Φροντίδα Το καναρίνι μου δε με συμπαθεί καθόλου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Kalie
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Kalie

PB New Member
Εγγραφή
13 Μαρ 2022
Μηνύματα
38
Πόλη
Μοσχατο
Καλησπέρα

Ονομάζομαι Καλή. Μου χάρισαν πριν από καποιους μήνες ένα καναρινάκι Μοζαΐκ 40 ημερών. Τον είχα στη μαμά μου κ συγκατοικούσε με 2 γατάκια της ιδιας περίπου ηλικίας.Δεν είχε κανένα πρόβλημα μαζί τους.Πολύ θαρραλέος ο Μόζυ.Πριν από περίπου εναν μήνα,αποφάσισα να τον πάρω στο δικό μου σπίτι για να δω πώς θα τα παει. Τον προσέχω πολυ.Το θέμα είναι οτι δε με συμπαθεί καθόλου και όταν λέμε καθόλου,εννοούμε καθόλου. Όποτε πλησιάζω στο κλουβί του,ακόμη κι αν είμαι σχετικά μακριά,φουσκώνει τα φτερά του,καμπουριάζει και μου πατάει τις φωνές.Πραγματικά,τις φωνές. Όταν βάζω το χέρι μου μέσα στο κλουβί για να του βάλω αυγό η κάτι αλλο, επιτίθεται στο χέρι μου,ανεβαίνει επάνω κ με φωνές με τσιμπάει.Μιλάμε για πολύ θυμό. Ειλικρινά, δε θέλω να βασανίζεται το πουλάκι Εσείς τι λετε και ρι προτείνετε?
 
Εσείς τι λετε και ρι προτείνετε?
Χρειάζεται λίγο χρόνο για να προσαρμοστεί στο νέο περιβάλλον, με την καθημερινή επαφή και φροντίδα θα συνηθίσει και θα ηρεμήσει.
 
Μην ανησυχείς, θα του περάσει...θα καταλάβει ότι δεν είσαι κίνδυνος και θα πάψει να σου επιτίθεται.
(έχω την αίσθηση ότι η @ΜΑΡΙΑαα , είχε μια παρόμοια συμπεριφορά από τον Φώτη)
Εναλλακτικά θα μπορούσες αν τον έχεις σε ζευγαρώστρα να βάζεις το χώρισμα και να τον αποκλείεις στη μία μεριά όσο εσύ βάζεις το χέρι σου στην άλλη κι αν δεν έχεις να του πάρεις μια με συρόμενο ταψάκι και συρόμενη σχάρα, οπότε θα μπορείς π.χ. να βάζεις μπανιέρα στο κλουβί χωρίς τον κίνδυνο το πουλάκι να διαφύγει εκτός.
 
@ianos Το ίδιο πρόβλημα το είχα και ακόμη το έχω. Αλλά με τη ζευγαρώστρα και το χώρισμα δεν με φοβάται και κάθεται ήσυχος περιμένοντας να φύγω! @Kalie Είναι μεγάλη βοήθεια το χώρισμα γιατί νιώθει ασφάλεια. Τις περισσότερες φορές όμως ένα πουλάκι που φοβάται ή επιτίθεται στο φροντιστή του δύσκολα θα αλλάξει συμπεριφορά. Δεν πρέπει να έχουμε την απαίτηση να γίνει κολλητός μας με τον τρόπο που θελουμε εμείς αλλά όπως μπορεί αυτό! Κάποια μέλη τα ταΐζουν στο χέρι με σποράκια ή με μιλλετ και πετυχαίνει αλλά μόνο για το φαΐ. Εγώ το έχω πάρει απόφαση πως θα τον λατρεύω και θα με ανέχεται για να έχει να φάει και ότι άλλο χρειάζεται!😉😁🙂
Και μια φώτο για να καταλάβεις!
 

