Διατροφή Τι σπόρους μπορούμε να δώσουμε ως φύτρα στα καναρίνια;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης PRO
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Ευχαριστώ παιδιά! αφου μου πήρε 2 ώρες για να ξεχωρίσω ενα σεβαστό πλήθος απο κάθε σπόρο τώρα κάνω δίατριβή βάζω κάθε είδος σπόρου δίπλα στην οθόνη με τις φωτογραφίες και προσπαθώ να καταλάβω ποιό είναι τι, που θα παει θα τους μάθω μέχρι το... Πασχα;! Χε χε
 
μπορω να βαλω σπορους ραδικιου που πουλαν σε φυτωρια να φυτρωσουν και να τα δωσω σαν σαλατικο στα πουλια;το χωμα ειναι καθαρο δεν εχει λιπασμα, τωρα οι σποροι αν ειναι μεταλαγμενοι δεν ξερω αλλα ειναι για μαζικη παραγωγη. Το προβλημα ειναι οτι σε γλαστρα φτανουν το πολυ μεχρι 10 ποντους, εχει καμια θρεπτικη αξια η ειναι σαν να τους βαζω να φανε μαρουλι;
 
δεν εχω βαλει αλλα γιατι οχι. Για το χωμα γιατι αναφερεις; δεν χρειαζεται στη διαδικασια βλαστησης για φυτρα.ραδικι δεν εχω ακουσει να υπαρχουν μεταλλαγμενα ειδη. Αν ειναι μαλιστα αγριοραδικο(ταραξακο) ειναι πολυ καλο.

τα φυτρα δεν χρειζεται να μεγαλωσουν. Μιλαμε για κατι αντε λιγο μεγαλυτερο απο αυτο της φωτο

αν και θα βρεις πολυ πιο αναλυτικες πληροφοριες αν το ψαξεις με λιγα λογια η αξια των φυτρων περιγραφεται εδω
"http://www.mednutrition.gr/content/view/871/145/"
 

Συνημμένα

  • img4923d32de169a.webp
    img4923d32de169a.webp
    9,7 KB · Προβολές: 114
εγω αυτο που θελω ειναι να βαζω το γλαστρακι με το χωμα μεσα στο κλουβι οταν θα εχουν μεγαλωσει τα φυτα και θα ειναι ακομα τρυφερα,ρωταω γιατι δεν ξερω αν αξιζει το τοπο να μπω σε αυτη την διαδικασια αν μπορω να κανω το ιδιο και να τους δινω μαρουλι π.χ.
 
νικο δεν χρειαζεται γλαστρακι. Τα φυτρα γινονται χωρις χωμα. Δες
εδω Page Title
περιγραφεται η διαδικασια αναλυτικα. Τα δινεις ολοκληρα

θα σου προτεινα να ξεκινησεις με σιταρι και ροβιτσα (πρασινο φασολακι-σογια).φυτρωνουν ευκολα και ειναι οτι πρεπει απο αμινοξεα (αργινινη,[μεθειονινη, λυσινη]-> συνθετουν την καρνιτινη) και βιταμινη Ε που απαιτουνται για την αναπαραγωγη

απο το φυτρο του σιταριου βγαινει το σιτελαιο(wheat germ oil) που ειναι η μεγαλυτερη φυσικη πηγη βιτ. Ε
 
πριν λιγο τους εβαλα φυτρα απο ροβιτσα (πρασινο φασολακι σογιας
) για πρωτη φορα. Αρχισα απο τα γκλοστερ... Το τσακισανε😱
 

Συνημμένα

  • αναπαραγωγη  2009.webp
    αναπαραγωγη 2009.webp
    59,6 KB · Προβολές: 165
να και η επομενη καλλιεργεια :): φυτρα σιταριου

τα φυτρα του σιταριου ειναι η πηγη εξαγωγης του σιτελαιου. Περα ομως απο την σημαντικοτατη ποσοτητα βιταμινης ε που περιεχει το ελαιο τους εχουν επισης σημαντικοτατη ποσοτητα αμινοξεων (αργινινης, μεθειονινης, λυσινης) αλλα και αλλες βιταμινες και μεταλλικα στοιχεια
 

Συνημμένα

  • αναπαραγωγη  2009 017.webp
    αναπαραγωγη 2009 017.webp
    63,8 KB · Προβολές: 171
Η πρακτική που ακολουθώ εγώ τα τελευταία χρόνια κατόπιν φυσικά οδηγιών Ελλήνων και ξένων εκτροφέων είναι η εξής. Όταν μιλάμε για sprouted seeds (βλαστημένους σπόρους) και για να εκμεταλευτούμε στο έπακρο την διατροφική αξία που μπορούν να μας προσφέρουν, δεν πρέπει να τους αφήνουμε να μεγαλώνουν πάνω από 1/4 της ίντσας, δηλαδή 0,63 εκατοστά. Πάνω από αυτό το μήκος είναι απλά μια λιχουδιά για τους φτερωτούς μας φίλους και όχι μια ενζυμοενεργητική διατροφική βάση!
 
