Ασθένειες Τι να κάνω με το άρρωστο καναρίνι;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης User 22220
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Στην πρώτη φωτογραφία, φαίνεται πορτοκαλί γύρω απο εκείνο το κιτρινωπο πυον, γιατί ειχα βαλει μπεταντιν πιο πριν.. Το πυον ήταν πιο μεγάλο απ'ότι φαίνεται στη φωτογραφία, απλά ο φακός δε μπορούσε να εστιάσει καλά.. Το πόδι παραμένει κοκκινωπο και πρησμένο όπως στη φωτογραφία που είχα ανεβάσει την Παρασκευή στο προηγούμενο μήνυμα..
 
Ευχαριστούμε για την ενημέρωση
Πήρα τηλέφωνο χθες το κτηνιατρείο στην Κομοτηνή που είχα στείλει τις καλλιέργειες και ο γιατρός μου είχε πει ότι μάλλον είναι σταφυλόκκοκος
Συγγνώμη γιατί μάλλον δεν κατάλαβα καλά, αυτό ειπώθηκε από τα συμπτώματα που του περιέγραψες, έτσι; (επειδή είχες πει ότι οι καλλιέργειες είχαν βγει αρνητικές).

Επομένως τώρα του κάνεις επαλείψεις με epithol, δεν βάζεις και betadine και ούτε δίνεις αυτή τη στιγμή κάποια αντιβίωση και περιμένεις να δεις μήπως εμφανιστεί πάλι πύον.

παραμένει πολύ αδύνατο..
Μήπως μπορείς να μας πεις ποια τροφή του δίνεις;
Τώρα που δεν παίρνει κάποια αντιβίωση (ακόμη), του βάζεις βιταμίνες; Αυγοτροφή θα μπορούσε να φάει; (επειδή δεν τρώει καλά και είναι αδύνατο)

Επίσης, το έχεις σε εξωτερικό ή σε εσωτερικό χώρο;

Για το μάτι τελικά δεν ειπώθηκε κάτι νεότερο να υποθέσω;
(μήπως σου είχε πει ο πρώτος γιατρός τι μικρόβιο ήταν εκείνο στο στομάχι που είπε ότι ήταν η αιτία για το πρόβλημα στο μάτι; )

Πολύ κρίμα πάντως, η κατάσταση φαίνεται αρκετά στενάχωρη...
Εύχομαι να πάει καλύτερα το συντομότερο.
 
Ναι, στο δεύτερο γιατρό που δυστυχώς ειναι Κομοτηνή, είπα τα πάντα από τα τέλη Ιουνίου που άρχισε να πέφτει πολύ και να τυφλώνεται.. Οι καλλιέργειες είχαν βγει αρνητικές αλλά είπε ότι θα μπορούσε να φανεί σε μια εξέταση το ξεραμενο πυον που αφαίρεσα.. Epithol θα αγοράσω αύριο ή σήμερα.. Έβαζα λίγη βαζελίνη.. Από το Σάββατο και μετά που είδα ότι άρχισε να μην το πατάει πάλι καλά, σταμάτησα τη βαζελινη, γιατί λένε ότι δε βοηθάει να επουλώσουν πληγές.. Αλλά απο τη Δευτέρα που αφαίρεσα το πυον, βάζω ξανά βαζελίνη και πιο πριν λίγο μπεταντιν.. Ο γιατρός είπε σήμερα την epithol επειδή του είπα ότι δε βλέπω να σχηματίζεται πάλι πυον σε εκείνη την περιοχή και ότι απλά παραμένει λίγο πρησμένο και κόκκινο όπως στις φωτογραφίες που ανέβασα.. Τροφή έδινα μέχρι πρόσφατα εκείνες τις συσκευασμένες που είχε ποικιλία σπόρων μαζί με τα χρωματιστά που δεν ξέρω τι είναι.. Μετά αγόρασα μια τροφή πάλι ποικιλίας χωρίς όμως τα χρωματιστά και είδα ότι είχε περισσότερα κανναβουρια.. Μέχρι στιγμής του έχω δώσει 2 αντιβιωσεις, το augmentin που μου είπε ο γιατρός στη Θεσσαλονίκη και το flazyl που μου είπε ο γιατρός απο την Κομοτηνή όταν βρέθηκαν τριχομοναδες στην μικροσκοπική εξέταση.. (βέβαια τριχομοναδες βρέθηκαν και στο γέρικο καναρίνι μου των 11 ετών και εκείνο πέρα απο το πρόβλημα με το πόδι του είναι πολύ ζωηρό και δυνατό).
Τους δίνω καρότο και μήλο αυτές τις μέρες και λίγο καρπούζι.. Είχα βάλει και λίγο αβγό αλλά δεν έφαγαν πολύ.. Αυτό το κίτρινο έφαγε περισσότερο κρόκο από το άλλο.. Σε εσωτερικό χώρο τα έχω και τους αλλάζω τον πάτο 2 φορές τη μέρα. Για το μάτι, όχι τίποτα νεότερο.. Μερικές φορές ακόμη δακρύζει αλλά λιγότερο και μόνο μάλλον από έντονο φως (σα να έχει φωτοευαισθησία πλέον) γιατί και το πτέρωμα γύρω από το μάτι αυτό είναι λιγότερο κολλημένο και φαίνεται πιο φυσιολογικό..
Εδώ για παράδειγμα φαίνεται το μάτι αυτό ενώ δεν εχω πολύ φως και του δίνω να πιει μια σταγόνα νερού απο το δάχτυλο

