Φροντίδα Τι να κάνω για να λύσω το πρόβλημα με τα μυρμήγκια;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Ariadnh
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Γιαννη απο που αγορασες το chevitren και απο που το pinex;
 
και τα 2 από πετ σοπ. τα βρίσκεις εύκολα εδώ.

πριν όμως τα αγοράσεις καλύτερα να δοκιμάσεις πιο οικολογικούς τρόπους (στάχτη, αλεύρι, ρίγανη, ξίδι...) που σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν αποτέλεσμα.
 
Χυμός λεμονιού

Εάν ψεκάσεις με λίγο χυμό λεμονιού στο πάτωμα και κοντά στις κλούβες (ή ακόμα και έξω από τις μυρμηγκοφωλιές), τα μυρμήγκια θα αποφύγουν να ξαναεπισκεφτούν τα κλουβιά σου. Ο λόγος πιθανολογείται, από ότι μου είπαν, στο ότι το οξύ που έχει το λεμόνι, αποπροσανατολίζει τα μυρμήγκια στον εντοπισμό της τροφής.Αυτό χρησιμοποιώ εγώ και είναι αρκετά αποτελεσματικό!
 
Αγορασα το exal s εντομοκτονο.. Τα σκοτωνει ομως.. Το αγορασα γιατι κανει και τσιμπουρια. Μου ειπε οτι το χρησιμοποια στο κλουβι αφοβα..
 
το αφοβα ειναι σιγουρο; Εντομοκτονο και πουλια το βλεπω δυσκολο. Διαβασες ετικετα; Μηπως εχει το γνωστο σημα και λεει κατι για υδροβιους οργανισμους;
 
Δεν θα το βαλω μεσα στα πουλια.. Θα το βαλω εξω απο το κλουβι.. Εκει ειναι τα μυρμηγκια. Ρωτησα για τους γατους αν το φανε και μου ειπε πως αυτος το βαζει μεσα ατο κλουβι και τιποτε δεν επαθαν τα καναρινια του..
 
εγω διατηρω επιφυλαξεις..σταγονιδια θα πανε παντου, στα καγκελα στην ποτιστρα... Εχει το σημα Χ η οχι;
 
Δεν το κραταω τωρα εδω. Ειναι σκονη δεν ειναι υγρο..
 
δεν μπορω να σου απαντησω δεν ξερω το σκευασμα. Εγω παντως αν λεει οτι ειναι τοξικο δεν θα το εβαζα με τιποτα! Καταρχην θα μπορουσε να ειναι επικινδυνο και για τους ανθρωπους λογικα...
 
Μου ειπε πως το βαζουν οι πελατες του στην φωλια των καναρινιων τους.. Δεν υπαρχει προβλημα ειπε.. Ειχε κι αλλα εκει και μου εδειξε αυτο. Στο πατωμα θα το βαλω τι προβλημα να υπαρχει; Δεν θα εχουν επαφη τα πουλια. Μονο οι γατοι αλλα δεν θα το βαλω σε χορτα..

Ουφου να μην το βαλω;

Αυριο θα πιασω τηλεφωνο στην εταιρεια να μου πουν αυτοι αν υπαρχει κινδυνος.. Αν και στο κουτι εχει σκυλο και αναφερει πως μπορεις να βαλεις πανω τους.

Θα ρωτησω και θα σας ενημερωσω
 
Σκεφτομαι εγω τωρα "ειναι δυνατον να πουλανε εντομοκτονα στο pet shop που να κανει κακο στα κατοικιδια;"

Καλημέρα.. Μίλησα μαζί τους.. Μου ειπαν οτι οι πελάτες του το χρησιμοποιούν μέσα στισ φωλιες των καναρινιων για να μην αναπτυχθούν ψείρες.. Τόσο ακίνδυνο είναι. Μπορείς να το βάλεις και πανω στο κατοικίδιο (σκύλο, γατο για τσιμπούρια).. Το μονο που σκέφτομαι είναι οτι επιλέγω να τα σκοτώσω.. Αλλά κάθε μέρα μου αδειάζουν τις ταιστρες.. Κάθε λίγο αγοράζω τροφή.. Τόσοι μηνες και μια λύση που να κοβει μαχαίρι το πρόβλημα δεν βρήκα..

Πέρσυ είχα το ίδιο πρόβλημα αλλά 4 καναρίνια ειχα και δεν μου αδειαζαν τόσες ταιστρες.. Οποτε εκανα υπομονή μέχρι το χειμωνα..
 
Το προϊόν πως λέγεται; υπάρχουν πληροφορίες στο διαδίκτυο; Τα μυρμήγκια (αφού σκότωσε μερικά) δεν πρόκειται να το πλησιάσουν.
 
Δεν βρήκα πληροφορίες στο διαδίκτυο.. Ίσως επειδή είναι Κυπριακής παραγωγής.. Λέγεται exal s
 
Εσύ για περιμετρικά των κλουβιων δε θες να το βάλεις; Δεν νομίζω να έχεις θέμα... Ρίξε γυρω-γυρω και βλέπεις.. :)
 
Εβαλα γυρω στα ποδια των κλουβιων και υπηρχε και μια φωλια εκει.. Εβαλα και εκει (δεν μπορουσα να κανω αλλιως).. Σημερα δεν ηρθε τιποτα αλλα ουτε πτωματα ειδα..
 
Back
Top