συσκευασμένη τροφή με ποια ονομασία αναφέρεται το συγκεκριμένο σποράκι;

Κ αν επιτρέπεται ο γιατρός ήταν πτηνιατρος; Κ ποια ήταν η διάγνωσή του κ το φάρμακο που σου συνέστησε.
 
@φιλομαθης πήγα σε γιατρό το παπαγαλακι μου γιατί δεν ήταν καλά κ είδε την τροφή του κ λέει έχει αυτό το δηλητήριο.. και είναι πολύ επικίνδυνο γιατί μπορεί κ να χάσουν τη ζωή τους..
[automerge]1688127207[/automerge]
@MARY58 δεν αναφέρεται γιατί δεν είναι σπορακι. Είναι σαν σπόρος. Ο γιατρός μου είπε ότι τυχαίνει σε κάποιες σοδειες να υπάρχει λόγω των φυτοφαρμάκων. Είναι άσπρο με μια μαύρη βουλιτσα και αν το πατήσεις θρυμματίζεται. Ρωτήστε κι εσείς τον γιατρό σας αν το γνωρίζει. Γι'αυτό τον λόγο ρώτησα και εδώ για να μου πει κάποιος αν το γνωρίζει.
 

Συνημμένα

  • FB_IMG_1688115509531.webp
    FB_IMG_1688115509531.webp
    25,9 KB · Προβολές: 20
  • FB_IMG_1688115509531.webp
    FB_IMG_1688115509531.webp
    25,9 KB · Προβολές: 21

θες να μας πεις πια τροφη δινεις? Καταλαβαινεις οτι δεν στεκει εμπορικα να περιεχει δηλητηριωδη μερη οποιαδηποτε τροφη.
To snake eye εκεινος στο ειπε? μηπως να σου πει και την επιστημονικη ονομασια?
 
@AntoniaTsag
Εάν πρόκειται για τους σπόρους του snake fruit πράγματι δεν είναι βρώσιμοι.
Ο καρπός είναι ασφαλής οι σπόροι όχι.
Δεν νομίζω ότι κάποια αξιόπιστη επώνυμη εταιρεία που διαχειρίζεται σπόρους θα τους έβαζε μέσα στα μείγματα για τους παπαγάλους.
Το πιθανότερο είναι να βρίσκονται σε χύμα τροφή.
Το παπαγαλάκι σας τους έτρωγε αυτούς τους σπόρους;
Σε πιο γιατρό πήγατε και τι φάρμακο σας έδωσε;
 
Λέγεται white sorghum δηλαδή άσπρο σόργο, το έχει η τροφή Rio για κοκατιλ και φαντάζομαι και άλλες μάρκες, το μόνο που βρήκα για τοξικότητα είναι ότι παράγεται μια ουσία αλλά μόνο όταν γίνεται μουλιασμα/sprouting

 
@tasos91
Πράγματι πρόκειται για σπόρους από ασπρο σόργο.
Σύμφωνα με τα άρθρα που έβαλες ,(τα οποία όμως δεν έχουν την έγκριση του Υπουργείου Γεώργιος της Αμερικής) μόνο τα φύτρα περιέχουν μεγάλη ποσότητα υδροκυανείου, όχι οι σπόροι.
Και η Wikipedia αναφέρει για την τοξικότητα τα παρακάτω:
Στα αρχικά στάδια της ανάπτυξης των φυτών, ορισμένα είδη σόργου μπορεί να περιέχουν επίπεδα υδροκυανίου , ορδενίνης και νιτρικών αλάτων , τα οποία είναι θανατηφόρα για τα ζώα που βόσκουν.
Τα φυτά που καταπονούνται από την ξηρασία ή τη ζέστη μπορεί επίσης να περιέχουν τοξικά επίπεδα κυανίου και νιτρικών αλάτων σε μεταγενέστερα στάδια ανάπτυξης.
Δηλαδή αν κατάλαβα σωστά η όποια τοξικότητα υπάρχει είναι στα πρώιμα φυτά και όχι στο σπόρο, που γίνεται όταν ολοκληρωθεί η ανάπτυξη του φυτού.
Και η deli nature στην Serengeti έχει σπόρους από ασπρο σόργο.
 
