Αναπαραγωγή Το αρσενικό κοκατίλ δε δέχεται το θηλυκό

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Irene V
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Irene V

PB New Member
Εγγραφή
7 Απρ 2014
Μηνύματα
82
Καλησπερα σε ολους! Απο το καλοκαιρι εχω ενα κοκατιλ θηλυκο, ηρεμο, το οποιο πρεπει να ειναι περιπου 10-12 μηνων.. Καποιοι γνωστοι μου εχουν ενα αρσενικο το οποιο εχουν 1-1,5 χρονο και παρατηρησαν οτι αλλαξε συμπεριφορα λογω ορμονων αρα ειναι σε φαση που ψαχνει θηλυκια! Το αρσενικο ειναι ηρεμο σχετικα αλλα οχι σαν το δικο μου! Μου το εδωσαν λοιπον και με το που ειδε τη θηλυκια της τραγουδουσε συνεχεια, οταν ηρθε η ωρα να τα βαλω στο ιδιο κλουβι ομως, αυτη τον πλησιαζε και αυτος την τσιμπουσε.. Και εξω απο το κλουβι ακομα, οποτε τον πλησιαζει την τσιμπαει.. Ουτε της ξανατραγουδησε αλλο, και το αποτελεσμα ειναι οτι η θηλυκια δεν θελει να μενει μεσα στο κλουβι μαζι του, φωναζει συνεχως, γυρναει στην πορτα περα-δωθε, και ετσι τη βγαζω καποιες ωρες καθε μερα.. Αυτο γινεται 5-6 μερες τωρα και δεν εχω δει αλλαγη στη συμπεριφορα του αρσενικου! Λετε να τα χωρισω σε διαφορετικα κλουβια; Για ποιο λογο αφου ο αρσενικος της τραγουδουσε στην αρχη τωρα δεν θελει ουτε να τον πλησιαζει;! Υπαρχει περιπτωση παρολαυτα να τα βρουν και να γινουν ζευγαρι; Περιμενω τις γνωμες σας...
 
Φαίνεται πως ο αρσενικός δεν ήταν έτοιμος ακόμα για συγκατοίκηση. Να τα χωρίσεις τα πουλιά, μην την αφήνεις να ταλαιπωρείται. Μπορεί ν΄αλλάξουν αργότερα οι συνθήκες αλλά για την ώρα βάλτην χωριστά...
 
Να σου ζήσει το κοκατιλάκι σου!
Υπαρχει περιπτωση παρολαυτα να τα βρουν και να γινουν ζευγαρι;
Οι παπαγάλοι δεν γίνονται ζευγάρια έτσι ξαφνικά όπως τα σκυλάκια και μετά τα χωρίζουμε.
Χρειάζεται χρόνος γνωριμίας, ηχητικής στην αρχή, ηχητικής και οπτικής στην συνέχεια και σιγά-σιγά να έρχονται πιο κοντά.
Επίσης δεν τα ζευγαρώνουμε και μετά τα χωρίζουμε ξαφνικά. Έχουν ευαίσθητη ψυχολογία και υψηλή νοημοσύνη.
Χώρισε τα πουλιά κατ' αρχήν όπως σου είπε η Σίσσυ, διάβασε κάποια πράγματα που αφορούν την ψυχολογία τους από τον οδηγό παπαγάλων και ό,τι χρειάζεσαι και παρατηρείς, εδώ είμαστε να τα κουβεντιάζουμε.
 
Σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις! Θα τα χωρισω κ βλεπουμε, να αφησω τα 2 κλουβια στο ιδιο μερος να βλεπονται; Σκεφτομουν μηπως δεν την ηθελε ο αρσενικος επειδη ισως η θηλυκια ειναι μικρη ακομα για αναπαραγωγη;
 
Βάλε τα στο ίδιο δωμάτιο, να ακούγονται αλλά να μην βλέπονται.
Σκεφτομουν μηπως δεν την ηθελε ο αρσενικος επειδη ισως η θηλυκια ειναι μικρη ακομα για αναπαραγωγη;
Μπορεί αν αυτή παίζει παιδικά και καθώς δεν την γνωρίζει να τον ενοχλεί.
Πες μου, θα τα κρατήσεις και τα δύο γενικά;
 
Αν δεν τα βρουν με τον αρσενικο θα τον δωσω πισω σε αυτους που μου τον εδωσαν, αν ομως γινουν ζευγαρι με τη θηλυκια μου θα τον κρατησω.. Κ αν αποκτησουν μικρα με το καλο θα τους δωσω καποιο απο αυτα τα παπαγαλακια!
 
