Γενικά Τι παπαγάλο να πάρω, Monk ή Ringneck;

Sofianna kouz

PB New Member
Εγγραφή
1 Φεβ 2022
Μηνύματα
1
Πόλη
Αθήνα
Γειά σας
Ήθελα να ρωτήσω τι παπαγάλο να πάρω μονκ ή Ringneck
Εγώ θέλω Ringneck μόνο λαι μόνο επειδή είναι πιο μεγάλο σε μέγεθος
Οποίος έχει μονκ μπορεί να μου πει αν είναι μεγάλο γιατί έχει μια φίλη μου και ξερό ότι είναι λίγο πιο μεγάλο από τα μπατζι
 
@Sofianna kouz
Καλησπέρα.
Αν αυτό που σε ενδιαφέρει σε ένα παπαγάλο είναι το μέγεθος του συγγνώμη αλλά πιστεύω ότι ξεκινάς λάθος.
Θα πρέπει πρώτα να ενημερωθείς για τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες του είδους που σε ενδιαφέρει, και κατόπιν να κάνεις την σωστή έρευνα αγοράς.
 
δηλαδή

Vada θα διαβάσει 5 σειρές και θα βγάλει συμπέρασμα αμέσως ε ?​

 
δηλαδή

Vada θα διαβάσει 5 σειρές και θα βγάλει συμπέρασμα αμέσως ε ?​

Προς τι το ερώτημά σου; Ναι, θα διαβάσει τις παραθέσεις που δεν είναι 5 σειρές, αλλά άρθρα που συνοψίζουν βασικά χαρακτηριστικά και ανάγκες του είδους και θα δει τι την ενδιαφέρει και σε τι ανάγκες μπορεί να ανταποκριθεί.
 
Ευτυχώς που υπάρχουν εμπεριστατωμένα άρθρα με ανάλυση για τα είδη αυτά με έτοιμες τις πληροφορίες κ γνώσεις για να μπορεί να αποφασίσει κ να ξέρει τι θα χρειαστεί ένας φροντιστής. Πώς αλλιώς να μάθει κανείς πριν την αγορά ενός παπαγάλου; Από όσο ξέρω, δεν επιτρέπεται test drive στα κατοικίδια.
 
Εγώ θέλω Ringneck μόνο λαι μόνο επειδή είναι πιο μεγάλο σε μέγεθος
θα διαβάσει 5 σειρές και θα βγάλει συμπέρασμα αμέσως ε ?

Καλημερα
θα συμφωνησω οτι δεν ειναι κριτηριο αγορας το μεγεθος στην αγορα κατοικιδιου.
Ειναι σαν να ρωτας τα παρακατω
να παρω γερμανικο ποιμενικο ή Rottweiller ή ελληνικο ποιμενικο?
να παρω Δαλματιας ή Μολοσσο?
να παρω ενα fiat 500 ή ενα audi A3
Κριτηρια ειναι πολλα παραπανω
Τι γνωσεις εχω
για να διαχειριστω το κατοικιδιο σε επιπεδο διορθωσης συμπεριφορας ?
για τις αναγκες διατροφης διαμονης
Για την εντασης φωνης
για την δυναμη δαγκωματος
για τις ωρες φροντιδας που χρειαζεται για την ευζωια του
για τις ωρες ενασχολησης που χρειαζεται για να μην βγαλει θεματα συμπεριφορας εναντιον του εαυτου του η των γυρω του
σχεδιασμος τι θα γινει αν πρεπει να φυγω διακοπες, ποιος θα το φροντιζει κλπ οταν δεν θα ειμαι εγω στο σπιτι
μηπως η μονη εικονα που εχω ειναι απο tiktok και instagram reels ?

και βεβαια κοστη κτησης και κοστη κατοχης (κλουβι τροφες παιχνιδια stands παρκα κλπ) και lifespan

Τα αρθρα που γραφονται εδω αλλα και υπαρχουν παντου διαθεσιμα και περισσοτερο στα αγγλικα δεν τα παραθετουν οι δημιουργοι τους για να διαβαζουμε μονο τους τιτλους αλλα και για να ενημερωνομαστε και να μην κανουμε λαθη ή πεσουμε στην παγιδα επιτηδειων πωλητων θα πω γενικοτερα

ουτε 5 γραμμες ειναι τα αρθρα ουτε υπαρχει και πιεστικη αναγκη για κανεναν να παρει οτι να ναι κατοικιδιο πτηνο και μετα να τρεχει .
Δεν ειναι θεμα επιβιωσης μας να παρουμε παπαγαλο καναρινι κλπ
Ολα αυτα τα αδεσποτα εξω σκυλια καπως προεκυψαν δεν τα πληρωσε καποιος για να τα ελευθερωσει .
πρωτα κοιταμε τις αναγκες ενος κατοικιδιου μετα την δικη μας οικονομικη κατασταση και συνθηκες καθημερινοτητας και μετα σκεφτομαστε .
Να μεινω αφραγκος για να παρω ενα πανακριβο aytokinhto και μετα να μην εχω να βαλω βενζινη ή να μην ξερω να το οδηγησω και να το τσακιζω απο γωνια σε γωνια...ειναι σωστο? θα το εκανε καποιος και θα του ελεγα μπραβο?
 
