Διατροφή Τι ταΐζετε τις ροζέλες σας;

jordaninio

PB New Member
Εγγραφή
28 Αυγ 2008
Μηνύματα
34
Πόλη
Λέρος
γεια σας!
εχω μια ροζελα εδω και 2 μερες και το φαγητο που της δινω ειναι ενα μειγμα απο ηλιοσπορους και αλλους μικρους σπορους που μου δωσαν στο μαγαζι.. Ομως σιγα σιγα θα ηθελα να την ταϊζω και με το χερι μου και να προσθετω μεγαλυτερη ποικιλια στο φαγητο της..σημειωση ειναι 4 μηνων.. Και ασβεστιο πως μπορω να της δινω;θα ηθελα τις συμβουλες σας και αμα εχετε και σεις ροζελες θελω να μου πειτε τι τις ταϊζετε... Ευχαριστώ προκαταβολικα!
 
Μου αρέσει να μου Budgies ζωοτροφών και cockatiels ένα μίγμα από ρύζι και λαχανικά. Εδώ είναι μερικές ιδέες που πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν:


Rosellas είναι "grass parakeets" και τρώνε σπόρους και φυτά σε άγρια κατάσταση.

Για να προσθέσετε το ασβέστιο στη διατροφή σας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ορυκτό μπλοκ, ασβεστίου, ή χόρτα (λάχανο, dandelion, σπανάκι, κλπ)

Μπορούν επίσης να απολαύσουν φρούτα όπως και τα μήλα, μπανάνες, αχλάδια, ροδάκινα, βατόμουρα, σταφύλια, κλπ.
 
Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε κελύφη από αυγά κοτόπουλων για την προσθήκη ασβεστίου σε παπαγάλος της δίαιτας. Μόλις βράσουν τα αυγά. Πολτός των αυγών και του κελύφους και να υπηρετήσω την παπαγάλος. Τα αυγά είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης και το κέλυφος είναι μια καλή πηγή ασβεστίου. Να θεραπεύσει για να συντρίψουν το κέλυφος σε πολύ μικρά κομμάτια. Ορισμένοι parrots δεν θα τρώμε αυγά, αλλά πολλά θα.

Μπορείτε επίσης να ψήνουν "birdie bread" και να προσθέσετε συνθλιβεί κελύφη αυγών με το μείγμα ψωμιού.

 
Εγώ την ροζέλα μου την ταίζω με πελλετς(κροκέτες)και πιστεύω να αρχίσεις να της δίνεις απο τώρα που είναι μικρή για να συνηθήσει. Της δίνω καθημερινά φρούτα και λαχανικά. Επίσης μια φορά τον μήνα της βάζω και στικ(όχι πολύ συχνά γιατί παχαίνουν). Για ασβέστιο της βάζω μία πέτρα όπου είναι για το ράμφος.Αυτά απο εμένα ελπίζω να σε βοήθησα!
 
  • Like
Αντιδράσεις: jamieo
Εγώ την ροζέλα μου την ταίζω με πελλετς(κροκέτες)και πιστεύω να αρχίσεις να της δίνεις απο τώρα που είναι μικρή για να συνηθήσει. Της δίνω καθημερινά φρούτα και λαχανικά. Επίσης μια φορά τον μήνα της βάζω και στικ(όχι πολύ συχνά γιατί παχαίνουν). Για ασβέστιο της βάζω μία πέτρα όπου είναι για το ράμφος.Αυτά απο εμένα ελπίζω να σε βοήθησα!

φιλε και γω εχω μια πετρα που ειναι σαν κοχυλι ασπρη. Να τριψω λιγο μεσα στο φαγητο του;
 
Eγώ δεν την τρίβω την κρεμάω μέσα στο κλουβί του και την τρώει.Αλλα ναι μπορείς κιόλας να της την τρίψεις και να την βάλεις μεσα στην τροφή της
 
Εαν τριβεται κατι που δεν τους αρεσει στην τροφη τους να τα παρατηρειτε στενα διοτι οι παπαγαλοι ειναι καμια φορα αρκετα ιδιοτροποι στο φαγητο και μπορει να μη φανε μεχρι να πεινασουνε παρα πολυ. Εγω οσες φορες του εχω τριψει μεσα στο φαγητο (εννοω μαλακη τροφη κατι που του αρεσει πολυ) κατι οπως σουπιοκοκαλο, ντοματα η grit για να τον "κοροιδεψω" να το φαει δεν το πλησιασε ουτε για αστειο...
 
παιδια κατι ακομα... Εχω διαβασει σε πολλα θεματα για αμμο μεσα στο κλουβι.. Που τη βαζουν αυτην την αμμο και τι ειδους αμμος ειναι;
 
η αμμος ειναι η απο οστρακα ή απο καρβουνο και την βαζουν στον πατο του κλουβιου για καθαριοτητα αλλο εχει πολλα πραγματα που κανουν καλο στα πτηνα και ειναι καλο να του βαζεις για να τρωει οση χρειαζεται ο παπαγαλος σου. Α επισης υπαρχει ακομα ενα ειδος αμμου με ασβεστιο και ιχνοστοιχεια
 
Η άμμος υγιεινής είναι για την υγιεινή των πουλιών και η βρώσιμη σε (όποια μορφή της) για να την τρώνε. Αν τις χρησιμοποιείτε αντίστροφα, τουλάχιστον μην προτείνεται τον λάθος τρόπο.
 
Back
Top