Διατροφή Το γάλα στη διατροφή των πτηνών

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης MrNek36
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Η επιστημονική τεκμηρίωση φυσικά και δεν αμφισβητείται. Η ίδια η επιστήμη όμως ναι. Αλλιώς δεν θα πηγαίναμε μπροστά.

Aυτο αναφερω και πιο πανω οταν λεω οτι δεν προκειται να δουμε παραδοχες που να αναφερουν οτι το γαλα ειναι καταλληλο.
Ως τοτε ομως και αφου εχουμε ως δεσφατο οτι το γαλα ειναι ακαταλληλο,θα πρεπει να πορευτουμε με βαση τα γνωστα και να μην χορηγουμε στα πουλια γαλα με την "λογικη" οτι καποτε αυτο μπορει να αλλαξει.
Οταν αλλαξει αυτο και τα πουλια ως εκ θαυματος εκκρίνουν λακταση,τοτε το συζηταμε παλι.

"Ναι δεν κάνει κακό αλλά το γάλα σε συνδυασμό με το αυγό σε συνθηκες σχετικής υγρασίας X και με ταυτόχρονη χορηγία, σπιρουλίνας και μπρόκολου, έχουν υπάρξει περίπτωσεις που έχει πυροδοτήσει το ένα ή το άλλο πρόβλημα.." Επομένως;..φτου και πάλι από την αρχή...

Μιλαμε παντα για το υλικο ως πρωτογεννες υλικο Δημητρη και οχι τυχον συμπεριφορα υλικων οταν γινεται μιξη με αλλα υλικα.
 
Μην ξεχνάμε ότι το γάλα που χρησιμοποιείται τόσο σε σπιτικές όσο και σε αυγοτροφές του εμπορίου, είτε αυτούσιο είτε ως υποπροϊον μέσα από τα bakery products, είναι μετά από θερμική κατεργασία, όπου οι πρωτεΐνες του γάλακτος αλλάζουν δομή. Αυτό είναι δυστυχώς "μαύρο κουτί" ακόμη για να βγουν πιο ασφαλή συμπεράσματα...

Δημήτρη, όλοι μας "χομπιάζουμε" και προσπαθούμε για το καλύτερο για τους φτερωτούς μας φίλους
 
Και ας μας αναφερει και καποιος απο οσους ταιζουν γαλα ποιο ειναι το πλεονέκτημα του σε σχεση με τα υπολοιπα υλικα που μπορουν να χρησιμοποιηθούν.

Γιατι 3 σελιδες θεμα δεν βρισκω τα θετικά της χρησης του στα πτηνα συντροφιάς οπου ειναι και αυτο που μας απασχολεί.Αντιθετα και σε πληροφοριες που παρατεθηκαν προς "υπερασπιση" της χρησης καταληγουν να επιβεβαιωνουν τον κανονα περι δυσανεξιας και να το αναφερουν και ως ατελη πηγη πρωτεινης τελικα.
 
@Nontas για τι ποσοστό συμμετοχής του γάλακτος στην δική σου αυγοτροφή μιλάμε;
Πάντα επί του συνολικού βάρους του τελικού προϊόντος.

Γιάννη είναι περίπου 250 γρ στα 850 γρ πριν τη θέρμανση και με χοντρικούς υπολογισμούς έστω ότι τα 50 γρ που εξατμίζονται είναι όλα από το γάλα που είναι υγρό. Να θυμίσω ότι αυτή είναι η βάση της αυγοτροφής που χρησιμοποιώ, περίπου 20γρ βάση και 10γρ τα υπόλοιπα (φρυγανιά, βρώμη, ξηροί καρποί, μέλι, γύρη κλπ) στην τελική μορφή της.

Εδώ είναι ένα σημερινό βίντεο με προσθήκη φρυγανιάς, βρώμης, ρίγανης, bull peper και γύρης
Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.