το φυτρο καθε σπορου δεν εχει την ιδια διασταση. Δεν μπορει το μηκος του φυτρου του σιταριου πχ να εχει το ιδιο μηκος με το φυτρο του μικροσκοπικου σπορου του αμαρανθου. Προφανως ανδρεα ναφερεσαι σε συγκεκριμενους σπορους που θα μπορουσες να αναφερεις αν θελεις και με την πρωτη ευκαιρια να ανεβασεις και φωτο για να δουμε.

απο προχειρη αναζητηση φωτο στο διαδικτυο για φυτρα σιταριου μπορουμε να δουμε αυτο
wheat sprouts - Google Αναζήτηση Εικόνων :)
 
το φυτρο καθε σπορου δεν εχει την ιδια διασταση. Δεν μπορει το μηκος του φυτρου του σιταριου πχ να εχει το ιδιο μηκος με το φυτρο του μικροσκοπικου σπορου του αμαρανθου. Προφανως ανδρεα ναφερεσαι σε συγκεκριμενους σπορους που θα μπορουσες να αναφερεις αν θελεις και με την πρωτη ευκαιρια να ανεβασεις και φωτο για να δουμε.

Αυτή η εικόνα απαντά στην ερώτηση σου.
Κάθε σπόρος δεν χρειάζεται να μεγαλώσει μέχρι το μάξιμουμ της ανάπτυξής του για να δοθεί στα πτηνά.
Απλά θα σου πω ότι "λίγο αφού έχει ξεμυτίσει ο βλαστός"είναι μια χαρά σε όλους τους σπόρους.
 

Συνημμένα

  • wheat+sprouts.webp
    wheat+sprouts.webp
    25,7 KB · Προβολές: 177
ανδρεα αυτο ειναι το ριζιδιο, πρεπει να πεταξει και απο πανω το βλασταρι αλλα οχι πολυ
 
ανδρεα αυτο ειναι το ριζιδιο, πρεπει να πεταξει και απο πανω το βλασταρι αλλα οχι πολυ
Αν και θεωρώ περιττή την απάντηση μου θα επαναλάβω ότι η πρακτική μου είναι αυτή που ανέφερα.
Ο καθένας πράττει όπως κρίνει ο ίδιος βασιζόμενος πάντα σε τακτικές και μεθόδους που αποδεδειγμένα έχουν βάση και ουσία. Πολλοί φίλοι συνήθιζαν την μέθοδο "βλαστός=βόσκηση" αλλά μετά από μελέτη βιβλίων και internet άλλαξαν γνώμη.
Αυτά από εμένα.
 
ανδρεα εδω ειμαστε για να μαθουμε ο ενας απο τον αλλο. Εγω αυτο που εχω μαθει απο το ιντερνετ με εικονες ειναι αυτο

αποτελεσματα εικονων για συσκευες βλαστησης (sprouter)

sprouter - Google Αναζήτηση Εικόνων

δεν νομιζω ολοι να κανουν λαθος. Αλλα δεν το αποκλειω. Προφανως εχεις και συ καποιες πηγες και αν θελεις μας τις λες 🙂
 
Βλέπω επιμένεις.
Ορίστε λοιπόν.
How long to sprout
This is a decision that once again you will have to make. After 24 hours of sprouting, most of the seed has started to germinate and release valuable amino acids, vitamins and other nutrients. Some feed at this stage. At 48 and 72 hours, the emerging roots are longer and probably more appealing to your bird. In the warmer months, I have chosen not to sprout longer than 48 hours.
Περιληπτικά λοιπόν αναφέρεται ότι όλα τα αμινοξέα και οι βιταμίνες απελευθερώνονται στους περισσότερους σπόρους μόλις μετά από 24 ώρες. Το μεγαλύτερο χρονικό όριο είναι οι 72 ώρες. Πιστεύεις λοιπόν ότι στις φωτογραφίες με τα "σπορεία" όλο αυτό το "προς βόσκηση χορτάρι" φύτρωσε σε 2-3 ημέρες;
Πηγή:"http://www.ladygouldianfinch.com/features_sproutingseeds.mgi"
 
