Ασθένειες Τι να κάνω με το άρρωστο καναρίνι;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης User 22220
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Με τι δοσολογία;
Δε μου είπε και ρώτησα διευκρίνιση και εκεί και μου είπε ότι είναι οκ αυτό που έκανα με τα προβιοτικά. Θα ξαναρωτήσω αύριο που θα με πάρουν για τα αποτελέσματα της καλλιέργειας. Στα προβιοτικά ULTRA Levure ο κτηνίατρος μου είχε πει να διαλύω μια κάψουλα σε 1 λίτρο και από εκεί να βάζω 100 ml στην ποτίστρα.

Στις βιταμίνες μου απάντησε απλά, το ίδιο με τα προβιοτικά.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
να διαλύω μια κάψουλα σε 1 λίτρο νερό και από εκεί να βάζω στις ποτίστρες (τον ρώτησα για τη δοσολογία της ποτίστρας γιατί δε μου το διευκρίνισε και συμφώνησε ότι μετά τη διάλυση του χαπιού στο 1 λίτρο θα βάζω 100 ml στις ποτίστρες
Η διάλυση γίνεται σε ένα λίτρο νερό και σε μία αναλογία που βασίζεται στη συνιστώμενη ποσότητα χορήγησης της φαρμακευτικής ουσίας ανά κιλό σωματικού βάρους του πουλιού καθώς και σε συνδυασμό με την εποχή για να προσδιοριστεί η κατανάλωση νερού και άρα η κατανάλωση της ποσότητας του φαρμάκου. Από εκεί και πέρα, δεν έχει σημασία η χωρητικότητα του δοχείου που θα προσφέρεις το φάρμακο.
 
Το πόδι που έλεγα ότι το μαζεύει και γι' αυτό κάθεται συχνά κάτω, κατάφερα σήμερα να το βγάλω φωτογραφία γιατί μου φάνηκε σε ένα σημείο πρησμένο. Θα παραθέσω πρώτα 2 φωτογραφίες από το δεξί ποδαράκι (που μαζεύει) και μετά 2 φωτογραφίες από το αριστερό που φαίνεται μια χαρά για να γίνει σύγκριση.
.1.webp
2.webp
3.webp
4.webp
Προτείνετε κάτι συγκεκριμένο για να του βάλω ή δεν είναι τίποτα σημαντικό; Η κατάστασή του παραμένει δυστυχώς η ίδια. Κάθεται πολύ συχνά κάτω φουσκωμένο, τρώει και πίνει λίγο.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Τώρα εμφάνισε αυτό που έστειλα στη φωτογραφία. Εχει 4-5 μέρες που σηκώνει το δεξί του ποδαράκι. Πριν ένα μήνα το πήγα στον κτηνίατρο και τότε τα πόδια του ήταν μια χαρά. Το μάτι του είχε το πρόβλημα (που πλέον δε βλέπει απο εκείνο) και έκανε διάρροια. Λογικά κάπως πρέπει να συνδέονται όλα αυτά αλλά κανένας δε βρέθηκε να ξέρει επαρκώς πράγματα για ασθένειες καναρινιών. Δυστυχώς σε αυτό το συμπέρασμα έχω καταλήξει. Σ' ευχαριστώ για την απάντηση, θα το πάρω αύριο. Καθημερινά μια φορά έτσι;
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Κοίτα εγώ όταν είχα τέτοιο πρόβλημα του έβαζα καθημερινά μια φορά κάνοντας μασάζ και αυτα τα λέπια έφευγαν σιγα σιγα σε λιγότερο από μια εβδομάδα..
Άλλοι την χρησιμοποιούν 2-3 φορές καθημερινά, οι πιο έμπειροι ίσως μας διαφωτίσουν...
 
Ναι αλλά τις πρώτες φωτογραφίες δεν τις ανέβασα για τα λέπια.. Η φουσκαλιτσα φαίνεται να το ενοχλεί, κάτω απο το πόδι. Σήμερα το ειδα λιγο πρησμένο εκεί και κατάλαβα ότι μάλλον γι' αυτό δεν το πατάει..
 