IMG_20180822_164707.webp
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
  • Like
Αντιδράσεις: Myrto.
βαζελινη, γιατί λένε ότι δε βοηθάει να επουλώσουν πληγές
Ναι... η βαζελίνη μαλακώνει την περιοχή, γιατί την βάζεις; Το betadine οκ.

Μετά αγόρασα μια τροφή πάλι ποικιλίας χωρίς όμως τα χρωματιστά και είδα ότι είχε περισσότερα κανναβουρια.
Τρώει από αυτή καλά;

Τους δίνω καρότο και μήλο αυτές τιε μερες
Ωραία, αυγό βραστό έχεις δώσει καθόλου;
Άλλους παχυντικούς σπόρους, πέρα από το καναβούρι, πχ. σουσάμι;

Τα βλέπει καθόλου ήλιος;
 
Είχα βάλει και λίγο αβγό αλλά δεν έφαγαν πολύ.. Αυτό το κίτρινο έφαγε περισσότερο κρόκο από το άλλο..

Συγγνώμη δεν είχα δει αυτό το τμήμα
Εντάξει αφού έφαγε αυγό όλα καλά, να του ξαναβάλεις και αν θελήσει ας ξαναφάει, θα του κάνει καλό για να πάρει τα πάνω του.
Με το tobrex είχες παρατηρήσει βελτίωση; Σου είπε κάτι ο νέος γιατρός γι' αυτό;
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Ναι... η βαζελίνη μαλακώνει την περιοχή, γιατί την βάζεις; Το betadine οκ.
Τρώει από αυτή καλά;

Βαζελίνη βάζω γιατί και η epithol διάβασα ότι περιέχει και στην ουσία αν έχουν προσβληθεί από κάποιο παράσιτο, τους προκαλεί ασφυξία. Γενικά από όλα όσα του βαζω τρώει καλά απλά λιγότερες ποσότητες συγκριτικά με παλιά.. Και οι κουτσουλιές του φαίνονται σχετικά νορμάλ.. Πέρα από τους σπόρους που ανέφερα και τα φρούτα, όχι τίποτα άλλο.. Τα έχω δίπλα από τη μπαλκόπορτα που έχει αρκετό φως τα πρωινά, αλλά πάνω τους δεν πέφτει ποτέ ήλιος..