Την επόμενη φορά θα μειώσω το ποσοστό και για υγρασία θα προσθέσω περισσότερα αυγά. Όπως είπα και στο θέμα που έχω ανοίξει, περιμένω τα υγιή σχόλια σας για να τη βελτιώσω και φυσικά πάντα κριτές είναι τα πουλάκια μου...
[automerge]1557247396[/automerge]
.Αντιθετα και σε πληροφοριες που παρατεθηκαν προς "υπερασπιση" της χρησης καταληγουν να επιβεβαιωνουν τον κανονα περι δυσανεξιας και να το αναφερουν και ως ατελη πηγη πρωτεινης τελικα.

Δυσανεξία σε γάλα που έχει υποστεί θερμική επεξεργασία και δεν είναι ωμό δεν είδα σε κάποιο θέμα, ελπίζω να υπάρχει σχετική βιβλιογραφία.

Το ότι το γάλα είναι ατελής πηγή πρωτεΐνης είναι γνωστό. Κανείς δεν το χρησιμοποιεί για να αναπληρώσει ή να φτάσει στο επιθυμητό ποσοστό πρωτεΐνης. Στο ποστ #19 είχα γράψει: "Όπως θα δείτε στο https://www.gov.mb.ca/agriculture/l...ents-poultry-rations-and-feeding-methods.html μεταξύ των συστατικών που χρησιμοποιούνται για τη σίτιση των πουλερικών είναι και το γάλα. Αναφέρει ότι επειδή δεν ήταν διαθέσιμα τα προμίγματα βιταμινών, το γάλα ήταν χρήσιμη αν και ατελής πηγή βιταμινών για τα πουλερικά. Το χαρακτηρίζει μέτρια πηγή πρωτεΐνης και για το λόγο αυτό προστέθηκε η σόγια τα τελευταία χρόνια στο σιτηρέσιο τους. Επίσης, αναφέρεται ότι τα υψηλά επίπεδα γάλακτος μπορεί να προκαλέσουν διάρροια επειδή τα πουλιά παράγουν χαμηλές ποσότητες ενζύμου που χρειάζονται για την πέψη γαλακτικών σακχάρων." που πιστεύω αντικατοπτρίζει λίγο πολύ την πραγματικότητα στη σήτιση πουλερικών
 
Τελευταία επεξεργασία:
Γιάννη είναι περίπου 250 γρ στα 850 γρ πριν τη θέρμανση και με χοντρικούς υπολογισμούς έστω ότι τα 50 γρ που εξατμίζονται είναι όλα από το γάλα που είναι υγρό. Να θυμίσω ότι αυτή είναι η βάση της αυγοτροφής που χρησιμοποιώ, περίπου 20γρ βάση και 10γρ τα υπόλοιπα (φρυγανιά, βρώμη, ξηροί καρποί, μέλι, γύρη κλπ) στην τελική μορφή της.

Εδώ είναι ένα σημερινό βίντεο με προσθήκη φρυγανιάς, βρώμης, ρίγανης, bull peper και γύρης
Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.

Την επόμενη φορά θα μειώσω το ποσοστό και για υγρασία θα προσθέσω περισσότερα αυγά. Όπως είπα και στο θέμα που έχω ανοίξει, περιμένω τα υγιή σχόλια σας για να τη βελτιώσω και φυσικά πάντα κριτές είναι τα πουλάκια μου...
[automerge]1557247396[/automerge]


Δυσανεξία σε γάλα που έχει υποστεί θερμική επεξεργασία και δεν είναι ωμό δεν είδα σε κάποιο θέμα, ελπίζω να υπάρχει σχετική βιβλιογραφία.

