Vassilis S
PB Member
Δεν το ήξερα, μακάρι να είναι αυτό
Δεν το ήξερα, μακάρι να είναι αυτό
Όχι όταν εμφανίστηκε το περιποιήθηκα και έφυγε το πρήξιμο και (νόμισα ότι) έκλεισε η τρύπα. Οπότε δεν ασχολήθηκα παραπάνω. Τώρα το Απρίλη έκανα καλλιέργεια στα περιττώματα και έδειξε τριχομονάδες και όταν ανακάλυψα πάλι την τρύπα μου είπε ότι είναι πολύ πιθανό να έχει εμφανιστεί λόγω αυτού εξ αρχής.@Vassilis S πτηνιατρος σου έχει εξηγήσει πως εμφανίστηκε ένα χρόνο πριν;
Δεν την είχα ξαναδει αυτή την ασθένεια, μοιάζει λίγο με την δική μου περίπτωση όχι σε τόσο προχωρημένο στάδιο βέβαιαΜόνον οι παπαγαλογιατροί θα έχουν ασχοληθεί τακτικά με το θέμα. Εκεί οι εμφανίσεις είναι πολύ περισσότερες. Στα καναρίνια πολύ σπανιότερες νομίζω. ΕΔΩ μια περιγραφή και αντιμετώπιση της κατάστασης.(Διαφημιστικό μεν, χρήσιμο δε)
Ενδεχομένως Mary, τρέφονται σε καθημερινή βάση με σπόρους και αυγοτροφή τυποιημένη κι έχουν μόνιμα διαθέσιμα άμμο και σουπιοκόκκαλο. Επίσης 2-3 φορές την εβδομάδα μήλο, αγγούρι, μαρούλι@Vassilis S είναι ή ήταν η διατροφή του φτωχή στην βιταμίνη B12, λυσίνη, μεθειονίνη, βιταμίνη Α, βιταμίνη Β12 και μέταλλα όπως ασβέστιο κλπ;
Οι ελλήψεις στην διατροφή μπορεί να είναι σημαντικός παράγον, αλλά υπάρχει και αυτό@Vassilis S είναι ή ήταν η διατροφή του φτωχή στην βιταμίνη B12, λυσίνη, μεθειονίνη, βιταμίνη Α, βιταμίνη Β12 και μέταλλα όπως ασβέστιο κλπ;
κ. Μάκη, αυτό σχετίζεται με την καθαριότητα του κλουβιού κ των αξεσουάρ, ή από παράγοντες που δυστυχώς δεν μπορούμε να προλάβουμε όπως ότι " κουβαλάνε" οι σπόροι, ακόμα κ αν είναι συσκευασμένοι;..Άλλες αιτίες εμφάνισης ρινόλιθων είναι μολυσματικοί παράγοντες από βακτήρια και μύκητες ή περιβαλλοντικούς παράγοντες.
Το έχω διαβάσει το εξαιρετικό άρθρο και η αλήθεια είναι ότι ενδεικτικά ανέφερα αυτά που τους δίνω τώρα. Γενικά ότι σαλατικό τρώμε κι εμείς αυτό τρώνε και τα καναρίνια και τα μπατζάκια, κυρίως μαρούλι, ρόκα, λάχανο, καρότο, βαλεριάνα, αγγούρι, μαϊντανό, δυόσμο. Όταν έχουμε προμήθειες από Αγρίννννιο τρώνε και την αντράκλα τους... από φρούτα κυρίως μήλο, νεκταρίνι, πορτοκάλι, και ακτινίδιο. Όλα αυτά φυσικά κι ανάλογα την εποχή έχουν 2-3 μέρες λαχανικά 2-3 μέρες φρούτο. Όμως σπανάκι και μπρόκολο δεν έχει τύχει να τους δώσω@Vassilis S το μόνο που θα σου έλεγα είναι ότι χρειάζεται μεγαλύτερη ποικιλία στα λαχανικά, σίγουρα. Κ εγώ έκανα τα ίδια μέχρι που το ρώτησα στο φόρουμ κ κατάλαβα το λάθος μου . Του έδινα μήλο, πιπεριά, μπρόκολο ενώ υπάρχουν τόσα πολλά άλλα λαχανικά (αρακάς, σπανάκι, ρόκα, μαρούλι, γλυστριδα, κολοκυθακι το οποίο ακόμα δεν έχω δώσει). Για του λόγου το αληθές
[automerge]1658417278[/automerge]
Να δοκιμάσεις και την φράουλα στην εποχή της. Γενικά πεπόνι και σταφύλι ιδιαίτερα που είναι πολύ γλυκά φρούτα τα αποφεύγω τους δίνω μάλλον 1-2 φορές τον χρόνο εκεί στο Σεπτέμβριο. Επίσης τα βότανα αν δεν είναι φρέσκα και είναι αποξηραμένα έχουν έντονη μυρωδιά και ίσως απωθούν μερικά πουλάκια, θέλει μικρότερη ποσότητα αν και δεν ξέρω αν έχει νόημα το αποξηραμένο. Θα δοκιμάσω το μπρόκολο και το σπανάκι. Γενικά ποτέ τα καναρίνια δεν μου έκαναν τους δύσκολους, μόνο τα μπατζάκια που είναι τζόρες δεν τρώνε τίποτα άλλο εκτός από μαρούλι@Vassilis S μια χαρά. Ο δικός μου τα λατρεύει κ το σπανάκι κ μπρόκολο κ πιστεύω ότι θα έχουν αποδοχή στα καναρίνια σου.
Δυστυχως στα βότανα ρίγανη, θυμάρι, άνηθο, δυόσμο μου κάνει τον δύσκολο. Πορτοκάλι δεν του αρέσει ενώ τρελλαίνεται για μήλο, όχι το ξινομηλο, νεκταρινι, ροδάκινο, πεπόνι, σταφύλι. Ακτινίδιο δεν του έχω δωσει.
Όπως είπα θα περιμένω σίγουρα μέχρι το 15αυγουστο και ίσως τέλος Αυγούστου να τελειώσω με την πτερόρροια και μετά θα τον ξαναδώ αν δεν είναι οκ θα πάμε στον γιατρό και θα επανέλθω με νεότερα σε κάθε περίπτωση@Vassilis S , πώς σκέφτεσαι να προχωρήσεις με το καναρίνι; Θα το πας σε γιατρό; Αν ναι, εκτύπωσε και το άρθρο που επισύναψε ο Μάκης, ώστε να του το δώσεις.
Τελικά κοίταξες αν οι τρύπες είναι 2 ή 3?Δεν το ήξερα, μακάρι να είναι αυτό
Δεν κατάφερα να δω 3 τρύπες, μόνο 2 η μία πάνω από την άλλη όπως στις φωτογραφίεςΤελικά κοίταξες αν οι τρύπες είναι 2 ή 3?
Σε αυτη την περιπτωση θα επιμεινω στην δυσμορφιαΔεν κατάφερα να δω 3 τρύπες, μόνο 2 η μία πάνω από την άλλη όπως στις φωτογραφίες
Χρησιμοποιούμε τα απαραίτητα cookies για τη λειτουργία του ιστότοπου και προαιρετικά cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία της περιήγησή σας σε αυτόν.
Δείτε περισσότερες πληροφορίες και διαμορφώστε τις προτιμήσεις σας