Συνημμένα

  • D201144E-1E61-4378-ABF8-36EE10972573.webp
    D201144E-1E61-4378-ABF8-36EE10972573.webp
    113,1 KB · Προβολές: 50
Καλησπέρα Καλή. Μην ανησυχείς ο Μόζυ θα σε συνηθίσει κ θα ηρεμήσει δίπλα σου. Μην ξεχνάς ο χώρος είναι καινούργιος για αυτόν κ είναι λογικό να νοιώθει ανασφάλεια. Σιγά σιγά θα περιμένει να τον φροντίζεις κ δεν θα αντιδρά έτσι παρά μόνο όταν ή εκνευρίζεται ή παίζει. Πάντως είναι ενθαρρυντικό ότι ανεβαίνει στο χέρι σου έστω κ για να σε τσιμπήσει. Ο δικός μου ο Σοφοκλίνιος μου στην αρχή με τσίμπαγε με πάθος κ δύναμη. Έστριβε το ράμφος του όταν με τσίμπαγε μπας κ κατάφερνε να μου κόψει κομμάτι! Τώρα προτιμά να τρώει από το χέρι μου παρά να σκύβει στην ταίστρα του να τρώει (ειναι καλομαθημένο το καμάρι μου, στα πούπουλα, τρόπος ειπείν!) Αυτές τις ημέρες πάντως έχω την εντύπωση ότι με τσιμπάει με πολύ λιγότερη δύναμη κ κάνει κ το εξής: Όταν είμαι σε άλλο δωμάτιο μερικές φορές με φωνάζει (!) Κάνει επανειλημμένα ένα μακρόσυρτο κράξιμο κ μόλις πάω στο δωμάτιο που τον έχω (στην κρεβατοκάμαρα) σταματά κ ανεβαίνει στην οροφή του κλουβιού του (τον έχω ελεύθερο στο δωμάτιο) κ κοιτάζει τα χέρια μου. Κ τότε (τι να κάνω λυγίζω ☺️) θα του ξαναφέρω ή μήλο ή άλλο ένα εξτρά φρέσκο λαχανικό (πχ λίγη ακόμα ρόκα ή σπανάκι ή μπρόκολο που τρελαίνεται). Η πλάκα είναι όταν γυρίζω στο δωμάτιο κ με βλέπει, περιμένει ακίνητος, πότε θα ξεδιπλώσω από την χαρτοπετσέτα αυτό που του φέρνω για να του το δώσω. Όπως βλέπεις μπορώ να μιλώ πολύ για το καμάρι μου! Συμπέρασμα: θα σε συνηθίσει κ θα νοιώσει ασφάλεια μαζί σου. Οι λέξεις κλειδιά. Αγάπη, Φροντίδα, Κουβεντούλα κ Υπομονή. 🥰😊
[automerge]1648922851[/automerge]
ΥΓ. ΜΑΡΙΑαα, ο Φωτάκος είναι μορφή. Αντράκι που δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του! έτοιμος για καυγά! 😍☺️
 
Τελευταία επεξεργασία:
Έχεις σκεφτεί μήπως το τρομάζει κάτι συγκεκριμένο πχ βαμμένα νύχια-δαχτυλίδι-βραχιόλι κτλ
Στην μητέρα σου είχε παρόμοιες αντιδράσεις όταν έβαζε το χέρι της στο κλουβί;
(εάν κατάλαβα καλά μόνο σ' εσένα το κάνει)
 
@Sissy Δε δειχνει φοβο.Δειχνει θυμο.Στη μαμα μου,τον φρονριζε η κοπελα που φροντιζει κ τη μαμα μου..Βεβαια,η κοπελα,για να τον εκνευρισει κ να παιξει,εκανε πως του παιρνει την τροφη κ εκεινος εκανε το ιδιο.Φουσκωνε κ φωναζε.
[automerge]1649140041[/automerge]
@MARY58 Αχ ψυχη μου!Γλύκας ο Φωτάκος!
[automerge]1649140080[/automerge]
@ΜΑΡΙΑαα Ετσι ακριβως κανει και σε μενα!
[automerge]1649140185[/automerge]
@ianos Δεν τον εχω σε ζευγαρωστρα.Θα το κοιταξω.Ευχαριστω😀😀😀
[automerge]1649140216[/automerge]
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ Μακαρι!
[automerge]1649140295[/automerge]
@Tony Forpus @Tony Forpus Ευχαριστω πολυ😀
 
Τελευταία επεξεργασία:
@Sissy Δε δειχνει φοβο.Δειχνει θυμο.Στη μαμα μου,τον φρονριζε η κοπελα που φροντιζει κ τη μαμα μου..Βεβαια,η κοπελα,για να τον εκνευρισει κ να παιξει,εκανε πως του παιρνει την τροφη κ εκεινος εκανε το ιδιο.Φουσκωνε κ φωναζε.
[automerge]1649140041[/automerge]
Άρα...μια χαρά τον εκπαίδευσε 😁

Να τον χαίρεσαι γερό και...νευρικό🙂
 
Καλησπέρα στην ομάδα.Μήπως ξερει καποιος πού μπορω να βρω να αγορασω κλουβα για την προστασια του κλουβιου του Μοζυ από αρπακτικα??? Εχω ρωτησει σε πόσα πετ σοπ στον Πειραια αλλα με πανε απο Παρασκευη σε Παρασκευη.
Ευχαριστω
 
Καλημερα στην ομαδα Ηθελα να σας ενημερωσω για την πορεια της σχεσης μου με τον Μοζυ Εχει βελτιωθει αρκετα,θα ελεγα.Δε μου φουσκωνει τα φτερακια του και δε μου φωναζει,παρα μονο οταν παω να του παρω το φαγητο.Εχει φτασει στο σημειο να ερχεται στα καγκελα,να βαζω το στομα μου κ να προσπαθει να μασουλησει απο το στομα μου.Μεγαλη εξελιξη!
 
