Τραυματισμοί Το Μπάτζι μου χτυπήσε το ράμφος του καθώς πετούσε

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης Donnacsg
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Γειά σας. Είχαμε ένα ατύχημα σημερα με τον Δημήτρη. Τον έβγαλα για να καθαρίσω το κλουβί του και μετά το καθημερινό του πέταγμα ανέβηκε στον ώμο μου γιατί έτσι κανει πάντα όταν το καθαριζω θέλει να έρχεται μαζί μου να βλέπει τι κάνω και καθώς πήγαινα στο μπάνιο πέταξε και πήγε και χτύπησε πάνω στον καθρέφτη της ντουλάπας στο διπλανό δωμάτιο. Μέχρι να αφήσω το κλουβί και να πάω να τον δω είχε κάτσει μπροστα στον καθρέφτη και πέταξε κατευθείαν σε εμένα. Δεν φαινόταν να είχε κάτι αλλά στον καθρέφτη είχε ένα σημάδι σαν μύξα στο σημείο που χτύπησε. Την υπόλοιπη μέρα έφαγε κανονικά και δεν κοιμήθηκε καθόλου. Τώρα το βράδυ πριν τον σκεπάσω, είδα ότι κάτω απ τον χαλινό έχει μια ματωμένη γραμμή. Πρέπει να κάνω κάτι για αυτό; Πιστεύετε ότι θα του δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα; Πετάει κάθε μέρα στο σαλόνι και στα υπόλοιπα δωμάτια, παει μονο το Σαββατοκύριακο που πάει και παίζει με τα πιτσιρίκια, δεν υπάρχει χώρος που να μην τον γνωρίζει στο σπίτι αλλά σήμερα ήμασταν μόνοι και δεν ξέρω πως του ήρθε να πάει στο δωμάτιο του γιού μου. Πείτε μου μια γνώμη? Να τον πάω στον γιατρό?
1000008522.webp

Δεν θα εχει καποιο προβλημα οσο και η συμπεριφορα του βεβαια δεν σε προβληματιζει.
Θα πρεπει ομως να λαβεις μετρα ωστε να μην συμβει παλι,τα πτηνα δεν αντιλαμβανονται τους καθρεπτες και τα τζαμια.

@Tony Forpus Σ ευχαριστώ πολυ. Δεν ξέρω γιατί αντέδρασε έτσι σήμερα. Τον έχω ενάμιση χρόνο, οταν τον πηρα ήταν στη φάση που μαθαίνει να πετάει και δεν ήξερε πως να προσγειωθεί αλλά δεν έπεφτε ποτε πάνω σε παράθυρα κλπ Μονο της πρώτης του φοράς εκτός κλουβιού είχε πέσει πάνω σε μια εσωτερική πόρτα γυάλινη και από τότε δεν έχει ξαναπλησιασει ποτε πόρτες, παράθυρα και καθρέφτες. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να του βάζω λίγο κεχρί σε κλουβί μεταφοράς για να έχω τον χρόνο να καθαρίσω το μεγάλο κλουβί. Θα τον παρατηρήσω και αύριο. Ελπίζω να είναι καλύτερα.

Πώς είναι λοιπόν σήμερα; Αυξήθηκε η ποσότητα του αίματος;
Καλημέρα, οπτικά είναι ίδιο με εχθές το χτύπημα, δείχνει καλύτερα, έχει ξεραθεί και το αίμα δεν έτρεξε περισσότερο. Απ το πρωί μου φαινόταν κάπως πιο ήσυχος απ ότι συνήθως. Δεν εκανε πολλες κουτσουλιες το βραδυ, δεν θέλει με τίποτα να φάει την τροφή του. Πήγαινε πέρα δώθε για να του ανοίξω να βγει, πετούσε κανονικά μεσα στο σαλόνι και μου ετρωγε το πουλόβερ και μου έδινε φιλιά όπως παντα. Του έδωσα μαρούλι να φάει και βραστό αυγό και τα τσιμπούσε λιγακι και τώρα μου τρίζει το ράμφος ευχαριστημένος, μπήκε μόνος του στο κλουβί του. Γενικά δείχνει καλά απλά δεν τρώει απ την τροφή του προς το παρόν. Ίσως χρειάζεται λίγη ξεκούραση. Τον έχω στο νου μου σημερα και βλέπουμε. Νομίζω ότι πάει καλά όμως.

@Donnacsg μπορεί να πονάει λιγάκι.
Κι εγώ έτσι πιστεύω, ότι ίσως πονάει και για αυτό αποφεύγει τα πέλετ και τους σπόρους. Αφού δεν είναι νηστικός δεν με πειράζει αυτό. Ας φάει ότι μπορεί σήμερα. Λογικά αύριο θα είναι καλά πιστεύω.

@Donnacsg στη θέση σου θα δοκίμαζα κ λίγο κεχρί (μιλλετ) για να τον κανακεψω. Περαστικά του.
Κ εγώ πιστεύω ότι θα είναι μια χαρά τις επόμενες ημέρες. Έχε τον στο νου σου.

@MARY58 Αφού διάβασα το μνμ σου του έβαλα ένα παιχνίδι με κεχρί μέσα. Συνήθως το τρώει σαν τρελός αλλά δεν του δίνω συχνά. Σημερα έφαγε το μισό αλλά έφαγε και λίγα πέλετ. Μετά έτριβε το κεφάλι του πάνω στην πατηθρα και έφυγε και το ξεραμμένο αίμα. Τώρα δείχνει πολύ καλύτερα.

Συνημμένα

• 20250204_115846.webp
    20250204_115846.webp
    1,1 MB · Προβολές: 5
  • 20250204_170336.webp
    20250204_170336.webp
    840,9 KB · Προβολές: 5
Δεν του δινεις λιγο καλα βρασμενο αυγο ,ισως ποναει το καημενο στην περιοχη.

• Like
Αντιδράσεις: MARY58
Back