Γενικά Τι φύλο είναι το 6 μηνών cockatiel μου;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης k0uLiS
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

k0uLiS

PB New Member
Εγγραφή
15 Ιουλ 2014
Μηνύματα
134
Πόλη
Στουτγάρδη
παιδια γεια σας εχω παρει ενα κοκατιλ το οποιο δεν ξερω τι φυλο εχει μπορειτε να βοηθησετε; ειναι 6 μηνων (τοσο δηλαδη μου ειπαν) εαν δεν βοηθανε οι φωτο θα τις ανανεωσω το συντομοτερο!

5m6oa5g.webp 6to9xr7t.webp
 
Κατ' αρχήν μπράβο για το πολύ ωραίο κλουβί που του έχεις! Σιγά σιγά βάλε του κανένα παιχνιδάκι.
Ξέρεις την ηλικία του; Και αν μπορείς βγάλε κάποια πιο κοντινή φωτογραφία και την ουρά από μέσα επίσης.
 
Σ'ευχαριστω..η ηληκια που μου ειπαν ειναι 6 μηνων..Φοραει δαχτυλιδι αλλλα δεν εχω καταφερει ακομα να δω τι γραφει, αυτο που με ανησυχει ειναι οτι απο χθες δεν το εχω δει να τρωει ή να πινει νερο..
4φωτο ακομα.

rsz_1t0hxu9.webp rsz_2rdummx.webp rsz_3evarsm.webp rsz_41fg4zq.webp
 
Πότε το πήρες; Αν είναι πρόσφατα ίσως είναι από το στρες της αλλαγής περιβάλλοντος.
Για το φύλο, έχει αρκετά έντονα μάγουλα αλλά μετά την πρώτη πτερόρροια θα μπορεί κάποιος να σου πει με βεβαιότητα. Δεν είμαι και καλός γνώστης στον διαχωρισμό του φύλου στις μεταλλάξεις.
 
εχθες το πηρα... Και γω απο αυτο πιστευω οτι ειναι... Οσο για το φυλο πρεπει να μαθω να του βγαλω και ενα ονομα 😛
 
Ε εχθές είναι πολύ "φρέσκο" θα ηρεμήσει σε λίγες μέρες. Από μαγαζί το πήρες; Είναι άγριο;
 
Ναι απο μαγαζι δεν ξερω πως τα ειχαν εκει... Το ελπιζω τουλαχιστον να το δω να πινει λιγο νερο η να τρωει να μου φυγει το αγχος..
 
Να μην έχεις άγχος γιατί αυτή η συμπεριφορά είναι μέσα στο πρόγραμμα. Άφησέ το λίγο μόνο του με φως στο δωμάτιο να επεξεργαστεί τον χώρο του και θα πεινάσει, θα φάει. Τροφή του πήρες συσκευασμένη;
 
Το δικο μου που ειναι pied βγηκε θηληκο παντως. Οπως ειπε και η Μαρια μην ανησυχεις το δικου δεν εφαγε για 2 μερες απο την αλλαγη περιβαλλοντος. Αστο στο κλουβι του ησυχο μην επεμβαινεις πολυ, μην το πολυτριγυρνας γιατι ακομα δε σε ξερει. Βαζε λιγο μουσικη ή τηλεοραση να παιζει και απλα περνα και εσυ χρονο μεσα στο δωματιο που εχεις το κλουβι χωρις ομως να ασχολεσαι μαζι του. Αφησε το να σε συνηθισει σαν παρουσια για τουλαχιστον 10 μερες.

Το οτι ειναι μικρο θα βοηθησει να δεθει μαζι σου γρηγορα με την προυποθεση να μην εισαι ανυπομονος και να περνας αρκετο χρονο μαζι του.
 
Του εχω παρει αυτα... Το εχω ακριβως απεναντι απο το παραθυρο στο ιδιο υψος με θεα το βουνο. (τι αλλο θελει 😛 )

tinypic-no-longer-available.jpg
 
Εισαι σιγουρος οτι ετρωγε αυτη την τροφη και εκει που το πηρες; Στα κοκατιλ δεν αρεσουν οι αλλαγες γενικα να το θυμασαι αυτο.
 
αυτη ηταν η κοπελα που με εξυπηρετησε μου την προτεινε γι'αυτο αλλωστε την πηρα κιολας.. Τωρα καθεται σε μια γωνια και αγναντευει τον χωρο...
 
Άρα να υποθέσω ότι σου έδωσε χύμα, γιατί αυτοί χύμα τα ταίζουν. Κράτα αυτήν και αγόρασε και μια συσκευασμένη της versele laga για μεσαίους παπαγάλους και βάζε στην αρχή μισή μισή για να συνηθίσει την αλλαγή όπως σου είπε και ο Στέφανος. Μόλις τελειώσει η χύμα, συνεχίζεις μόνο με συσκευασμένη και να κοιτάς και πάντα την ημερομηνία λήξης να είναι μακρινή.
 
Δεν εχω βρει ακομα το φυλο του περιμενω καποιον να βοηθησει διοτι ειναι ο 1ος παπαγαλος που περνω... Οσο για το ονομα το σκεφτηκα και γω αλλα εχω τετοια απορια που πρεπει να μαθω :)
 
Περίμενε τώρα το καλοκαίρι να περάσει πτερόρροια και θα μάθεις. Όταν αρχίσεις να βλέπεις πεσμένα πούπουλα στο κλουβί, ήρθε η ώρα. Αλλιώς δώσε άλλα τόσα όσα το πήρες και κάνε τεστ dna :)
 
Πόσο μου αρέσει να βλέπω πουλιά σε τόσο άνετα κλουβιά! Υπέροχο είναι.
Το πλυντήριο βέβαια αν το βάζετε με το νυχτερινό θα το τρομοκρατεί το πουλάκι. Δεξιά ενυδρείο έχεις;
Επίσης η κουζίνα είναι μπροστά στο κλουβί στην συνέχεια με το πλυντήριο; Θέλει προσοχή η κουζίνα, ιδίως αν μαγειρεύετε σε μαύρα αντικολλητικά τηγάνια, αλλά και γενικά υδρατμοί κτλ. είναι απαγορετικοί.
Η πόρτα πίσω του πρόσεχε όταν ανοίγει μην κάνει ρεύμα με κάποια άλλη πιθανόν. χα χα σε τρέλανα :)
 
😀 λιγακι.. Το κλουβι εχει ροδες οποτε οτι και να χρειαστει ειτε μαγειρευω ειτε πλυντηριο το απομακρυνω απο εκει και δεν εχει καποιο θεμα.Απο διπλα ειναι ντουλαπι και ενα φουρνακι μην ανησυχεις δεν το εχω ποτε διπλα οταν ειναι ζεστο... Εχει αρχισει να παιζει με την σκαλα και αυτο ειναι πολυ ευχαριστο και η πτεροροια μαλλον εχει ξεκινησει γιατι ειδα αρκετα πουπουλα κατω... Νερακι εχει πιει αλλα απο την μπανιερα του (τουλαχιστον ηπιε). Τωρα δεν το εχω δει να αγγιζει τιποτα (εκτος αν ανοιγει το ψυγειο το βραδυ και δεν το βλεπω) :)
 
Back
Top