Τελευταία επεξεργασία:
Σήμερα ήταν η τελευταία μέρα που του έδινα flazyl.. Επειδή στο μέρος που βρίσκομαι δε βρήκα την epithol, αποφάσισα να αλείφω 2 φορές τη μέρα το ποδαρακι του με χαμομήλι και μετά να του βάζω βαζελίνη.. Σήμερα είδα βελτίωση γιατί δεν το σήκωνε όπως τις προηγούμενες μέρες και κοιμήθηκε σε πατήθρα.. Άρχισε να τρώει και τα άλλα σπόρια, επειδή σιγά σιγά του μείωσα τα χρωματιστά.. Νερό έπινε επίσης κανονικά.. Του έδωσα επίσης λίγο καρπούζι και αγγούρι και τα έφαγε με όρεξη. Απλά το πόδι στο σημείο που έδειξα στις φωτογραφίες παραμένει λίγο πρησμένο και ενώ το έχει συνήθως κάτω, δε το στηρίζει τόσο πολύ όσο το αλλο ποδι.. Επίσης σήμερα με ανησύχησε μια στιγμή που κουτσούλησε αλλά η κουτσουλιά δε μπορούσε να πέσει κάτω και κρεμόταν απλά απο το πουλί. Πραγματικά πρώτη φορά βλέπω τέτοιο πράγμα..
Ενώ όλες αυτές τις μέρες έχουν βελτιωθεί κατά πολύ οι κουτσουλιές του.. Είναι πολύ στερεές και έχουν νορμαλ χρώμα. IMG_20180816_011624.webp
IMG_20180816_011331.webp

Ξέχασα να γράψω ότι 16, 17 και 18 μου είπαν από το διαγνωστικό να βάλω προβιοτικά και βιταμίνες. Της eviol μου είπαν στο φαρμακείο ότι δε θα ειναι βολικό να τις διαλύσω στο νερό γι'αυτό πήρα της nutra lead, exinakeia με βιταμίνη c και ψευδάργυρο..
 

Συνημμένα

  • IMG_20180816_010912.webp
    IMG_20180816_010912.webp
    47,2 KB · Προβολές: 1
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
@blackh
Epithol ή ότι άλλο χρειαστείς ίσως το βρεις δυτικά εδώ http://animal-shop.gr και εδώ http://www.petstep.gr/petstep
Ανατολική Θεσσαλονίκη εδω https://www.vrisko.gr/details/2773_307bf00_e52dd0k3__a2haf04c1
ευχαριστώ!

Οι τελευταίες που αναφέρεις είναι βιταμίνες για ανθρώπους;
ναι, για ανθρώπους..
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Απλά το πόδι στο σημείο που έδειξα στις φωτογραφίες παραμένει λίγο πρησμένο

Ίσως εάν δοκίμαζες κρέμα betadine ή και staficort ;
Για πρησμένο ποδι σε αυτό το σημείο ένας κτηνίατρος μου είχε προτείνει αν δεν κάνει τίποτα το betadine που του έβαζα, να του έκανα επάλειψη με Staficort ή fucicort.
Το ότι τρώει και το ότι κοιμήθηκε στην πατήθρα είναι μάλλον ενθαρρυντικό...
 
Η διάθεσή του είναι σίγουρα καλύτερη αλλά συχνά μέσα στη μέρα κουρνιαζει.. Απλά πλέον κουρνιαζει στις πατηθρες αντί για κάτω.. Σήμερα παρατήρησα σα να εχει ξεφλουδιστει από κάτω στην πατούσα.. Αυτό το πόδι γενικά ήταν λίγο πιο σκούρο από το άλλο αλλά παρατηρώ ότι ειναι αρκετά πιο κόκκινο απ'ότι συνήθως.. Αν ξέρει κάποιος από δικιά του εμπειρία τι ακριβώς είναι τότε να αγοράσω την κρέμα αλλά δε θέλω να του δώσω λάθος φάρμακα.. Το άλλο μου καναρίνι πρόσεξα ότι μερες μετά την πρώτη αντιβιωση που του εδωσα παρουσίασε σοβαρότερο θέμα στο πόδι του