Τελευταία επεξεργασία:
@AntoniaTsag Έχω την εντύπωση πως κάτι δεν μας μεταφέρεις σωστά. Δεν είναι σπόρος αλλά είναι τοξικό και βρίσκεται μέσα στους σπόρους και προέρχεται απο τα φυτοφάρμακα και το λένε snake eye? Τι είναι δηλαδή, κατάλοιπο φυτοφάρμακου; Δεν βγάζει νόημα όλο το παραπάνω.

O σπόρος που έβαλες στις φωτο είναι όντως σόργο όπως λέει ο @tasos91 και δεν είναι τοξικό. Δεν βλάστησες τους σπόρους εσύ, έτσι;
 
Καλησπέρα και από εμένα το ίδιο πράγμα κάπου το είχα διαβάσει . Αρρώστησε πέθανε ένας παπαγάλος δεν θυμάμαι αλλά ο κτηνίατρος του είπε ότι μέσα στην τροφή υπάρχει το συγκεκριμένο "πράγμα" και η τροφή ήτανε γνωστής εταιρίας και παρότρυνε το κόσμο να μην την αγοράζει. Μήπως είναι λάθος γιατρού η παραπληροφόρηση η δεν το καταλαβαίνουμε σωστά?
 
καλο θα ηταν να δουμε το επισημο αρθρο που ανεφερε κατι τετοιο
μαζι με τα αποτελεσματα της νεκροψιας που στοιχειοθετουν κατι τετοιο που θα πρεπει να εχει το αρθρο για να ειναι εγκυρο..
Επισης υποθετω ο τυχον αρθρογραφος θα ειχε εξετασει ο ιδιος ανεξαρτητα δειγματα και θα ειχε εντοπισει υψηλα ποσοστα καποιας συγκεκριμενης ουσιας ..
καλο θα ειναι χωρις πηγες διασταυρωμενα μην αρχιζουμε τα καποιος καπου καποτε
Αν εγω παρω τροφη και την εχω εκτεθειμενη και χωρις φροντιδα ως προς την διασφαλιση της καθαροτητας και χαλασει θα φταιει η τροφη?
Αν αγορασουμε ηλιοσπορο απο μαγαζι για δικη μας καταναλωση και δουμε οτι ειναι κουφια τα σπορακια μας η εχουν τρυπες θα συνεχισουμε να τρωμε ή να ψωνιζουμε απο τον ιδιο εμπορο?

και ακομα δεν ξερουμε απο την ιδιοκτητη της τροφης ποια συσκευασμενη ηταν αν ηταν χυμα κλπ.. και την επιστημονικη ονομασια του σπορου απο τον γιατρο που την αναγνωρισε την "δηλητηριωδη" τροφη
 
@MARY58 δεν θυμάμαι θα προσπαθήσω να βρω που το είχα διαβάσει και αν το βρω θα ενημερώσω
[automerge]1688140727[/automerge]
@MARY58
 

Συνημμένα

  • Screenshot_2023-06-30-18-57-39-186_com.android.chrome.webp
    Screenshot_2023-06-30-18-57-39-186_com.android.chrome.webp
    169,9 KB · Προβολές: 18
καποιος καπου καποτε
snake eyes
και aviomycine αφου δεν ειχε κατι παθολογικο
σκεψου να ειχε κατι παθολογικο

και σιγουρα εστειλε δειγμα στο χημειο του κρατους και εχουμε και την απαντηση οπως και καταγγελια της εταιρειας..
 
@MARY58 κατά τύχη το διάβασα δεν γνωρίζω κάτι απλά μου έμεινε το snake eye στο fb το βρήκα όταν ξεκίνησα να ψάχνω για πουλιά και να διαβάζω
 
Μου φαίνεται απίθανο, ως σενάριο επιστημονικής φαντασίας, να έχει η vitakraft ή άλλη επώνυμη μάρκα συσκευασμένων σπόρων, σπόρους που μπορούν να δηλητηριάσουν τα πουλάκια. Άλλωστε όπως λένε ο @Vada κ ο @Φοίβος, αν είναι οι σπόροι σόργο δεν είναι τοξικοί.
 
Back
Top