Γενικά Τι να κάνω για να μην με τσιμπάει ο παπαγάλος μου;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Niva99
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Niva99

PB Member
Εγγραφή
8 Ιουλ 2022
Μηνύματα
437
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Γεια σας,
Ευτυχώς έχω μια άριστη σχέση με το budgie μου. Παλιότερα όμως, ήταν μια περίοδος (περίπου 4 μήνες) που με τσιμπούσε συνεχώς. Μην έκανα κάτι, κατευθείαν. Εγώ τις περισσότερες φορές δεν αντιδρούσα, περίμενα να τελειώσει και έβγαζα σιγά - σιγά το δάχτυλο μου από το κλουβί. Ελάχιστες φορές όμως, με τσιμπούσε τόσο δυνατά, που έτρεχε λίγο αίμα από το δάχτυλο μου και έμενε σημάδι για κάνα 2 μέρες. Οπότε, οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής:
1. Γιατί ήταν τόσο νευρικός εκείνο το διάστημα?
(Να υπενθυμίσω ότι τον είχα πάρει 1η Αύγουστου 2021 και η επιθετική συμπεριφορά ξεκίνησε μέσα Σεπτεμβρίου και τελείωσε κάπου στον Ιανουάριο)
2. Εγώ έπρεπε να υποκύψω σε τέτοιες καταστάσεις ή καλά έκανα και αντιστεκόμουν? (εκτός από ελάχιστες περιπτώσεις, όπως είπαμε και πιο πριν)
Από Ιανουάριο και μετά όμως, αρχίσαμε τα φιλάκια και τα χάδια και από τότε φορές μετρημένες στα δάχτυλα ήταν πάλι νευρικός για κάτι ώρες (κάτι τον είχε εκνευρισει). Όμως του έδινα λίγο millet και πάλι όλα καλά. 🥰
 
  • Like
Αντιδράσεις: grt460
Απο μπατζι το τσιμπημα ειναι μελι... που να δεις απο green cheek conure 😆😆😆 στο θεμα μας τωρα, αφου πλεον εχει σταματησει αυτην την συνηθεια και εχετε αριστη σχεση δεν χρειαζεται να ανησυχεις. Πιθανοτατα εχει να κανει στο οτι ηταν και η αρχη τοτε.
 
Στο πρωτο σου ερώτημα οι λόγοι που μπορεί να ήταν επιθετικός μαζί σου είναι πολλοι.

Ίσως να ήταν η αρχή και δεν σε είχε μάθει οπότε ένιωθε κάποια ανασφαλεια, μπορεί να είχε αγχωθεί με κάτι, μπορεί να ήταν ακομα και ορμονικο.
Δες αυτό το άρθρο για την γλώσσα του Σώματος των πουλιών.

Στο δευτερο ερώτημα σου γενικά στο δαγκωμα δεν τραβάμε απότομα το χέρι μας γιατί δείχνει ότι το πουλι αποκτά την κυριαρχία, ουτε φυσικά του φωνάζουμε.
Μπορείς να κουνήσεις το χέρι σου ελαφρά αν κάθεται επανω ώστε να χάσει στιγμιαια την ισορροπία του και να του αποστάσεις έτσι την προσοχή.
Ένα άλλο που μπορείς να κάνεις που το κάνω και εγώ, τον αφήνεις λίγο κάτω στο πατωμα να ηρεμήσει για 2-3 λεπτά και τον ξανά φέρνεις στο χέρι σου.
Αν συνεχίσει επαναλαμβάνεις την διαδικασία.
Αφου τώρα είναι όλα μέλι γάλα όλα καλά!!
Κατά την προσωπικη μου αποψη προφανως ήθελε απλά τον χρόνο του για να νιώσει ασφάλεια μαζί σου!!🙂
[automerge]1662631721[/automerge]
Δες επίσης αυτό το άρθρο που αναφέρει για την επιθετικότητα των πουλιών.

 
Εγώ πιστεύω πως οφείλεται στην αναπαραγωγικη περίοδο. Οι ορμόνες των πουλιών εκείνη την περίοδο είναι στα ύψη και τείνουν να αλλάζει η συμπεριφορά τους. Ειδικά εφόσον είναι και θηλυκό καθώς τα θηλυκά είναι συνήθως πιο νευρικά από τα αρσενικά.
Θα πρέπει να αντισκεκομαστε σε τέτοιες περιπτώσεις αλλιώς πιστεύουν πως παίρνουν το πάνω χέρι και συνεχίζουν να έχουν αυτή τη συμπεριφορά. Καλοί τρόποι αντιμετώπισης είναι:
Να τα αφήσουμε στο πάτωμα και να φύγουμε για 5 λεπτά.
Να τους δίνουμε λιχουδιές και παιχνίδια όσο δεν δαγκωνουν και να μόλις δαγκώσουν να τους τα πάρουμε.
Να τους διδαξουμε το target training.
Εάν κάθονται στο χέρι μας και δαγκώσουν να το γυρίσουμε πίσω καθώς έτσι επιλεντρονονται στο πως να ξαναβρούν την ισορροπία τους.
 
@Niva99 Δες αυτό
Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
 
Back
Top