Το tobrex έχω να του το βάλω από τις 20 Ιουλίου.. Ο νέος γιατρός δε φάνηκε να ασχολείται με το μάτι.. Ίσως γιατί του είπα οτι τυφλωθηκε από εκείνο
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Βαζελίνη βάζω γιατί και η epithol διάβασα ότι περιέχει και στην ουσία αν έχουν προσβληθεί από κάποιο παράσιτο, τους προκαλεί ασφυξία..
Απλώς η ασφυξία προκαλείται στα παράσιτα που βρίσκονται επιφανειακά, η βαζελίνη δηλαδή τα "μπουκώνει" στην επιδερμίδα του ποδιού και ασφυκτιούν. Εδώ τίθεται θέμα τέτοιων παρασίτων;

Το πύον και το πρήξιμο που παραπέμπει σε φλεγμονή πρέπει να είναι πιο βαθύ και πιθανώς οφείλεται σε μικρόβιο, επομένως σε αυτή την περίπτωση η βαζελίνη από μόνη της δεν μπορεί να σκοτώσει το μικρόβιο (ή να βοηθήσει στην καταπολέμηση). Πάντως δεν είναι κακό που την έβαλες γιατί αν υπήρχε θέμα παρασίτων, θα μπορούσε να καλυφθεί 👍 . Η epithol έχει και βακτηριοκτόνο δράση γιατί περιέχει μια τέτοια ουσία, οπότε στο σύνολό της θεωρείται απολυμαντική.

Γενικά από όλα όσα του βαζω τρώει καλά απλά λιγότερες ποσότητες συγκριτικά με παλιά..
Μάλιστα, πάντως από προσωπική εμπειρία σε αδύνατο καναρίνι, μόλις του πρόσθεσα σουσάμι, ηλιόσπορο, σπόρους chia, καμελίνα και νίζερ πήρε τα πάνω του και πάχυνε.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Δε φαίνεται να βλέπει τίποτα από εκεινο το μάτι.. Στο πόδι δεν έχω απολύτως καμία ιδέα για το τι έχει και ο γιατρός από μακριά δε νομίζω να μπορεί να καταλάβει και πολλά..Αλλά το πρήξιμο το είχε και προτού στείλω τις κουτσουλιες για καλλιέργεια σε αυτόν, οπότε εκεί έστω στο μικροσκόπιο, δε θα βρισκόταν κάτι σχετικό; Ή μήπως είναι σύμπτωμα της τριχομοναδας που αργεί να φύγει παρ'ολο που 5 μέρες του έδωσα flazyl; Εγώ δε θέλω να του προκάλεσα επιπλέον δυσφορία με το πυον που έβγαλα, απλά είχε βδομάδες που το έβλεπα στην πατούσα και είχε πλέον ξεραθεί, σα να ήταν νεκρό τμήμα..Αλλά φυσικά ήταν και αρκετό μέρος στο εσωτερικό της πατούσας.. Θα τις δοκιμάσω όλες αυτές τις τροφές, σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τις συμβουλές 🙂
 
Το σπαθολαδο το έχει χρησιμοποιήσει κανείς σε ανάλογη περίπτωση;
 
Δε φαίνεται να βλέπει τίποτα από εκεινο το μάτι..
Πώς δείχνει ότι δεν βλέπει από εκεί;
Αλλά το πρήξιμο το είχε και προτού στείλω τις κουτσουλιες για καλλιέργεια σε αυτόν, οπότε εκεί έστω στο μικροσκόπιο, δε θα βρισκόταν κάτι σχετικό; Ή μήπως είναι σύμπτωμα της τριχομοναδας που αργεί να φύγει παρ'ολο που 5 μέρες του έδωσα flazyl;
Δεν ξέρω... Αυτό ένας γιατρός μπορεί να μας το επιβεβαιώσει, το αν θα φαίνονταν στο μικροσκόπιο κάτι που μπορεί να σχετίζεται ή όχι ή αν είναι σύμπτωμα από την τριχομονάδα...
Εγώ δε θέλω να του προκάλεσα επιπλέον δυσφορία με το πυον που έβγαλα, απλά είχε βδομάδες που το έβλεπα στην πατούσα και είχε πλέον ξεραθεί, σα να ήταν νεκρό τμήμα..Αλλά φυσικά ήταν και αρκετό μέρος στο εσωτερικό της πατούσας..
Εντάξει, δεν πειράζει, αν και πρώτα ίσως θα ήταν καλό να ρωτούσες κάποιον πιο ειδικό για το αν έπρεπε να βγει, όμως εάν ήταν όντως πύον, καλύτερα που βγήκε. Όμως μόνο και μόνο από αυτή την "επέμβαση" το betadine καλό θα ήταν να συνεχίσεις να το βάζεις. 😉

