σαν γνήσιος καναρινάς προτείνω ΚΑΝΑΡΊΝΙΑ και μόνο καναρίνια
Γιατί έτσι;
σαν γνήσιος καναρινάς προτείνω ΚΑΝΑΡΊΝΙΑ και μόνο καναρίνια
Κωστή αν σκοπεύεις να αφιερώσεις αρκετό χρόνο στην εκπαίδευση του νεου σου φίλου, εγώ θα έλεγα ή παραδείσιο ή Budgie. Τα κοκατίλ εξημερώνονται ευκολα αν ειναι μωρα αλλά χρειάζονται χώρο.. Όχι υπερβολικό αλλά δεν συγκρίνεται με ένα κλουβί που θα χρησιμοποιούσες για Budgie ας πουμε..
Τα ζεμπράκια και γενικά οι σπίνοι είναι πολύ κοινωνικά και φιλικά πουλιά (το ξερω απο φιλους, αλλα και προσφατα απέκτησα δυο shaft tails :D )
Ότι και να διαλέξεις, θα κοιτάξεις να είναι μικρό σε ηλικία.. Έτσι θα γίνετε αχώριστοι..Αν φυσικά του αφιερώνεις αρκετό χρόνο καθημερινά.
Τα παραδείσια είναι καλή ιδέα νομίζω...
Και δεν χρειάζονται και τεράστιο κλουβί! Αλλά δεν
ήξερα ότι κάνει να τα βγάζεις απο το κλουβί...
Αλλα μήπως δεν ζούν αρκετά χρόνια;
Οσο για τα Budgies, είχα παλιότερα και είχαν γεννήσει
κιόλας!
Τα Lovebirds δεν τα προτείνεις ε; Μήπως θέλουν
κ αυτά μεγάλο κλουβί, όπως τα κοκατίλ?
1:Καλά και δεν φεύγει;
2:Καθεται να το ακουμπήσεις;
3 :Δεν κουτσουλάει παντού;
4 :Απο πόσο μηνών το έχεις και τι ηλικία έχει τώρα;
5: Ποσο είναι το προσδόκημο ζωής για τα παραδείσια;
Μέχρι για πόσο μεγάλο κλουβί έχεις χώρο;
Εχεις ενα καναρινι... Αναζητας το 2ο πουλακι που θα αποτελεσει για εσενα και το καναρι σου παρεα.
Θα σου ελεγα σαφως καναρινι.. Ετσι και παρεα θα εχει το καναρινακι σου.. Και εσυ δεν θα ερθεις ''αντιμετωπος'' με ενα νεο ειδος.. Με νεες αναγκες και συνηθειες. Θα ξερεις 5 πραγματακια και θα ξερεις να το χειριστεις.
Αν καταληξεις σε "παπαγαλοειδη'' ..σκεψου μονο την φασαρια που θα κανει.. Και οτι πλεον δεν θα εχεις την χαρα να ακους το καναρινι σου. Για την ακριβεια.. Θα το βουλωσει ο μικρος σου.
(Προσωπικη γνωμη εκφερω.. Μην με φατε φιλοι των ψιττακοειδων... Μια και ο συνδιασμος καναρινιων ψιττακοειδων.. Δεν μου βγηκε).
Δηλαδή όποιος έχει και παπαγαλάκια και καναρίνια, τα καναρίνια σταματάνε το κελάηδημα απο την παραφωνία των παπαγάλων;
Ερώτηση 1 : τα καναρίνια χρειάζονται στο κλουβί τους παιχνίδια;
Eρώτηση 2 : κάνει να τον βγάζω απο το κλουβί για να πετάει στο δωμάτιο μου;
Η πτερορροια ειναι κατι φυσιολογικο και θα κανει τον κυκλο της. Οχι τα καναρινια δεν θελουν παιχνιδια... Τωρα οσο για τον αν θα τον αφηνεις εκτος κλουβιου..χμ! Ειναι ημερος; Ή καθε φορα που θα τον αφηνεις.. Θα τον κυνηγας μεχρι να κουραστει; Γυρναει μονος του; ή πεφτει (λιποθυμος σχεδον) απο το πεταγμα για να τον πιασεις και να τον βαλεις στο κλουβι; Αν το 2ο, αστον εκει που καθεται... Και μην το βασανιζεις, δεν εχει νοημα.
Χα! .. Τι εννοεις ''οχι οτι τωρα κελαηδαει ενα τσιου κανει''?
Μετά δεν ξέρω πως να τον μαζέψω για να τον βάλω μέσα..
Να πετάξω μια πετσέτα επάνω του;
Χρησιμοποιούμε τα απαραίτητα cookies για τη λειτουργία του ιστότοπου και προαιρετικά cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία της περιήγησή σας σε αυτόν.
Δείτε περισσότερες πληροφορίες και διαμορφώστε τις προτιμήσεις σας