Ασθένειες Τι να προσέξω στην υγιεινή νεοσσών lovebirds που μεγαλώνω με κρέμα;

Christos1964

PB New Member
Εγγραφή
5 Απρ 2016
Μηνύματα
223
Πόλη
Αθήνα
εχω δυο νεοσσους lovebirds που τους μεγαλωνω με κρεμα. η ερωτηση μου ειναι τι πρεπει να προσεξω απο θεμα υγιεινης ετσι ωστε να μην κανω κατι κακο στα πουλακια ή σε εμας που ερχομαστε σε επαφη μαζι τοιυς. Γενικοτερα αν κινδυνευει η υγεια των πουλιων απο μας ή εμεις απο αυτα γιατι οπως καταλαβαινετε η επαφη ειναι στενη και συχνοτατη. σας ευχαριστω πολυ
 
Όσο είναι ακόμα μωράκια, φροντίζουμε όπως και για τα δικά μας μωρά, την αποστείρωση των εργαλείων που χρησιμοποιούμε και των χεριών μας πριν τα πιάσουμε.
Επίσης σημαντικό στοιχείο είναι η θερμοκρασία της κρέμας που ταΐζουμε, για να μην κινδυνεύουν από μύκητες πηγμένης κρέμας στον πρόλοβό τους.
Γι 'αυτές τις λεπτομέρειες θα έπρεπε πριν ξεκινήσεις να έχεις διαβάσει αυτό https://community.petbirds.gr/threads/Τάισμα-νεοσσών-στο-χέρι.23537/, δεν ξέρω αν το διάβασες.
Επίσης να προσέχεις να μην μένουν κρέμες κολημμένες στο πτέρωμα και να τα καθαρίζεις μετά από κάθε τάϊσμα.
Μεγαλώνοντας η αποστείρωση γίνεται απλή καθαριότητα. Εφόσον μέχρι 20 ημερών διατράφηκαν από τους γονείς τους, έχουν λάβει τα απαραίτητα αντισώματα και έχουν αναπτύξει μια στοιχειώδη ανοσία. Πολύ καλή μέθοδο χρησιμοποίησες, οπότε δεν κινδυνεύουν ιδιαίτερα.
Όμως να ξέρεις τα νεαρά πουλιά, μέχρι να χρονίσουν, είναι πάντα πιο ευάλωτα από τα ενήλικα, γι αυτό χρειάζονται πιο σχολαστική φροντίδα, με την γενική έννοια του όρου.
Εσείς δεν κινδυνεύετε εφόσον μιλάμε για υγιείς νεοσσούς, προερχόμενους από υγιείς γονείς.
Να αρχίσεις να εισαγάγεις ξηρά αρωματικά βότανα στην διατροφή τους, όταν αντικαταστήσεις την κρέμα με αυγοτροφή, όπως ρίγανη, θυμάρι, βασιλικό κτλ.
Καλή επιτυχία και βάλε μας καμιά φωτογραφία :)
 
Back
Top