εσείς βρε παιδιά λέτε να μην τα διάβασε ο άνθρωπος ? για να καταλήξει και να λέει η ρικ νεκ η μονλ άρα κάτι θα έψαξε . για αυτο και ρωτάει την γνώμη μας στο φόρουμ .στο ίδιο δίλημμα είμαι και εγώ .έχω ξενυχτίσει ώρες ατελείωτες να διαβάσω ομος ακομα δεν εχω βγάλει συμπέρασμα .1 τα μονκ μαθαίνουν πιο γρήγορα να μιλάνε κάπου στους 6 μήνες 2 δεν είναι τόσο φασαριόζικα όπως τα ρικ νεκ .3 το δάγκωμα τους δεν είναι τόσο δυνατό όπως τα ρικ νεκ .όμως ο τρόπος που έχω δει προσωπικά να μιλάνε δεν είναι τόσο καθαρός όπως τα ρικ νεκ .και λέω( προσωπικά) τι έχω δει .
 
Τελευταία επεξεργασία:

@Vada θα διαβάσει 5 σειρές και θα βγάλει συμπέρασμα αμέσως ε ?​

μαλλον δεν διαβασες καλα το post 1 @Trelos50 .
ναι έχεις δίκιο αυτό δεν το είδα.
Είναι τουλάχιστον τολμηρό εκ μέρους σου να αναφέρεσαι σε 5 σειρές και σε εξαγόμενα συμπεράσματα, όταν εσύ είχες να διαβάσεις 4 σειρές και "μάλλον δεν τις διάβασες καλά"
1.Γειά σας
2.Ήθελα να ρωτήσω τι παπαγάλο να πάρω μονκ ή Ringneck
3.Εγώ θέλω Ringneck μόνο λαι μόνο επειδή είναι πιο μεγάλο σε μέγεθος
4.Οποίος έχει μονκ μπορεί να μου πει αν είναι μεγάλο γιατί έχει μια φίλη μου και ξερό ότι είναι λίγο πιο μεγάλο από τα μπατζι
Ειδικά μάλιστα όταν απαντάς στο μέλος μας @Vada , ο οποίος στο δικό σου Θέμα, προσπαθώντας να σε βοηθήσει, σου έγραψε 6 μακροσκελέστατα μηνύματα.
 
Ιανός ζήτησα συγνώμη. υποδείξεις θα μου κάνεις το πώς θα μιλάω? Αν είσαι admin και δεν σου αρέσει ο τρόπος που μιλάω μπορείς να με διαγράψεις από το site
 
ναι έχεις δίκιο αυτό δεν το είδα.
Ιανός ζήτησα συγνώμη.
@Trelos50 πρώτο, δεν ζήτησες συγνώμη.
Δεύτερο, η αγένεια που δείχνεις σε μέλη που προσπάθησαν να σε βοηθήσουν με μεγαλύτερα από 5 γραμμές μηνύματα όπως του @ianos κ @Vada, μην το βαφτίζεις προσωπικό τρόπο ομιλίας ή γραφής, είναι απλά αγένεια. Καλή συνέχεια.
 
@MARY58 μάλλον και εσύ δεν διάβασες καλά τη συγγνώμη μου και όπως έχω καταλάβει ότι τα νέα μέλη δεν μπορούν να εκφέρουν την γνώμη τους εδώ πέρα..λες και είμαστε στον στρατό.
 
Αν είσαι admin και δεν σου αρέσει ο τρόπος που μιλάω μπορείς να με διαγράψεις από το site
Δεν λειτουργούμε και πολύ με τις διαγραφές εδώ αλλά περισσότερο με την πολιτισμένη συνεννόηση μέσω των συζητήσεων. Κανονικά θα έπρεπε να διαγραφούν όλα τα μηνύματα από το #3 και κάτω ως εκτός θέματος. Πιστεύω όμως ότι μπορούμε στο εξής να συνεχίσουμε επί του θέματος και χωρίς προσωπικές αντιπαραθέσεις, για αυτό και σας παρακαλώ να συνεχίσουμε έτσι.
 
Back
Top