Να του λες : τόσο ομορφούλης και είσαι μπαγασάκος ! ντροπή σου ... 😀😀😀 εντάξει όμορφο θεματάκι και βγήκε αυθόρμητα η πλάκα . Καλή δεν είναι κάτι συνηθισμένο όμως συμβαίνει σε κάποιο βαθμό . Ο μάγκάκος όμως επειδή τα κατάφερνε με τα ¨θηρία¨ , ξεθάρρεψε και έχασε το μέτρο . Να του δίνεις με το χέρι κάποιο γλυκό φρουτάκι ή άλλο μπινελίκι , χωρίς να το αφήνεις και θα συνηθίσει . Καλή συνέχεια . Δεν αντέχω θα στο πω ... για μένα μην το σταματήσεις , στήσε ένα παιχνίδι μαζί του λ.χ να του βγάζεις γλώσσα , να του κάνεις μια χειρονομία , να του λες κάποιο συγκεκριμένο πείραγμα . Στήσε ένα παιχνίδι να περνάτε ευχάριστα μαζί .
 
Ευχαριστω πολυ😀 Η αληθεια ειναι οτι δε θελω να δεδω μαζι του γιατι προσφατα εχασα το αγαπημενο μου παληκαρακι τπν Ζαζου,ενα παραδεισακι,Πινγκουινακι της Ιαβας.Δεν σας το ανεφερα γιατι δεν ειχα τη δυναμη .Πεθανε στο χερι μου.Μαλλον εγω τον εστειλα αθελα μου κ ποναω ακομη παρα πολυ.Γι αυτο δε θελω να δεθω με τον Μοζακο.
 
Οι περισσότεροι δυστυχώς έχουμε υποστεί απώλειες, είναι κάτι που συμβαίνει, μην κατηγορείς τον εαυτό σου.
Γι αυτο δε θελω να δεθω με τον Μοζακο.
Μάλλον είναι αργά για αυτό, έχεις ήδη δεθεί μαζί του από αυτά που γράφεις και είναι πολύ ωραίο να βλέπεις την συμπεριφορά τους να αλλάζει και να σε εμπιστεύονται.
 
@Kalie ημουν ακριβώς στην ίδια θέση με εσένα. Δεν θα πω άλλα εκτός του να δώσεις μια ευκαιρία στον Μόζυ σου να το αγαπήσεις πολύ, μπορεί όχι το ίδιο με την Ζάζου αλλά πολύ.

να ερχεται στα καγκελα,να βαζω το στομα μου κ να προσπαθει να μασουλησει απο το στομα μου.Μεγαλη εξελιξη!
Μπράβο σας αλλά θα έλεγα να τον ταιζεις με το χέρι σου για να μην τυχόν μεταδώσεις μικρόβια στο καναρίνι.
Εγώ πια βάζω στην παλάμη μου τις λιχουδιές που λατρεύει ( wild seeds της versele laga κ το snack της versele laga πουχει αυγό κ φρούτα) έρχεται πηδώντας κλαρί κλαρί ή πετώντας εάν είναι έξω κ ανεβαίνει πάνω στην παλάμη μου κ τρώει. Κ αν τον τσιγκλισω με τον αντίχειρα όσο τρώει θα μου ρίξει μια τσιμπια κ μετά θα συνεχίσει. Δύο φορές την εβδομάδα που του τις δίνω ( ειναι λιπαροι εκτός από νόστιμοι σπόροι) ο Σοφοκλής μου με συμπαθεί! Συμπέρασμα: η καρδιά του καναρινιου περνάει από το στομάχι! Κ σ' ευχαριστώ Σταύρο, a.k.a. Petgo! που μας έφερες πιο κοντά! 😄
 
Τελευταία επεξεργασία:
@MARY58 Εχετε δικιο.Κι εγω το σκεφτηκα κ δε θα το ξανακανω αυτο με το στομα.Το εκανα κ με τον Ζαζου μου κ καποια στιγμη προς το τελος,του εκαναν καλλιεργεια κ ειχε μικροβιο.
[automerge]1653056222[/automerge]
@MARY58 Επισης,να την παρω κι εγω αυτη την τροφη. 2 φορες την εβδομαδα.Ετσι???
 
@Kalie όπως είπα τους πήρα απο το Petgo. Είναι λιπαροι οπότε μισό κουταλάκι του γλυκού δύο φορές την εβδομάδα από όποια λιχουδια θέλεις. Ο Σοφοκλής μου είναι λίγο περίεργος στις γεύσεις του, σκέψου δεν του αρέσει το μιλλετ που λογικά θα έπρεπε να του αρέσει. Στα σνακ όμως αυτά ξετρελαίνεται!
 

Συνημμένα

  • Screenshot_2022-05-20-18-30-38-063_com.android.chrome.webp
    Screenshot_2022-05-20-18-30-38-063_com.android.chrome.webp
    84,4 KB · Προβολές: 15
  • Screenshot_2022-05-20-18-30-10-080_com.android.chrome.webp
    Screenshot_2022-05-20-18-30-10-080_com.android.chrome.webp
    88,4 KB · Προβολές: 15
Back
Top