Το ότι το γάλα είναι ατελής πηγή πρωτεΐνης είναι γνωστό. Κανείς δεν το χρησιμοποιεί για να αναπληρώσει ή να φτάσει στο επιθυμητό ποσοστό πρωτεΐνης. Στο ποστ #19 είχα γράψει: "Όπως θα δείτε στο https://www.gov.mb.ca/agriculture/l...ents-poultry-rations-and-feeding-methods.html μεταξύ των συστατικών που χρησιμοποιούνται για τη σίτιση των πουλερικών είναι και το γάλα. Αναφέρει ότι επειδή δεν ήταν διαθέσιμα τα προμίγματα βιταμινών, το γάλα ήταν χρήσιμη αν και ατελής πηγή βιταμινών για τα πουλερικά. Το χαρακτηρίζει μέτρια πηγή πρωτεΐνης και για το λόγο αυτό προστέθηκε η σόγια τα τελευταία χρόνια στο σιτηρέσιο τους. Επίσης, αναφέρεται ότι τα υψηλά επίπεδα γάλακτος μπορεί να προκαλέσουν διάρροια επειδή τα πουλιά παράγουν χαμηλές ποσότητες ενζύμου που χρειάζονται για την πέψη γαλακτικών σακχάρων." που πιστεύω αντικατοπτρίζει λίγο πολύ την πραγματικότητα στη σήτιση πουλερικών

Εξακουλουθω να μην διαβαζω καποιο προτερημα του γαλακτος σε σχεση με καποια αλλη πηγη πρωτεινης που ειναι συμβατη με τα πτηνα.
Επισης εξακολουθω να μην βλεπω καπου μια τεκμηριωση για τα πουλια συντροφιας.

Το γαλα εξακολουθει να εχει λακτοζη και μετα την επεξεργασια του.
 
Αν το προβλημα ειναι η λακτοζη, θα μπορουσαμε σε αυτη την αυγοτροφη να βαζαμε κεφιρ η γαλα χωρις λακτοζη; Επισης αν και δεν ειμαι γνωστης του θεματος, κλλα επειδη και για μενα ακουγεται "τρελο" , το γαλα σε πουλι, θελω να πω, οτι οι περισσοτεροι κατοχοι softbills ταιζουν τα σκουλικια τους με βρεφικη σκονη γαλακτος. Σιγουρα υπαρχει διαφορα μεταξυ softbills με τις καρδερινες και τα καναρινια. Παντως με τα ματια μου εχω δει, φανετακια στα σκουπιδια να πινουν γαλα απο σπασμενο μπουκαλι.

Νωντα, τι στο καλο ειναι το bull peper; υπαρχει καποιος λογος που η ταιστρα με την αυγοτροφη ειναι στον πατο; η απλα ετυχε;
 
@tasioskis Τα παντα θα μπορουσαμε να χρησιμοποιήσουμε και κρεας να τους βαλεις θα το φανε.

Το θεμα ειναι γιατι χρησιμοποιουμε τα υλικα.

φανταζομαι για το insecurity του εκτροφεα. Παραδειγμα εγω και πιστευω πολλοι αλλοι. Ποσοι εχουμε χρησιμοποιήσει βιταμινες στα πτηνα, ενω στην ουσια δεν χρειαζονται; Απλα επειδη το νιωθουμε εμεις, τους τα βαζουμε. Εγω στα πουλια πιο πολυ βαζω τσαι βασιλικου και ρίγανης που εχω απο τον κηπο παρα νερο. Ισως το γαλα να δίνει αλλη υφη συν καποιες πρωτεινες και μεταλικα στοιχεια (που σιγουρα τα βρισκουμε και αλλου).
 
Τελευταία επεξεργασία:
Νωντα, τι στο καλο ειναι το bull peper; υπαρχει καποιος λογος που η ταιστρα με την αυγοτροφη ειναι στον πατο; η απλα ετυχε;

Αντί να πάρω σουμάκ για να το βάλω για φυσικό βάψιμο των φανέτων πήρα αυτό το προϊόν και από τη στιγμή που είχε αποδοχη το χρησιμοποιώ (πουλ πίπερ - το έγραφα λάθος μέχρι τώρα ή το είδα έτσι κάπου αλλού) https://www.bahar.gr/πιπέρι-πουλ-μπιμπέρ-pul-biber-τουρκίας/

Οι αυγοθήκες δεν είναι στον πάτο. Είναι ακριβώς κάτω από τις μικρές πόρτες που έχουν οι 76αρες ζευγαρώστρες, ώστε να βάζω όσο το δυνατόν λιγότερο το χέρι μέσα χωρίς να ενοχλώ
 
Back
Top