Γενικά Τι πουλακι ειναι;

Το πουλάκι στις φωτο είναι απλό καναρίνι και μάλλον θηλυκό. Το στήσιμο και η συμπεριφορά του στο κλουβί υποδηλώνουν ήρεμο(κλουβίσιο) πουλί που έπιασε ο φίλος σου. Τώρα αν παρεπιπτόντως οι φωτο μπερδεύουν και είναι κάτι άλλο που πάρθηκε απο τη φύση καλό θα είναι να επιστρέψει σε αυτήν.
 
Απο τις φωτο φαινεται να ειναι σκαθρι χ καναρινι σιγουρα


φιλικα Ανδρεας
 
Δεν κάνουμε μια ψηφοφορία, λέω εγώ
ούτως ή άλλως δημοψήφσμα γίνεται μέχρι
τώρα, αλλά εγώ επιμένω ότι είναι σκαρθοκάναρο
 
Εμενα παλι παιδια μου κανει και για φλοροκαναρο! Εχει καποιες ομοιτητες μεγαλες στο κεφαλι και στο ραμφος απο τον φλορο! Και επισης το χρωμα του οπως φαινετε στην κοντινη φωτογραφια ειναι προς το λαδι οπως λαδιαζει και του φλορου!
 
proto fotografia to poulia apo to post

deftero fotografia serinus serinus / skarthaki

Pios mou lei tora afto den exei skesi me skarthi
 

Συνημμένα

  • foto-001.webp
    foto-001.webp
    7,3 KB · Προβολές: 370
  • Girlitz-001.webp
    Girlitz-001.webp
    19,5 KB · Προβολές: 413
  • Girlitz-002.webp
    Girlitz-002.webp
    9,8 KB · Προβολές: 463
μετα απο εντονη διαμαχη, η ψηφοφορια εδειξε πως ειναι σκαρθοκαναρο. ΟΧΙ και τσικλονι η φλοροκαναρο... αν ειναι δυνατον! Παλι καλα που επενεβει ο κυριος αλεξανδρος και δωθηκε ενα τελος.
 
Ρε παιδια, συγνωμη κιολας, τι βλακειες λετε;. Ενα απλο καναρινι ειναι. Εχω πιασει κι εγω ενα παρομοιο με 2 δαχτυλιδακια στα ποδια του, απλα ηταν ολο πρασινο δεν ειχε καθολου ασπρο. Εχω και σκαθοκαναρο και αρσενικο και θυληκο. Περσι τα βγαλα για πρωτη φορα. ΚΑΜΙΑ σχεση δεν εχει με σκαθοκαναρο αυτο το πουλακι.Αν θελετε να βγαλω φωτο να δειτε πως ειναι τα σκαθοκαναρα. Καταρχιν εχουν μεγεθος σαν σκαθια και οχι σαν καναρινια.Α και κατι ακομα, αλλο το σκαθι και αλλο το οργανελι. ΜΗΝ τα μπερδευετε αυτα τα 2 πουλια. Δεν ειναι το ιδιο. Καποιος φιλος πιο πανω τα μπερδεψε. Τα οργανελια ειναι σαν τα θυληκα σκαθακια στο χρωμα, περιπου και κελαηδανε διαφορετικα απο τα σκαθια. Εγω τα ξερω ΣΚΑΘΙΑ και οχι ΣΚΑΡΘΙΑ.Αυτα απο εμενα.Αν θελετε φωτος πειτε μου
 
ρε φιλε δεν μιλησε κανενας για σκαθι. εγω οργανελοκαναρο ειπα οτι ειναι. (95%). απλως στη νοτια ελλαδα, το οργανελι το λενε σκαρθι. επισης εχω και γω ενα. (οργανελι χ καναρινι ). Πεζει μια πιθανοτητα να ειναι και γενα σκαρθοκαναρου με καναρα.
 
Ορίστε πως ειναι τα σκαθοκάναρα, για να μην με παρεξηγησει κανενας(Πάντα φιλικά μιλάω, εδω ειμαστε ολοι σαν μια οικογενεια). Πρωτη φορά εβγαλα περσι. Τωρα ξαναεβαλα το ζευγαρι.Αντε να δούμε φετος τι θα βγαλω. Οι 3 φωτος ειναι το αρσενικο και μια το θυληκο.
 