Καλησπερα σας! Περασε ενας μηνας σχεδον που τα παπαγαλακια ειναι στο ιδιο κλουβι, κ εχω να κανω τις εξης παρατηρησεις για να μου πειτε τη γνωμη σας.. Τα παπαγαλακια απλα ειναι στο ιδιο κλουβι ολη μερα, κ δεν δινουν σημασια το ενα στο αλλο. Επισης ειναι πολυ ησυχα, δεν κελαηδανε σχεδον καθολου! Δεν εβγαζα καθολου τη θηλυκια εξω, αλλα τις τελευταιες μερες αποφασισα να τη βγαλω λιγο να δω αν με εχει ξεσυνηθισει.. Κ διαπιστωσα οτι οση ωρα ηταν ο αρσενικος μονος του στο κλουβι, δεν σταματησε να κελαηδαει, μελωδικα κ υπεροχα! Ενω οταν βαζω τη θηλυκια παλι μεσα στο κλουβι μαζι του, αυτος σταματαει κ δεν κελαηδαει καθολου! Πως το εξηγειτε αυτο;! Εμενα μου δινει την εντυπωση οτι προσπαθει να προσελκυσει αλλο θηλυκο οταν ειναι μονος του!
 
Δεν ξέρω να σου πω με σιγουριά, αυτά τα καταλαβαίνουμε μέσω της παρατήρησης.
Αν το κλουβί που βρίσκονται ήταν πριν μόνο του θηλυκού, ενδέχεται να καταπιέζεται ή ίσως ακόμα και η συμπεριφορά της να τον καταπιέζει.
Ακόμα ίσως απλά όταν του φεύγει του λείπει και την φωνάζει. Το να καλεί άλλο άγνωστο φανταστικό θηλυκό μου φαίνεται απίθανο.
 
Σε τι σημείο του σπίτού έχεις το κλουβί; Μπορούμε να έχουμε μερικές φωτογραφίες;
 
Ευχαριστω πολυ Μαρια για την απαντηση! Ναι το κλουβι ηταν της θηλυκιας πιο πριν, τα εβαλα μαζι σε αυτο γιατι ηταν μεγαλυτερο απο το δικο του! Κατα τη γνωμη σου, να τα αφησω μαζι στο κλουβι η να τα χωρισω;

Φοιβο τωρα που εχει καλο καιρο ολη την ημερα ειναι εξω στο μπαλκονι, βλεπουν κ αλλα πουλακια τριγυρω. Το βραδυ τα βαζω μεσα στο δωματιο.
 
Κατα τη γνωμη σου, να τα αφησω μαζι στο κλουβι η να τα χωρισω;
Αφού δεν τσακώνονται να τα αφήσεις. Αν τα χωρίσεις θα στεναχωρηθούν. Οι φωνές δεν υποδηλώνουν πάντα χαρά. Απλά προσπάθησε να εξημερώσεις μέσω του παραδείγματος και το αρσενικό. Δεν θα γίνει σαν το θηλυκό σου αλλά κάπως.
 
Αν καταφερω θα ανεβασω κ φωτογραφιες. Παντως η θηλυκια δεν απανταει στις φωνες του, παιζει ρολο αυτο μηπως;
 
Παντως η θηλυκια δεν απανταει στις φωνες του, παιζει ρολο αυτο μηπως;
Όταν την βγάζεις έξω, έχει το μυαλό της σε άλλη χαρά. Στο παιχνίδι μαζί σου, στην επαφή σας. Δεν έχει καμιά διάθεση να απαντήσει στον φίλο της στο κλουβί. Δεν νομίζω πως έχει να κάνει με κάτι κακό στην μεταξύ τους σχέση. Αν ήταν σε δύο διαφορετικά κλουβιά, θα του απαντούσε.
 
