Γενικά Το καναρίνι μου ο Lancelot

@marapo είναι πιο τσαμπουκαλού και ακόμα είναι ανήσυχη. Είμαι σε φάση προσέγγισης. Δεν θέλω να την βγάλω φωτογραφία αν δεν συνηθίσει την παρουσία μου. Προς το παρόν μόλις την πλησιάζω πηγαίνει πάνω κάτω στο κλουβί ανήσυχη. Νομίζω ότι θα μου πάρει πιο πολύ χρόνο. Σύντομα θα ανεβάσω φωτό.
 
@mpalitsas Ρίξτε άφοβα . Για καλό θα είναι!

Εξυπακούεται για καλό! Λοιπόν, αν και οι φωτογραφίες είναι αποσπασματικές και δε βοηθάνε (θα ήταν καλύτερα να ανεβάσεις μια-δυο που να πιάνουν ολόκληρο το κλουβί), δυο-τρία πραγματάκια που βλέπω είναι τα εξής:

1) Το καλάμι/κλαδί πρέπει να έρθει ένα κάγκελο πιο μπροστά για να μην πέφτουν οι κουτσουλιές στο σκαλοπάτι της ταΐστρας. Σχετικά με το υλικό των κλαδιών, είναι νομίζω προτιμότερα τα λεία και ξύλινα.
2) Οι εφημερίδες λόγω των μελανιών είναι καλό να αποφεύγονται. Μπορούν να γίνουν επικίνδυνες αν αρχίσει και τις μασουλάει το πουλάκι. Καλύτερα κόλλα Α4 ή χαρτί κουζίνας.
3) Αυγοτροφή δε χρειάζεται πάνω από ένα κουταλάκι του γλυκού κοφτό (και πολύ είναι).

Όσον αφορά το προστατευτικό που ψάχνεις, θα σου πρότεινα να πάρεις μεγαλύτερο από αυτό που ίσως σκέφτεσαι, για να σε καλύψει στο ενδεχόμενο που αγοράσεις μεγαλύτερο κλουβί μελλοντικά.

Για το κλουβί ειδικότερα, ιδανικό σχήμα είναι το ορθογώνιο, και σημαντικότερη παράμετρος το μήκος που θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 40εκ. Στα 50-60εκ θα είναι βασιλιάς. Στο PetHellas έχει αρκετά κλουβιά που πληρούν τις προδιαγραφές.

Για προστατευτικά, υπάρχει το γνωστό 50άρι που βγαίνει πρώτο με ένα γκουγκλάρισμα. Αν θες "bespoke" προστατευτικό, μερακλίδικο, γνωρίζω ένα μαγαζί που έφτιαξαν το δικό μου προστατευτικό πριν 4 χρόνια. Είναι αυτό εδώ -αν θυμάμαι σωστά δεν έδωσα πάνω από 40-45 ευρώ συμπεριλαμβανομένων των μεταφορικών Θεσσαλονίκη-Αθήνα.
 
@mpalitsas Λοιπόν φίλε μου το κλουβί είναι προσωρινό. Το κλουβί θα που θα πάρω είναι σαν αυτό του Clyde που θα ανεβάσω σε φωτό σε λίγο. Δηλαδή ζευγαρώστρα 60 άρα με δύο συρόμενες και δύο με ελατήρια πόρτες. Τα πάτηθρα θα είναι όλα ξύλινα όπως και του clyde που είχα κάνει παραγγελία από κατάστημα με καλλιτεχνικά είδη και είναι διαμέτρου 10μμ και 8 μμ τ οποία έκοψα σε μήκος ανάλογο του κλουβιού με πριονάκι ξυλοκοπτικής. Έριξα και ένα μικρό τρίψιμο με λίγο πιο χοντρό γυαλόχαρτο για ήταν πολύ λεία και γλίστραγε το πουλί. Για την αυγοτροφή έχεις απόλυτο δίκιο ενώ το ξέρω μόλις βάζω ένα κουταλάκι και κάθεται στον πάτο λέω, ρε γαμωτο δεν φτάνει το πουλί. Ας του βάλω λίγο ακόμα. Πρέπει να ξεπεράσω το ψυχολογικό που έχω με αυτό το θέμα.
 
