Γενικά Τι πουλακι ειναι;

Οταν το θέμα φτάνει στα δύσκολα τότε πάντα ανατρέχουμε στην λατινική
ονομασία και τελειώνει το μπέρδεμα.
-Για να πώ κι' εγώ μια γνώμη, η ουρά δείχνει
ΚΑΝΑΡΙΝΙ 100%, όταν όμως κοιτάει κανείς το προφίλ, το κεφάλι,
σίγουρα αρχίζουν οι αμφιβολίες.
Σύγκριση βέβαια με παλαιότερες "παραγωγές" δεν μπορεί να γίνουν μιας και τα χρώματα της κανάρας ποικίλουν και τα αποτελέσματα δεν είναι ποτέ τα ίδια. Οσον δε, αφορά το μέγεθος ράμφους και κεφαλιού, να μην ξεχνάμε οτι πρόκειται για πουλιά της ίδιας οικογενείας
(καναρίνι και σκαρθί) και δεν υπάρχουν χαρακτηριστικές διαφορές.
 
Ένα άλλο χαρακτηριστικό των υβριδίων είναι ότι κάποια μοιάζουν στον σωματότυπο πιο πολύ στο καναρίνι κι άλλα πιο πολύ στο αγριοπούλι. Έχω από ίδια φωλιά άλλο πουλί με σωματότυπο καναρινιού κι άλλο με σωματότυπου άγριου. Τίποτα δεν είναι στάνταρ.
 
Ευχαριστώ παιδία για το ενδιαφέρων που δήξατε το πουλάκι παντός κελαηδάει παρά πόλη και σαν σκαθι με καναρινή κάθε μέρα και καλύτερο
 
Φιλε πηγαινε κανε του ενα τεστ DNA για να μαθεις τι ακριβως ειναι γιατι σε λιγο θα στο βγαλουν παπαγαλο.:DΠλακα σας κανω! Εμενα η γνωμη μου ειναι οτι ειναι σκαρθοκαναρο.
 
Απο οσο μπορω να δω απο φωτο καναρι μου κανει. Εχω ιδιο και εγώ τραγουδάει πολυ και όμορφα και γόνιμο.
 
Οπως ειπε και ο Αλεξανδρος,το πουλακι ειναι σκαρθοκαναρο αρσενικο (serinus serinus Χ Καναρι). Φαινετε απο τα σχεδια στα "μαγουλα" του πουλιου (που ειναι ιδια με του σκαρθιου), αλλα και απο το κοντοχονδρο ραμφος που ειναι αδιαψευστο σημαδι! Το φλωροκαναρο εχει πολυ πιο χονδρο ραμφος.
Το οτι ισως διαφερει χρωματικα απο αλλα σκαρθοκαναρα, εχει να κανει με το τι καναρα χρησημοποιηθηκε στο ζευγαρωμα.
 
Πλάκα έχει αυτό το παιχνίδι. Έχω πάντως μια καναρίτσα που φέρνει σε αυτά τα χρώματα. Όταν την αγόρασα μάλιστα μου θύμισε τα άγρια καναρίνια (ή όχι; )
 
αυτο το καναρινι ειναι ρατσας timbrado ειναι σχεδον ιδιο
P1010011.JPG
 
αυτο το καναρινι ειναι ρατσας timbrado ειναι σχεδον ιδιο
P1010011.JPG
Χρήστο ρωτάς αν είναι τιμπραντο; Τα τιμπραντο είναι καναρίνια φωνής και.η εξωτερική εμφάνιση δεν λέει τίποτα! Ανέβασε ένα βίντεο από το τραγούδι του και θα σου πουν οι έμπειροι αν είναι τιμπραντο ή όχι. :)
 
οχι δεν ρωταω, απλα λεω οτι μοιαζει με αυτο που δεν μπορουν να αποφασισουν τι ειναι, πιο πολυ για καναρινι το κοβω που εφυγε απο καποιον και το επιασαν
 
Back
Top