Ασθένειες Το καναρίνι μου έχει κάτι σαν άσθμα

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Λίζα
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
@Λίζα πολύ κρίμα λυπάμαι 😔 δυστυχώς για μια ακόμα φορά επιβεβαιώνεται πως οι έμποροι και οι πωλητές ζώων δεν είναι οι κατάλληλοι για να δώσουν συμβουλές και φάρμακα. Ο πτηνιατρος είναι η σωστότερη λύση και για τις περιοχές που δεν υπάρχουν σωστοί κτηνίατροι η λύση είναι βοήθεια από ανθρώπους με πολύ έμπειρια
 
Λυπάμαι για την απώλειά σου.
Ένας άμεσος τρόπος να απαλύνεις τη θλίψη, θα ήταν άμεσα (δεν εννοώ τώρα, αλλά πολύ σύντομα) να πάρεις ένα νέο πουλάκι, ίσως αρσενικό αυτή τη φορά (και καλύτερα να μη φέρνει στη Λίζα ούτε και χρωματικά). Έτσι θα διοχετευτείς σταδιακά σε μια νέα αγάπη, χωρίς φυσικά να ξεχάσεις τη Λίζα.
Όμως....πρόσεξε στην περίπτωση που αποκτήσεις νέο πουλί. Το κλουβί θα πρέπει να έχει απολυμανθεί διεξοδικά καθώς και οι ταΐστρες, ποτίστρες και ό,τι "συμπράγκαλο" συναφές, διότι δεν ξέρουμε τι είχε η Λίζα κι αν ήταν κάτι μεταδοτικό.
Επίσης να συμπληρώσω ότι αυτή είναι μια κατάλληλη περίοδος για να πάρεις ένα νέο καναρινάκι και όχι πολύ αργότερα που θα έχουν καθοριστεί τα αναπαραγωγικά ζεύγη και θα πρέπει να επιλέξεις σε ό,τι ξέμεινε (φυσικά ψυχούλες είναι κι αυτά)
 
@Λίζα έχει δίκιο η @MARY58 τα καναρίνια δεν κάνει να μπαίνουν σε ζευγάρι παρά μόνο την περίοδο της αναπαραγωγής αν επιθυμείς να ζευγαρώσουν και να κάνουν μικρά, αλλά αυτή είναι μια όχι εύκολη διαδικασία που απαιτεί διάβασμα προετοιμασία μερικών μηνών κατάλληλο εξοπλισμό και εμπειρία στην βασική φροντίδα των πουλιών
 
@ianos ναι θα πάρω ένα θηλυκό για να μη αφήσω για 2 φορά τον αρσενικό μου μόνο τού
Κοίτα, ό,τι και να αποφασίσεις τελικά, το νέο πουλί θα πρέπει να μπει σε Καραντίνα, ώστε να μην διακινδυνέψεις να κολλήσει το ένα το άλλο κάποιο μεταδοτικό νόσημα.
Αλλά για να γίνει αυτό, χρειάζεται προφανώς και δεύτερο κλουβί (δεν ξέρω αν έχεις). Και για να τα βάλεις μαζί στο μέλλον καλό θα ήταν να τους εξασφαλίσεις μια σχετική άνεση. Επομένως αν δεν έχεις δεύτερο κλουβί δεν αγοράζεις ό,τι νά 'ναι (ό,τι δλδ σου πουν στο πετσοπ) αλλά το συζητάμε περαιτέρω αν θέλεις.
 
Back
Top