@Kostas Pyl Καλό θα ήταν τις συρόμενες πόρτες να τις ασφαλίσεις με ένα κλιπ καθώς τα πουλιά είναι πανέξυπνα και μπορούν να καταλάβουν πως ανοίγει η πόρτα και να διαφύγουν.
 
IMG_20220905_223747.jpg@mpalitsas συγνώμη αλλά είναι βράδυ και το αρχείο μου βγαίνει πολύ μεγάλο. Αύριο θα ανεβάσω καλύτερη φωτό. Κάτω έβαλα αποσπώμενο ράφι και οι βάζω αυγοτροφές και μείγμα σπόρων. Έχω βάλει και θερμόμετρο εξωτερικού χώρου και εσωτερικού με αισθητήρα (τον έχω βάλει εκεί που κοιμάται)
 

Συνημμένα

  • IMG_20220905_222722.webp
    IMG_20220905_222722.webp
    313,9 KB · Προβολές: 27
@Kostas Pyl αυτό με την αυγοτροφή σε καταλαβαίνω απόλυτα. Εγώ έχω αποφασίσει να του βάζω ένα κουταλάκι του γλυκού κ καταλήγω να του βάζω δύο! Δεν κάνει κακό παρά μόνο στην τσέπη σου. Θα φάει όσο θέλει κ το υπόλοιπο πέταμα. Εγώ κάθε φορά του βάζω φρέσκια , τρόπος ειπιν! (Το υπόλοιπο όπως κ όταν του ανανεώνω σπόρια δεν τα πετάω, τα μαζεύω κ τα ρίχνω σε πράσινες νησίδες της Αθήνας για τα σπουργίτια κ περιστέρια, κρίμα είναι). Το ράφι από κάτω από το κλουβί, πολύ πρακτική ιδέα, μπράβο! Από ότι καταλαβαίνω θα τα έχεις από μια 60ρα Ζευγαρώστρα το καθένα; Οκ. Εάν έχει αποσπώμενη σχάρα κ συρτάρι θα σε βολεύει πολύ στο καθάρισμα. Τώρα για τις αργές κινήσεις που κανεις στο κλουβί (γέλασα με το slow motion) ε, δεν θα γεράσουμε κ όλας! Είναι πανέξυπνα, κ θα καταλάβουν ότι είσαι ο τύπος που τους φέρνεις τροφή. Βοηθάει που είναι κοιλιοδουλα ( αυτά που είχα το είχαν κοινό χαρακτηριστικό!) κ όταν θα τους δίνεις λιχουδια τόσο θα σε συμπαθούν! Ένα μίλλετ, ένα αγαπημένο λαχανικό κ όλα θα πάνε καλά.
 
@MARY58 Σωστά κατάλαβες από μια εξηντάρα ζευγαρώστρα, με αποσπώμενο συρτάρι και αποσπώμενο κάτω πλέγμα (πρέπει σε αυτή τη περίπτωση να αφήσεις το συρτάρι στη θέση του αλλιώς το έχασες) και 2 συρόμενες πόρτες (βολεύουν γιατί εκεί βάζω τις ταΐστρες οικονομίας και δεν χαλάει το κλουβί) δύο με ελατήρια (για να βάλω την φωλιά αργότερα)
 
εκεί βάζω τις ταΐστρες οικονομίας και δεν χαλάει το κλουβί
Κώστα , εχω την γνώμη οτι δεν είναι και η καλύτερη επιλογή. Η ταίστρα έπαψε να εξυπηρετεί τον λόγο για τον οποίο είναι φτιαγμένη και για τον οποίο την πλήρωσες. Επαψε να είναι οικονομίας. Αφαίρεσες την βάση προσαρμογής που δημιουργεί το δεύτερο επίπεδο και αναγκάζει το πουλάκι να βγάλει το κεφάλι του έξω για να σπάσει τον κάθε σπόρο.
 
@mgerom Μάκη δεν έχω αφαιρέσει κάτι πέραν της πατήθρας που ήταν για κάθετη τοποθέτηση. Σε αυτό αναφέρεσαι; Α να προσθέσω ότι η βάση προσαρμογής (αν είναι αυτή που νομίζω) είναι τοποθετημένη πάνω στη συρόμενη πόρτα αφού ανοίχτηκε. Στο πλάι επειδή υπήρχε κενό έβαλα πλαστικά που περιόρισαν το κενό
 
Back
Top