Να 'σαι καλά, στεναχωριέμαι πιο πολύ που είχες και έχεις τόσες επικοινωνίες με γιατρούς και τελικά δεν μπορείς να βρεις άκρη.

Σπαθόλαδο δεν έχω χρησιμοποιήσει. Μόνο epithol, betadine και fusicort σε ανάλογη περίπτωση.
 
Όταν κάθεται σε μεριά που κοιτάει έξω με το δεξί μάτι (το υγιές) και πλησιάζω αθόρυβα, γυρνάει μόνο αν ακούσει θόρυβο και τότε θα γυρίσει να δει με το υγιές μάτι.. Και γενικά από κοντά εχω τσεκάρει και με το δάχτυλο κοντά στο μάτι του και δεν υπάρχει καμια ανταπόκριση, ούτε έστω σα να έβλεπε σκιές.. Αλλά η δακρύρροια ελαττώθηκε σημαντικά και φαίνεται και από τις φωτογραφίες που φαίνεται στεγνό μεγάλο μέρος του πτερωματος γύρω του.. Αν δεν ήταν πυον, τι άλλο θα μπορούσε να ήταν; Αν ήταν παράσιτο δε θα φαινοντουσαν ποδαράκια; Ειλικρινά και γω απογοητευομαι γιατί με τόση ταλαιπωρία που δέχτηκε με 2 αντιβιωσεις και προβιοτικά, φτιάχτηκε το ένα θέμα και βγήκε άλλο πρόβλημα..
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Και γενικά από κοντά εχω τσεκάρει και με το δάχτυλο κοντά στο μάτι του και δεν υπάρχει καμια ανταπόκριση, ούτε έστω σα να έβλεπε σκιές..
Μάλιστα...

Αν δεν ήταν πυον, τι άλλο θα μπορούσε να ήταν;
Δεν ξέρω, εσύ που το είδες από κοντά το καταλαβαίνεις καλύτερα αν είναι πύον -θα ήταν λογικά, αφού το είδες- εγώ δεν μπορώ να καταλάβω από τις φωτογραφίες... (αυτό το είπα γιατί κάτι εξογκώματα που είχε το δικό μου, νόμιζα ότι ήταν πύον, και ρώτησα την κτηνίατρο αν μπορούσαμε να το βγάλουμε και μου είπε όχι να μην το πειράξουμε... ήταν σκληρά εκείνα..)

Ειλικρινά και γω απογοητευομαι γιατί με τόση ταλαιπωρία που δέχτηκε με 2 αντιβιωσεις και προβιοτικά, φτιάχτηκε το ένα θέμα και βγήκε άλλο πρόβλημα..
Σίγουρα δε συνδέονται τα προβλήματα; ☹

Λυπάμαι ☹
Αν θέλεις, ενημέρωσέ μας για την εξέλιξή του.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Δεν έχω ιδέα αν συνδέονται ή αν είναι τραγική σύμπτωση πάντως δεν ξέρω τι άλλο να κάνω.. Θα εναποθεσω τις ελπίδες μου στην epithol και στο να μην εμφανίσει πυον και αναγκαστώ να χρησιμοποιήσω και 3η αντιβίωση.. Αν εμφανιστεί ξανά πυον, κατά 90% λέει ο γιατρός θα είναι σταφυλόκκοκος.. Θα περιμένω 2-3 μέρες να δω πως θα πάει και θα ενημερώσω.
 
Back
Top