Ασθένειες Τον τελευταίο μήνα το καναρίνι μου είναι αδιάθετο

μάλλον η αλλαγή του μέρους
Υπάρχει περίπτωση να είναι συνδυασμός κι άλλων παραγόντων;
Είναι περίεργη κατάσταση και κρύβουν κινδύνους.
Σωστά...
Διευκολύνει όμως πάρα πολύ το άρθρο

Κι άλλο ένα σχετικό άρθρο https://community.petbirds.gr/threads/Φύτρα-σπόρων-στα-πουλιά.17682/

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Φύτρα φακής δεν νομίζω ότι κάνουνε τόσο καλό στα πτηνά.
Ότι κάνουν καλό κάνουν! Είναι βέβαιο! Κυρίως στην αναπαραγωγή και στην πτερόροια!

Αν δεν έχεις εμπειρία γενικά με τα φύτρα μην τα δοκιμάσεις. Είναι περίεργη κατάσταση και κρύβουν κινδύνους.
Απλά θέλει πολύ προσοχή ο τρόπος παρασκευής και το πόσο θα τα κρατήσεις στο κλουβί. Όταν έχει ζέστη και μείνουν για πολλή ώρα, αντί για καλό τελικά θα γίνουν δηλητήριο για τα καναρινάκια μας...

Για ροβίτσα στην πτερρόροια έχω ακούσει για φύτρα φακής δεν το έχω ακούσει για τα πουλιά.

Ότι κάνουν καλό κάνουν! Είναι βέβαιο! Κυρίως στην αναπαραγωγή και στην πτερόροια!

Απλά θέλει πολύ προσοχή ο τρόπος παρασκευής και το πόσο θα τα κρατήσεις στο κλουβί. Όταν έχει ζέστη και μείνουν για πολλή ώρα, αντί για καλό τελικά θα γίνουν δηλητήριο για τα καναρινάκια μας...
Για τον τρόπο παρασκευής απλά θέλει πολλά ξεπλύμματα για τους μύκητες. "επειτα διατηρούνται στο ψυγείο και σκοπεύω να του βάζω πολύ λίγα για να τα καταναλώνει.

Θωμά (@ΘωμάςΡαπ81 ) πως είναι σήμερα το φιλαράκι σου;
Για τα φύτρα σπόρων τώρα...
Επειδή δεν είναι κάτι τόσο δύσκολο... Ούτε τόσο επίφοβο... μπορείς να δοκιμάζεις εσύ... ώστε να είσαι σίγουρος πως δεν έχουν χαλάσει.
Με δεδομένη την σχετικά καλύτερη γευστική ικανότητα που έχουμε ως άνθρωποι σε σχέση με τη μικρότερη που έχουν τα πουλιά μας, μας δίνει το πλεονέκτημα του ελέγχου.
Στη δοκιμή λοιπόν, αν σου ξινίζουν είναι για πέταμα... αν όχι καλή σας όρεξη στο πτηνό.

Γειά σας φίλοι μου και πάλι. Το καναρίνι μου είναι πια βραχνιασμένο και κάθεται συνήθως με φουσκωμένα τα φτερά... Είναι ενδείξεις ή έχει πτερόροια ή μπορεί κάτι άλλο.

Το καναρίνι μου είναι πια βραχνιασμένο και κάθεται συνήθως με φουσκωμένα τα φτερά... Είναι ενδείξεις ή έχει πτερόροια ή μπορεί κάτι άλλο.
Σίγουρα δεν είναι καλά.
Είναι σημάδια αρρώστιας και θα πρέπει να το παρακολουθείς στενά.
Θα χρειαστεί να βάλεις φωτογραφίες από την κοιλιά και το στήθος και τις κουτσουλιές... σαν αυτές https://community.petbirds.gr/threads/Φωτογραφίες-κοιλιάς-και-περιττωμάτων-πουλιού.41907/
Ίσως ακόμη να χρειαστεί να επισκεφτείς και κάποιο γιατρό...
Υπάρχει αυτή η δυνατότητα;

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
παρατήρησα επίσης ότι μουσκεύει συχνά τα πούπουλαπάνω από τα μάτια και ξύνεται κεί αλλά δεν έχει κάποια πληγή ή εξάνθημα κλπ

παρατήρησα επίσης ότι μουσκεύει συχνά τα πούπουλαπάνω από τα μάτια και ξύνεται κεί αλλά δεν έχει κάποια πληγή ή εξάνθημα κλπ
Προτείνω να το δει κάποιος πτηνίατρος, αφού τα συμπτώματα που αναφέρεις φαίνονται σοβαρά!

Μπορείς να το πας στο γιατρό?Αν δεν μπορείς πιάσε το και βγάλε φωτογραφία την κοιλιά του και δείξε μπας και δει κάποιος κάτι. Με υποθέσεις και κουβέντα δεν γίνεται καλά το πτηνό.

εμενα μου φαινεται πρισμενη η κοιλια του και ολα οσα λες οδηγουν σε εντερικα/στομαχικα προβληματα προτεινω αμεσα πτηνιατρο πριν ειναι αργα(η καρινα του πως ειναι;)

Τώρα είδα την προηγούμενη φωτογραφία. Πρισμένη η κοιλιά του πολύ.Αν μπορείς πήγαινέ το στο γιατρό.Αθήνα μένεις;

Back