Γενικά Τι να προσέξω πριν αγοράσω lovebirds;

dimitris76

PB Member
Εγγραφή
11 Μαρ 2008
Μηνύματα
3
Πόλη
Αθήνα
Σκεφτομαι να αγορασω ενα ζευγαρι Lovebirds kai θα ηθελα να ρωτησω σχετικα...
δηλ ειδη, μαγαζια με ποικιλια, χαρακτιριστικα φυλου
 
Τα διαβασα, αλλα στα μαγαζια συνηθως θελουν μονο να πουλησουν, ηθελα να μαθω περισσοτερα και καποια πραγματα που να προσεξω.{διαστασεις κλουβιου κλπ}
 
να προσεξεις πρωτα απο ολα το μαγαζι που θα αγορασεις.. (καθαριοτητα κτλ...)κ την κατασταση των πουλιων... Να ειναι δηλαδη υγιη!
κ τα υπολοιπα ειναι σχετικα ευκολα...
 
Κατ'αρχήν έχε υπόψη σου ότι δεν μπορείς να είσαι 100% σίγουρος για το φύλλο των πουλιών. Αν δεν σε ενδιαφέρει η αναπαραγωγή δεν έχεις πρόβλημα γιατί δεν είναι απαραίτητο να είναι ζευγάρι για να συμβιώσουν. Στο μαγαζί που θα τα αγοράσεις μπορεί να σε διαβεβαιώσουν ότι είναι ζευγάρι αλλά πολλές φορές ακόμη και έμπειροι εκτροφείς Lovebird κάνουν λάθος σχετικά με το φύλλο. Από εκεί που θα τα αγοράσεις φρόντισε να επικρατεί καθαριότητα και όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες για τα πουλιά. Παρατήρησε για αρκετή ώρα και από απόσταση τα πουλιά πριν διαλέξεις αυτά που θα πάρεις. Αν δεις κάποια να κουρνιάζουν ή να μην είναι ζωηρά πιθανόν να είναι άρρωστα. Ανάμεσα στα ζωηρά πουλιά προσπάθησε να βρεις δύο που περνάνε αρκετή ώρα το ένα δίπλα στο άλλο. Με αυτό τον τρόπο θα έχουν δεχτεί το ένα το άλλο από πριν και δεν θα υπάρχουν τόσσες αψιμαχίες τον πρώτο καιρό στο κλουβί. Όλα τα άλλα τα καλύπτει πιστεύω το άρθρο που σου πρότειναν προηγουμένως (annouk313).
 
Κατα τη γνώμη μου 3 πράγματα.
1. Τη διαπεραστική τους φωνή που πολλοί δεν αντέχουν.
2. Τη μυρωδιά τους που είναι έντονη.
3. Σε κάποιους ανθρώπους η σκόνη των φτερών τους (όπως και σ ε άλλα είδη) προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις.
Όποιος πιστεύει ότι αυτά δεν είναι σημαντικό πρόβλημα, καλή του επιτυχία με τους νέους του συντρόφους.
Κατά καιρούς έχω αναπαράγει αυτά τα ωραία παπαγαλάκια και χάρισα πολλά σε φίλους και συγγενείς.
 
Τι εννοεις τι μυρωδια τους; Διαφερουν απο τη μυρωδια των αλλων πουλιων; 🙂
 
εμενα παντως ενας φιλος μου που εχει Lovebird δεν μυριζουν τιποτα μονο η φωνη τους ειναι πολυ δυνατη.
 
Katharizontas klouvi mia fora tin imera kai plinontas to klouvi sto ntous mera para mera den tha mirizoun pote ta poulia sas! An mirizoun simeni oti den tous prozexete arketa kala..to pouli thelei kathariotita! Stin agria fisi enas papagalos pote den kathete stin vromia!

...tora pou tha pas na dialeksis papagalaki pare auto pou einai zoiro, petaei, trexei, sfirizei...Na mi kathete sti gonia h sto patoma fouskomeno...na exei kathara kai omorfa poupoula... Kathara matakia, ramfo kai podarakia... Mporeis na kathese brosta sti klouva kai na parakolouthis ta poulakia esto kai 20 lepta dialegontas to katalilo... Mi kollas mono sti xroma tou pouliou...An den tha vreis katalilo pigene sto allo katastima h tin alli mera... Kai panta protimame ta poulakia me daxtilidi...
 
Back
Top