Ασθένειες Το καναρίνι μου παρουσιάζει πρόβλημα στο δεξί του μάτι

Κonstantina

PB New Member
Εγγραφή
4 Οκτ 2022
Μηνύματα
5
Πόλη
Σπάρτη
Αφορά το καναρίνι μου τον τουιτης που παρουσιάζει πρόβλημα με το δεξί του μάτι.το αγόρασα πριν5 μήνες και μετά απο10 μέρες άρχισε να κλείνει το ματάκι του.Προσπαθουσα να το βοηθήσω με χαμομήλι και κολληριο τομπρεξ αλλά τίποτα.Το πήγα σε κτηνίατρο.πηρε αντιβίωση και πολυβιταμινες για 6 ημέρες.Συνηλθε αλλά δεν ήταν το μάτι του όπως το αριστερό.Και 2 μέρες τώρα πάλι κλαίει το μάτι του και είναι ερεθισμένο.Πηρα τον γιατρό πάλι αντιβίωση πάλι πολυβιταμινες.Τι μπορεί να έχει τελικά?από την εμπειρία σας?θα γίνει καλά η το αγόρασα άρρωστο?θέλω να το βοηθήσω.Μου είπε το πετ από ότι είναι αρσενικό και μικρό αλλά ούτε που πολυκελαιδαει και συχνά κάθεται κάτω στο κλουβί.Ορεξη όμως έχει και τρώει τα παντα
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Κωνσταντίνα, τι αντιβίωση έδωσε ο γιατρός; Εννοώ πώς λέγεται το σκεύασμα, και σε τι δόσεις τη δίνεις, κάθε πότε;
Επίσης μπορείς να ανεβάσεις φωτογραφία του πουλιού (να φαίνεται και το ματάκι του); Κοίταξε λίγο στις οδηγίες που σου παραθέτω.
 
@Κonstantina καλημέρα κ περαστικά του. Αναφέρεις ότι το πήγες σε κτηνίατρο κ όχι σε πτηνιατρο. Εάν είναι έτσι, θα σου έλεγα να απευθυνθείς σε πτηνιατρο που έχει (ή θα έπρεπε να έχει) εξειδικευμένες γνώσεις για τα πουλιά κ τις παθήσεις τους.
 
@MARY58 ο κτηνίατρος έστειλε φωτογραφίες σε πτηνιοτρο και αυτός μας έδωσε την αντιβίωση.χιρηγησα αντιβίωση για 6 ημερες
[automerge]1664860749[/automerge]
@ianos
[automerge]1664861188[/automerge]
@ianos@ianos IMG_20221004_082404.webp
[automerge]1664861319[/automerge]
@ianos IMG_20221004_082404.webp
 
Τελευταία επεξεργασία:
@Κonstantina , δεν φαίνεται η απάντησή σου προς εμένα.
Θα έλεγα το εξής: Επικοινώνησε με το εργαστήριο της Κομοτηνής τηλεφωνικά. Στείλε τους φωτογραφία και μίλησέ τους για:
συμπτώματα
αγωγή (φάρμακο, δοσολογικό σχήμα)
Εκείνοι θα σου πουν τι δείγματα θα πάρεις από το πουλί (π.χ. κουτσουλιές, υγρό από στόμα / μάτι κλπ), πως να τα πάρεις, που να τα βάλεις, πως να τα στείλεις, και το κόστος των εξετάσεων (που σε γενικές γραμμές άλλα μέλη λένε ότι δεν είναι μεγάλο).
 
Εγώ για άλλο θέμα θα ήθελα να γράψω. Το κλουβί στο οποίο είναι το καναρινάκι είναι μικρό. Μια 60άρα ζευγαρώστρα είναι κατάλληλη. Οι κινεζικές είναι φθηνές, κάνουν 20 - 25 ευρώ. Η κάτω ξύλινη πατήθρα είναι άχρηστη, μόνο την κουτσουλάει πιστεύω, καθώς είναι σε ένα λάθος και ακατάλληλο σημείο. Αντικατέστησε τις πλαστικές πατήθρες με αυτές από ξύλο σε διάφορες διαμέτρους, καθώς οι συγκεκριμένες μπορούν να προκαλέσουν πληγές στο μαλακό σημείο των ποδιών, bublefoot, αρθρίτιδα κ.α. Στο υπόστρωμα δεν πρέπει να υπάρχει εφημερίδα ή οποιοδήποτε χαρτί που περιέχει μελάνι, διότι όταν βρέχεται απελευθερώνει τοξίνες που είναι τοξικές για τα πουλιά. Τα χαρτιά Α4 είναι η πιο εύκολη λύση. Η πέτρα ασβεστίου καλό θα ήταν να πάει λίγο πιο πάνω για να την τσιμπάει πιο εύκολα. Το στικ που έχει σπόρια βγάλτε, καθώς είναι σκέτη ζάχαρη καθ δεν προσφέρει απόλυτως τίποτα. Μπορείς να το δίνεις έως λιχουδιά μερικές φορές. Το βρακάκι καλό θα ήταν να το βγάλεις, επειδή μπορούν να πιαστούν τα νύχια του και να τραυματιστεί. Η μπανιέρα έχει νερό? Για να απαντηθεί το πρόβλημα στο μάτι του, απλά πιάστο στο χέρι στου (εάν δεν τρελαίνεται από τον φόβο του) και βγάλε μια φωτογραφία. Πόσο καιρό το έχεις?
 
@Niva99 δεν υπάρχει βρακάκι και η εφημερίδα είναι κάτω από το κλουβί όχι στον πάτο.το έχω 5 μήνες.οσο για τα κλαδιά πήγα σήμερα και πήρα αλλά γιατί το σκέφτηκα κι εγώ ότι δεν είναι καλά αυτά και βολικά.και όντως με αυτά που του πήρα δεν κάθεται πια κάτω αλλά σε αυτά.
 
@Niva99 το ελάχιστο για ένα καναρίνι είναι γύρω στα 40 εκατοστά όχι 60! Οι πατηθρες ξύλινες πλαστικές στα καναρίνια δεν έχει σημασία αρκεί όντως να έχουν διαφορετικές διαμέτρους και να μην κόβουν από κάτω. Το θέμα με τις πατηθρες είναι η θέση τους ☺️ χρειάζεται δύο σε αυτό το κλουβί μια δεξιά και μια αριστερά ( μια χαμηλά και μια ψηλά).

Για το θέμα με το μάτι συμφωνώ με @ianos
 
@MARY58 είναι λίγο καλύτερα αλλά έτσι ήταν και την προηγούμενη φορά που του είχα δώσει αντιβίωση.Αυριο θα προσπαθήσω να ανεβάσω μια φωτογραφία καλύτερα το μάτι του
 
Back
Top