Φτερωτα αρπακτικα δεν νομιζω να υπαρχουν στην πολη, σπουργιτακια ερχονται κ τρωνε απο το φαγητο τους που πεφτει κατω.. Ναι ειναι στερεωμενο το κλουβακι τους σε μια καρεκλα, κατω απο ενα φυτο γλαστρας :) Eiναι δευτερος οροφος, οποτε ειναι δυσκολο να ανεβουν γατες!
 
Φτερωτα αρπακτικα δεν νομιζω να υπαρχουν στην πολη
Κάνεις πολύ λάθος... μένω στα νότια προάστια της Αθήνας και μου έχει χτυπήσει αρπακτικά καναρίνι απ το κλουβί και τα κλουβιά τα έχω κάπου που δεν φαίνονται.

σπουργιτακια ερχονται κ τρωνε απο το φαγητο τους που πεφτει κατω..
Ούτε αυτό είναι καλό.. αυτά τα "αδέσποτα" πουλάκια μεταφέρουν ασθένειες και παράσιτα στα δικά σου πουλιά.
 
Αρπακτικά σκότωσαν πουλάκια σε κλουβιά (στο μπαλκόνι) ακόμα και στο κέντρο των Αθηνών (δεν συζητώ για Βουλιαγμένη που κόντεψε να μου μπει μέσα στο σπίτι ). Γνωρίζω περιπτώσεις σε διάφορες πυκνοκατοικημένες περιοχές της Αθήνας που έγιναν επιθέσεις... Εγώ πχ τρέμω για μια καρακάξα που τριγυρίζει στην περιοχή (Β Σοφίας και Μεσογείων, όσο μένω εδώ).
Να μην είσαι σίγουρη για τίποτα!
 
Φτερωτα αρπακτικα δεν νομιζω να υπαρχουν στην πολη
Αν υπάρχουν λέει; Σε πληροφορώ ότι δεν έχουν αφήσει καμιά γειτονιά της Αθήνας. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που μέλη του petbirds έχουν αναφέρει επίθεση από αρπακτικο και μέσα στο κέντρο της πόλης. Θα σου πρότεινα όταν βγάζεις τα πουλιά στο μπαλκόνι να μην τα αφήσεις ούτε λεπτό μόνα τους, αλλιώς να πάρεις μέτρα προστασίας. Επίσης, πολύ πρόσφατα φίλος του petbirds ανέφερε περιστατικό όπου ήταν στο μπαλκόνι μαζί με το καναρινι του, χτύπησε το τηλέφωνο και μπήκε μέσα για ένα λεπτό και το καναρινακι είχε γίνει μεζές. Μέσω της αναζήτησης θα πάρεις διάφορες ιδέες για προστατευτικα κλουβιων.
 
Στη Ζακυνθο ειμαι, δεν εχουμε προβλημα με καρακαξες εδω απο οτι ξερω.. Επισης στις 2 απο τις 4 πλευρες του κλουβιου εχω βαλει ενα διαφανες πλαστικο περιτυλιγμα για να κοβει τον αερα.. Θα κοιταξω και για αλλα προστατευτικα κλουβιων για να καταλαβω τι εννοειτε, παντως σε πετ σοπ δεν εχω δει ποτε να πουλανε..
 
Αρπακτικά υπάρχουν παντού αν δεν είναι καρακάξες θα είναι κάτι άλλο. Πίστεψέ με αν ο μη γένοιτο συμβεί κάτι, θα νοιώσεις πάρα πολύ άσχημα, γι' αυτό πάρε τα μέτρα σου. Συνήθως κατασκευάζουμε πλαίσια από κουνελόσυρμα και πηχάκια γύρω στους 20 πόντους μεγαλύτερα από το κλουβί και τοποθετούνται γύρω από αυτό.
 
Back
Top