Γενικά Τι να κάνω για τα τσιμπήματα στο κεφάλι καναρινιού;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης apollong1
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
τότε, φίλε μου, εγώ στην θέση σου θα έπαιρνα το καναρινάκι.. Θα πήγαινα στο pet-shop και θα τον έβαζα να αναλάβει όλη την θεραπεία του! Δεν θα έφευγα αν δεν είχα την δέσμευση του και γραπτώς, παρακαλώ! σε καμμία περίπτωση όμως δεν θα το έδινα πίσω. Έστω και μία ημέρα αρκεί για να δεθείς με μία ψυχή! Πίστεψέ με!
σήκω, λοιπόν, φίλε μου, πήγαινε και ''κηνήγησέ τον''!
στην διαθεση σου..
Όχι ρε εσύ θα το φροντίσω και θα είναι όλα καλά… έχει ξανά ζευγαρώσει παντός οι νεοσσοί τις είναι υπεροχή! Αυτό μου αρκεί :)

Πολλές φορές κάποιοι εκμεταλλευόμενοι την άγνοιά μας... μας πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες...
Εμείς μέσα εδώ οφείλουμε να είμαστε ενημερωμένοι και να πέφτουμε θύματα όσο πιο αραιά γίνεται.


Διαβάζεις τα παρακάτω... και σίγουρα θα γνωρίζεις πολύ περισσότερα για να προσπαθήσεις να βοηθήσεις το καναρίνι σου... Φυσικά αν υπάρχει κοντά σου κάποιος ειδικός (γιατρός) θα σε βοηθούσε περισσότερο.
https://community.petbirds.gr/threads/Κύστες-φτερών-στο-καναρίνι-μου.19909/
https://community.petbirds.gr/threads/kύστες-έγκλειστων-φτερών-ή-κάτι-άλλο.19156/
Ευχάριστο θα τα διαβάσω
 
Δεν πρόκειται να βγάλει άκρη με τον μαγαζάτορα.
Το θέμα είναι τι κάνει από εδώ και πέρα.
 
1 δεν είναι τρέλες οπός είπα και πριν τα καναρινιά μου είναι φρόνιμα δεν υπάρχει περίπτωση να τις κάνουν κακό άρα να τα αφήσω μαζί δεν χρήζετε να τα χαρίσω έτσι;
Όσο ήρεμα και φρόνιμα να είναι τα θηλυκά σου ένα νέο καναρίνι που τους ήρθε απ΄ το πουθενά ναι θα το θεωρήσουν εισβολέα και μπορεί να του ορμήσουν. Γι αυτό την επόμενη φορά να είσαι πιο προσεκτικός!

έχει ξανά ζευγαρώσει παντός οι νεοσσοί τις είναι υπεροχή! Αυτό μου αρκεί :)
Τέτοια πουλάκια που είναι άρρωστα δεν τα αγοράζουμε απ΄το πετ σοπ... μόνο υγιή και νεαρά πουλιά που και πάλι από ένα πετ σοπ δύσκολα να βρούμε.. Έστω όμως ότι το πήρες για να το κάνεις καλά και καλά έκανες, αλλά δεν έπρεπε να το βάλεις σε αναπαραγωγή αν δεν ήταν απόλυτα υγιή. Ζευγαρώνουμε μόνο υγιή πουλιά και αυτό είναι κανόνας! Ποτέ δε ξέρεις αν αυτό είναι κληρονομικό ή όχι!

Εγώ δε ξέρω αν είναι κύστη φτερών ή κάτι άλλο.. Το μόνο που ξέρω είναι ότι πρέπει να το πας σε έναν πτηνίατρο να το δει! Ορίστε και η λίστα: https://community.petbirds.gr/threads/Πτηνίατροι-Ειδικευμένοι-στα-Πτηνά-Κτηνίατροι.1091/

Εύχομαι περαστικά!
 
Back
Top