Συνημμένα

  • Αρσενικό 1.webp
    Αρσενικό 1.webp
    16,9 KB · Προβολές: 403
  • Αρσενικό 2.webp
    Αρσενικό 2.webp
    7,5 KB · Προβολές: 268
  • Αρσενικό 3.webp
    Αρσενικό 3.webp
    3,3 KB · Προβολές: 235
  • Θυληκό.webp
    Θυληκό.webp
    14,3 KB · Προβολές: 284
Ορίστε πως ειναι τα σκαθοκάναρα, για να μην με παρεξηγησει κανενας(Πάντα φιλικά μιλάω, εδω ειμαστε ολοι σαν μια οικογενεια). Πρωτη φορά εβγαλα περσι. Τωρα ξαναεβαλα το ζευγαρι.Αντε να δούμε φετος τι θα βγαλω. Οι 3 φωτος ειναι το αρσενικο και μια το θυληκο.
Εμένα πάλι αυτά μου μοιάζουν λουγαροκάναρα. Μήπως μπερδέψαμε το λούγαρο με το σκαρθάκι; ανάλογα με το πως τα λέμε από μέρος σε μέρος;
 
Ma ola ta Skarthokanaro fenounte idio;
Den pedi rollo pio Kanara ebala gia zefgaroma;
Ti eksipno post itane afto tora pali.

Bebaios panta ta leo filiko giati mia parea eimaste. San oikogenia den elega, giati tous pio poles edo meza den gnoriso prosopiko.
 
Φιλε Αλεξανδρε δεν καταλαβαινω ακριβως τι εννοεις αλλα τελοσπαντων για να μην ξεφευγουμε απο το θεμα, σημασια εχει οτι το πουλακι του φιλου μας ειναι καναρινι κανονικο, απλα η ρατσα του ειναι πρασινη. Τωρα οσον αφορα τα σκαθια και τα λουγαρια ειναι το ιδιο πραμα απο οτι ειδα εδω στο φορουμ, ο Σταυρος εχει ανοιξει θεμα https://community.petbirds.gr/threads/Οι-κατά-τόπους-ονομασίες-των-ιθαγενών-πτηνών.406/ με φωτογραφιες τους, απλα εμεις εδω στην Θεσσαλονίκη τα λεμε σκαθια.Απο την αλλη τα σκαρθια πρεπει απο οτι καταλαβα να ειναι αυτα που εμεις λεμε στην Θεσσαλονίκη ''οργανελια''.Αυτα απο την δικη μου 20χρονη περιπου εμπειρια.
 
Φωτογραφία 1 Σκαρθάκι (Serinus serinus)
Φωτογραφία 2 Λούγαρο (Carduelis spinus)

Εγώ ψηφίζω Σκαρθάκι X Καναρίνι
 

Συνημμένα

  • verdecillo.webp
    verdecillo.webp
    13,9 KB · Προβολές: 904
  • carduelis spinus2.webp
    carduelis spinus2.webp
    17,3 KB · Προβολές: 252
Η όλη παρεξήγηση απ'ότι κατάλαβα βρίσκεται στην ορολογία που χρησιμοποιείται κατά τόπους.
Στη Θεσ/νίκη υπάρχει το σκαθί και το οργανέλι τα οποία αντίστοιχα στην Αθήνα είναι λούγαρο και σκαρθί.
Αν όντως το πουλάκι είναι υβρίδιο(που δε πιστεύω)τότε είναι πιο κοντά στο να είναι οργανέλι χ καναρίνι, δηλαδή κατά Αθηναίους σκαρθοκάναρο.
Λόγω χοντρού ράμφους και μακρυάς ουράς.
Πάντως φαίνεται οτι είναι απλό καναρίνι.
 
Η όλη παρεξήγηση απ'ότι κατάλαβα βρίσκεται στην ορολογία που χρησιμοποιείται κατά τόπους.
Στη Θεσ/νίκη υπάρχει το σκαθί και το οργανέλι τα οποία αντίστοιχα στην Αθήνα είναι λούγαρο και σκαρθί.

Γιαυτον ακριβως τον λογο δεν μιλησα σαν Αθηναιος. Οι Ελληνικες ονομασιες που παρεθεσα ακολουθουν τον τελευταιο καταλογο πουλιων της Επιτροπης Αξιολογησης Ορνιθολογικων Παρατηρησεων της Ελληνικης Ορνιθολογικης Εταιριας.
 
Back
Top