Αρχικα το αρθρο αναφέρεται σε ορνιθες και γαλοπουλες και εξιστορεί μεθοδους της δεκαετίας του 40.
Ανέφερα ότι το άρθρο είναι της δεκαετίας του '40, αναφέρετε σε πουλερικά και εφαρμόζεται μέχρι σήμερα με σχετικές βελτιώσεις. Γιατί να το επαναλαμβάνουμε;
Ζητάω περισσότερα στοιχεία για τα πτηνά συντροφιάς μας, τα οποία δυστυχώς δεν βρίσκω και δε μας παραθέτεις ούτε εσύ για να βοηθήσεις στη συζήτηση.
Δε θα συμφωνήσω ότι τα μεν είναι για σύντομη ζωή και ανορθόδοξη ανάπτυξη, γιατί υπάρχει αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο, μιας και είναι για ανθρώπινη κατανάλωση. Ποιος με διαβεβαιώνει με στοιχεία ότι οι συνθήκες παρασκευής και οι πρώτες ύλες των αυγοτροφών που δεν ελέγχονται είναι καλύτερες;
Δυστυχώς, η μόνη πηγή πληροφοριών είναι τα πουλερικά. Στο επόμενο link παρουσιάζονται τα όρια προσθήκης γάλακτος σε σκόνη στη διατροφή τους (good-quality protein; can be included at up to 5% )
Για να μην επαναλαμβάνουμε τα ίδια πράγματα, μπορεί κάποιος να παραθέσει στοιχεία, μελέτες, βιβλιογραφία για τα πτηνά συντροφιάς για μια εποικοδομητική συζήτηση; Αν όχι, μπορούμε να πάρουμε σαν βάση τη βιβλιογραφία των πουλερικών; Καλό θα είναι να μείνει το θέμα σε κάποιο επίπεδο...