ανδρεα τους σπορους τους εβαλα σαββατο πρωι και σημερα το μεσημερι τους εβγαλα. Ουτε καν 72 ωρες. Επιπλεον ολοι οι σποροι δεν βλαστανουν στον ιδιο χρονο και δεν χρειαζονται επισης μουλιασμα τον ιδιο χρονο ωστε αυτο που αναφερει η ιστοσελιδα που αναφερεις να ειναι στανταρ για ολους τους σπορους. Δεν γραφει οτι μετα απο 24 ωρες χανουν την αξια τους αλλα οτι ειναι εχουν απελευθερωσει τα συστατικα τους. Εγω αυτο που σου ειπα ειναι οτι πρεπει ο σπορος να βλαστησει και απο πανω, οχι μονο το ριζιδιο. Ανεξαρτητου χρονου. Οι συσκευες και οι μεθοδοι φυτρωματος αν διαβασεις λιγο στο δικτυο δεν ειναι το ιδιο γρηγοροι.

εν πασει περιπτωσει ολες αυτες οι φωτο (που ειναι το τελικο αποτελεσμα) θες να πεις οτι ειναι λαθος;
 
επειδη τωρα διαβασα πληρως το αρθρο να σου επιστησω την προσοχη οτι η ολη διαδικασια δεν ειναι μονο 24 ωρες. Διαβασε μεχρι κατω. Επισης ξαναλεω οτι δεν βλαστανουν οι σποροι στο ιδιο χρονικο διαστημα. Το σταρι ειναι απο τους ευκολοτερους
 
Και επειδή εμφανίστηκαν πολλές φωτογραφίες από σπόρους, σπορεία, χλόες, πρασινάδες κλπ κλπ, να ξεκαθαρίσουμε κάτι.
Άλλο η Κινέζικη κουζίνα με τα φύτρα της, η προσθήκη "σαλάτας" σε sandwiches, η ενίσχυση της σαλάτας μας με "πρασινάδα" και άλλο οι "βλαστημένοι σπόροι για πτηνά"!
 
Οι σπόροι φυτρώματος είναι επιλεγμένοι σπόροι για να έχουν την ίδια
βλαστική ικανότητα και ανάπτυξη. Πρέπει να δίδονται στις πρώτες 48ώρες
και αποτελούν ένα εκπληκτικό ενεργειακό συμπλήρωμα. Δεν χωράει κάποια
παρεξήγηση σ' αυτό.
-Τώρα, εγώ ας πούμε, έχω δοκιμάσει φακές, στάρι, φαγόπυρο, αγριοτριανταφυλιά
και πολλά άλλα. Τα έδωσα, έβγαλα τα συμπεράσματά μου, δεν αποκλείεται
καθόλου και να τα ξαναβάλω αλλά αυτό δεν αλλάζει σε κάτι την ως τώρα γνώση
για τους σπόρους φυτρώματος.
 
σποροι για πτηνα ειναι οι σποροι που αν τους δωσεις στα πτηνα τους τρων ε και παιρνουν απο αυτους χρησιμα διατροφικα στοιχεια. Μεσα σε αυτους συμπεριλαμβανονται σαφως και οσοι τρωνε ετσι κι αλλιως αβλαστωτους αρκει να ειναι καλοι ποιοτητας ωστε να μπορουν να "πεταξουν". Αν δεν πετανε φταει η ποιοτητα τους. Δεν υπαρχει ξεχωρη ποικιλια.σποροι ομως βλαστωμενοι μπορουν να δοθουν και αλλοι που εχουν χρησιμα διατροφικα στοιχεια (μεγαλυτερης καμμια φορα διατροφικης αξιας απο τους προαναφερθεντες που δεν μπορουν ομως αβλαστωτοι λογω μεγεθους και σκληροτητας να δοθουν. Πχ σιταρι. Ετσι κιαλλιως οι αυγοτροφες των πουλιων γινονται απο αλευρα που προερχονται κυριως απο σιταρι και σογια.σποροι που ενα πουλι δεν τους τρωει αβλαστωτους.
 
Δηλώνω αδυναμία να παρακολουθήσω την επίμονη προσπάθεια του jk21 να μας κάνει να ξεχάσουμε κι αυτά που μάθαμε.
Καμιά φορά καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς και καλύτερα να μην γράψεις παρά να αναγκαστείς να ξεγράψεις.
 
Back
Top