Γενικά Τι πουλακι ειναι;

ΦΡΙΞΟΣ

PB New Member
Εγγραφή
24 Ιαν 2009
Μηνύματα
17
Πόλη
Φέρες
Καλημέρα παιδία πριν δυο μίνες μου έδωσε ένας φίλος ένα πουλάκι δεν ξέραμε τι ήταν το έβαλα στην κλούβα με τα αγρία δεν κελαιδουσε καθόλου πριν τρις μέρες ωμός ορχείσαι να κελαιδαι σαν καναρινή και σκαθακι ένα πράμα σας στέλνω Φώτο παρακαλώ αν ξερή κάποιος να μου πει τι είναι μοιάζει με καναρινή αλλά είναι:
 

Συνημμένα

  • P1010739.webp
    P1010739.webp
    34,7 KB · Προβολές: 843
  • P1010740.webp
    P1010740.webp
    29,7 KB · Προβολές: 1.180
  • P1010741.webp
    P1010741.webp
    30,7 KB · Προβολές: 929
  • P1010743.webp
    P1010743.webp
    28,4 KB · Προβολές: 958
Από ότι βλέπω νομίζω ότι είναι διασταύρωση σκαρθί (οργανελάκι) με καναρίνι.
Αυτά τα πουλιά αρσενικά η θηλυκά είναι γόνιμα και μπορείς εάν θέλεις να το ζευγαρώσεις με καναρίνι.
 
για σκαρθακι μου μιαζει καλυτερα.


Αυτό το πουλάκι δεν είναι σκαρθί. Έχει μια τάση προς το σκαρθοκάναρο αλλά θα έλεγα πάλι ότι δεν είναι υβρίδιο απο (σκαρθί Χ κανάρι) καναρινάκι είναι και να το χαίρεσαι! 🙂
 
χωρις να βαλω το χερι μου στη φωτια και εγω λεω οτι ειναι καναρινι γιατι νομιζω οτι αν ηταν σκαρθοκαναρο θα ειχε κοντη ουρακαι μικροτερο ραμφος.
 
εδω το λεμε οργανελι(Θεσσαλονίκη). συμφωνω με το γιωργο, ειναι διασταυρωση καναρινι χ σκαρθι. Φιλε αμα εχεις καναρινια πολλα μην τον αφηνεις να παρει πολλες φωνες απο αυτα. Ειναι πολυ καλος μιμητης. Αν σ'αρεσουν οι φωνες... Θα γινει καλος παιχτης!
 
συμφωνω με το γιωργο, ειναι διασταυρωση καναρινι χ σκαρθι.

Γιάννη δεν είπα πως είναι σκαρθοκάναρο, αλλά καναρίνι, μην μπερδεύεσαι! 🙂 Απο αυτό που βλέπω στις φώτο δεν πληρή προδιαγραφές υβρίδιου σκαρθί Χ κανάρι.
 
νομιζω οτι δεν ειναι καθαρό σκαρθί λογω και του ολόασπρου φτερού στην ουρά αλλά και γενικότερα λόγω της έλλειψης του κιτρινου. Δειτε εδώ πως είναι το σκαρθί http://www.ibercajalav.net/img/428_SerinS.serinus.pdf
 
νομίζω πως είναι σκαρθοκαναρο η μύτη είναι μικρή και κοντή όσο για την ουρά έχει πάρει γονίδια και από την καναρα μην ξεχνάμε, αν λάβω υπόψη και τα έντονα χρώματα στο κεφαλι και στο σώμα πρέπει να είναι αρσενικό. Που το πήρες φίλε μου;
 
Είναι σκαρθοκάναρο, είχα βγάλει παλιά και είμαι σίγουρος.
Βάλε το να ζευγαρώσει με καναρίνι, είναι γόνιμο.
 
Φ'ιλε μου νομίζω ότι είναι ένα απλό καναρίνι που μοιάζει όμως με το σκαρθί.
 
Καλησπερα! Ο φιλος σου που το βρηκε; Μου φαινεται παραξενο να μην ξερει κανεις τι ειναι... Εμενα μου φαινεται για εντελως καναρινι!
Και χωρις να ξερεις τι ειναι το εβαλες μεσα σε ενα κλουβι με αλλα πουλια; 😕
 
Eπρεπέ φιλαράκο να κρατήσεις κάποια καραντίνα...30 μέρες!Βασικά οταν σου το εδώσε τι σου είπε; Παρε ένα ωραίο... Πουλάκι; Κάθεται στο χέρι σου ή του κρατάς τα πόδια!
 
Ο φίλος μου το πουλάκι αυτό το έπιασε kai το είχε μόνο του σε κλουβάκι για δυο εβδομάδες περιπου αλλά δεν κελαηδούσε όποτε μου το έδωσε. ευχαριστώ.
 
καλησπερα εχω και εγω ενα περιπου το ιδιο, παντως σφιριζουν καταπληκτικα
 
Back
Top