IMG_20180817_192619.webp IMG_20180817_192658.webp

Αυτές μπόρεσα να βγάλω καθαρά.. Τέτοιο χρώμα έχει και κάτω από το πόδι και έχω την εντύπωση ότι ειναι και λίγο ξεφλουδισμενο οπότε γι'αυτό δε το πατάει ακόμη 100% καλά.. Σήμερα παρεπιπτοντως είχε όρεξη να κάνει και μπάνιο απλά μπήκε λιγότερες φορές απ' ότι συνήθως
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Ενώ την Παρασκευή ήταν μια χαρά, έτσι όπως τα περιέγραφα, το Σάββατο άρχισε να πέφτει πάλι κάπως η διάθεσή του και να σηκώνει πάλι το ποδαράκι.. Παρατήρησα ότι γύρω απο το σημείο που ήταν πρησμένο, το πυον που είχε κάνει είχε ξεραθεί.. Αποφάσισα να του το αφαιρέσω, μήπως και αυτό προκαλούσε κάποια επιπλέον μόλυνση και δεν το άφηνε να ξεπρηστεί.. Δε βγήκε αίμα, ούτε έπαθε κάποια μόλυνση με αυτό που έκανα γιατί μετά έβαλα μπεταντιν (και στ τσιμπηδα που χρησιμοποίησα) αλλά σίγουρα το ζόρισα.. Πήρα τηλέφωνο χθες το κτηνιατρείο στην Κομοτηνή που είχα στείλει τις καλλιέργειες και ο γιατρός μου είχε πει ότι μάλλον είναι σταφυλόκκοκος και πρέπει να του χορηγηθεί το ampicillin-t για 5 μέρες και μετά προβιοτικά και βιταμίνες. Σήμερα ξαναμιλήσαμε γιατί δε βρήκα σε όλη τη Θεσσαλονίκη ένα pet shop που να το έχει άλλα είχα βρει μόνο ένα (είναι ένα pet shop που μου πρότειναν σε ενα προηγούμενο μήνυμα εδώ) που μου είπε ότι για σταφυλόκκοκο δίνουν tiamulin.. Ο γιατρός μου είπε ότι θα το βοηθούσε και η τιαμουλίνη.. Όμως όταν περιεγραψα ξανά οτι το πουλί δε φαίνεται να ξανακάνει πυον στην περιοχή που το αφαίρεσα αλλά απλά παραμένει λίγο πιο κόκκινο(σα να έχει ξεφλουδιαστεί) και πρησμένο, μου είπε να περιμένω λίγες μέρες και αν αρχίσω να βλέπω ξανά πυον, είναι σταφυλοκκοκος.. Ανέφερα μήπως του πέσει βαριά 3η αντιβίωση μετά το augmentin και το flazyl που του έδωσα. Γιατί ενώ τρώει και πίνει φυσιολογικά (όχι τόσο όσο παλιά), παραμένει πολύ αδύνατο.. Προς το παρόν όμως είπε να του βάλω epithol.. Δυστυχώς δε μπορώ να του το πάω για εξέταση γι'αυτό και ο άνθρωπος κάνει ο, τι μπορεί για να καταλάβει τι ακριβώς συμβαίνει.. Θα παραθέσω μια φωτογραφία με το πόδι όπως ήταν πριν βγάλω αυτό το κομμάτι ξεραμένου πυον και μετά πως φαινόταν οταν τ πάτησα λίγο δίπλα στο δάχτυλό μου για σύγκριση μεγέθους. Δυστυχώς το πέταξα.. Ο γιατρός είπε ότι θα μπορούσα να του το στείλω για ανάλυση να βεβαιωθούμε τι ηταν.
 

Συνημμένα

  • IMG_20180822_141918.webp
    IMG_20180822_141918.webp
    74,6 KB · Προβολές: 13
  • IMG_20180822_142010.webp
    IMG_20180822_142010.webp
    23,8 KB · Προβολές: 13
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
  • Like
Αντιδράσεις: Myrto.
Back
Top