Φροντίδα Το καναρίνι μου δε με συμπαθεί καθόλου

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης Kalie
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Απο τοτε που πηγα εθελοντρια στην Ανιμα
@MARY58 Εχει τα παντα απο αγρια ζωη Αετους,γερακια,μπουφους,κοτσυφακια μωρα-εχουν πολυ πλακα οταν τους καθαριζουμε τα κλουβια.Ανοιγουν το στομα τους για να τα ταισουμε.Γενικα,ειναι παρα πολυ χαλαρωτικα,για μενα τουλαχιστον.Κανεις δουλειες κ ακους γυρω σου απο παντου φωνουλες🥰
[automerge]1653228532[/automerge]
@MARY58 Σ ευχαριστω παρα πολυυυ
[automerge]1653228646[/automerge]
@MARY58 Σ ευχαριστω παρα πολυυυ
@Kalie , επειδή γενικά μου φαίνεται πολύ ενδιαφέρον θέμα ο εθελοντισμός και ειδικότερα το ζήτημα της αρωγής της ορνιθοπανίδας, τι θα έλεγες να άνοιγες ένα ΝΕΟ ΘΕΜΑ στο φόρουμ, και να μας λες, δείχνεις, εσύ και όποιος άλλος φυσικά, όποτε έχεις τον χρόνο, τη διάθεση .για την ενότητα στην οποία θα ανοιχτεί το θέμα δεν είμαι βέβαιος.
@Stavros , σε ποιο πεδίο θα ήταν καλύτερα να ανοίξει κανείς ένα τέτοιο Θέμα; Στο Γενικά; .στο Φροντίδα;...για Ιθαγενή και Υβρίδια ή στο Γενικές Συζητήσεις για Πτηνά;

@Stavros , σε ποιο πεδίο θα ήταν καλύτερα να ανοίξει κανείς ένα τέτοιο Θέμα; Στο Γενικά; .στο Φροντίδα;...για Ιθαγενή και Υβρίδια ή στο Γενικές Συζητήσεις για Πτηνά;
Γενικές Συζητήσεις για Πτηνά Γιάννη.

Πας πάνω αριστερά κ πατάς τις 3 οριζόντιες γραμμές. Πατάς μετά το forums κ μετά πας κάτω κάτω που λέει Γενικές συζητήσεις για Πτηνά. Πατάς νέο θέμα και έτοιμη! Κ εγώ είχα λίγο χαθεί στην αρχή, γιατί δεν είχα μπει στο νόημα!. Οι χάλια επισυνάψεις μου ήταν επικές! Ευτυχώς τα διόρθωναν οι ειδικοί! 😜

Καλημερα στην ομαδα.

Θα ηθελα να σας ρωτησω κατι για ααααλλη μια φορα!Ο Μοζυ,οσες φορες του εχω βαλει τη μπανιερα δε μπαινει,ενω οταν ηταν στη μαμα μου,η κοπελα τον ειχε δει να μπαινει.Εχω αγορασει ενα ψεκαστηρι υπερπαραγωγη που βγαινει το νερο σαν βροχουλα κ τον ψεκαζω.Το θεμα μου ομως ειναι οτι καποιες μερες πιυ τρεχω,δεν προλαβαινω.Τι κανουμε τοτε????

Σας ευχαριστω πολυ

@Kalie μου κάνει εντύπωση που του αρέσει το να τον καταβρεχεις ενώ είναι καναρινι. Νομίζω ότι εάν το κάνω στον Σοφοκλή μου μπορεί να τον φοβίσω αλλά σίγουρα θα μου επιτεθεί. Θύμισε μου τον έχεις έξω; Εάν ναι βάλε του κοντα στο κλουβί του μια μπανιέρα (μέχρι να το μάθει) εσωτερική που είναι χαμηλή κ μικρή. Τις πρωινές ώρες ιδανικά κ σίγουρα το πολύ μέχρι το μεσημέρι ( θα σου έλεγα μέχρι τις 12). Θα πάει. Εάν τον έχεις εσωτερικά κάνε το ίδιο μέσα στο κλουβί. Υπόψην απομακρύνεις σπόρους κ γκριτ για να μην βραχούν.
Έχω το ίδιο πρόβλημα γιατί φεύγω πρωί για δουλειά. Μόλις έχει ξυπνήσει. Κατά τις 6 κ τρέχει στο φαι!. Γι'αυτό δυστυχως του βάζω μπανιέρα Σάββατο κ Κυριακή☹️

Τελευταία επεξεργασία:
Δεν τον εχω εξω.Βγαζω το κλουβι του στο μπαλκονι οταν ειμαι κι εγω εκει γιατι φοβαμαι.Σε γενικες,δεν τον χαλαει το καταβρεγμσ.Καποιες φορες το απολσμβανει κιολας.

Τότε μπανιερα μέσα στο κλουβί. Κ καλύτερα μέσα στο σπίτι μην σου κάνει καμμιά αταξία που θα ανοίγεις τις πόρτες.

@Kalie , συνέχιζε να βάζεις την μπανιέρα κάθε πρωί για 20 λεπτά. Αν θέλεις να είσαι παρούσα, και σε βλέπει το πουλί, μπορεί να διστάσει να δοκιμάσει να κάνει μπάνιο, διότι όσο είναι βρεγμένο θεωρεί ότι είναι κι ευάλωτο, μια και δεν πετάει με την ίδια ικανότητα που θα το έκανε στεγνό, οπότε αν θέλεις να τον παρακολουθήσεις, μπορείς να το κάνεις από σημείο που δεν σε βλέπει. Στο τέλος θα κάνει μπάνιο.
Έχω το ίδιο πρόβλημα γιατί φεύγω πρωί για δουλειά. Μόλις έχει ξυπνήσει. Κατά τις 6 κ τρέχει στο φαι!. Γι'αυτό δυστυχως του βάζω μπανιέρα Σάββατο κ Κυριακή☹️
Αν γυρνάς νωρίς το απόγευμα, π.χ. 3-6, βάλε του τότε. Αυτήν την εποχή, το φτέρωμα στεγνώνει πολύ γρήγορα και δεν κινδυνεύει να κρυώσει όσο τον χειμώνα. Άλλωστε νυχτώνει μετά τις 8.00, και ο χρόνος είναι υπεραρκετός για να καλλωπιστεί. Το μόνο δυνητικό πρόβλημα για την εποχή τέτοιες ώρες είναι ότι αν η υγρασία μείνει σε υπόστρωμα κλουβιού, ενδεχομένως να προσελκύσει περισσότερο τα κουνούπια (φορείς ευλογιάς)

@ianos τι ωραία! Σ'ευχαριστώ. Δεν έχω το πρόβλημα που ανάφερεις γιατί κρεμάω το κλουβί του πάνω στην ντουλάπα κ "απογυμνωνω" το τρόλεϊ του από ότι έχει κ εκεί του ακουμπάω μια μεγάλη εξωτερική μπανιέρα κ πάει κ κάνει μπάνιο. Σκουπίζω το " λίγο" χάλι που αφήνει κ τελείωσα! 🤗

Back