Ασθένειες Το καναρίνι μου χάνει πούπουλα μέσα στο χειμώνα

κ. Μάκη χτες το βράδυ ανακάλυψα οτι ο πιτσιρίκος μου έχει ακάρεα,έπλυνα το κλουβί του με χλωρίνη και καυτό νερό, ψέκασα το χώρο του κλουβιού με αντιπαρασιτικό προιόν και έβαλα στο καναρίνι φάρμακο για τα ακάρεα της TAFARM το ACARICINE, βιταμίνες στο νερό και ελπίζω να πάνε όλα καλά.σε πόσο καιρό βλέπουμε βελτίωση;ο καναρίνος είναι μόνιμα στο μπαλκόνι.
 
Δεν το ξέρω το φάρμακο αλλά αν είναι με 10 % ιβερμεκτίνη θα χρειαστεί
επανάληψη και ενδιαμέσως βιταμίνες.

Υ. Γ Η βελτίωση θα εξαρτηθεί απο το εάν θα αποδώσει το φάρμακο. Μέσα σε τρείς εβδομάδες
με την επανάληψη πρέπει να καθαρίσει πλήρως.
 
ναι το φάρμακο έχει ιβερμεκτίνη,το διάβασα στο μπουκαλάκι.έβαλα προληπτικά και στα άλλα καναρίνια, έκανα καλά;
 
το καναρίνι χάνει πουπουλά το χειμώνα

εφούλα ο μικρός μάδαγε περίπου ένα μήνα, χτές που τον έπιασα είδα οτι ο λαιμουδάκος του ήταν κόκκινος σαν να είχε αίμα, επιπλέον δεν κελαηδούσε και είχε βραχνάδα το τσιτσίρισμα του.
 
  • Like
Αντιδράσεις: efi
Ααα μαλιστα... Το κακο με εμενα ειναι οτι δεν μπορω να τα πιασω γιατι νιωθω οτι τα πιεζω πολυ! Αλλα δεν εχω δει κατι τετοιο αν και ξυνεται στο λαιμο... Πρεπει μαλλον να τον τσεκαρω κ εγω γιατι το κελαηδησμα του εχει μειωθει πολυ.. Σ'ευχαριστω πολυ για την ενημερωση!
 
ΤΟ ΚΑΝΑΡΙΝΙ ΧΑΝΕΙ ΠΟΥΠΟΥΛΑ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ

εφούλα πιάστο το καναρινάκι μη το φοβάσαι, είναι εύθραστο το κορμάκι τους αλλα αντέχουν οι ψυχούλες! Για καλό και για κακό απολύμανε το κλουβάκι με χλωρίνη και καλό ξέβγαλμα με καυτό νερό και αν μπορείς ρίξε και αντιπαρασιτικό σπρέι στο χώρο του κλουβιού.:D
 
Για να το πιασω δεν υποσχομαι! Αλλα ολα τα αλλα σιγουρα θα τα κανω... Ελπιζω να σταματησει αυτη η πτερορροια συντομα... Η θηλυκια μου ειναι μια χαρα πλεον... :) Σ'ευχαριστω πολυ για ολη τη βοηθεια!
 
και εγώ στην αρχή φοβόμουνα να τα πιάσω,την τελευταία φορά το πήρα απόφαση ομως και τώρα τους κόβω μόνη μου και τα νυχάκια τους με μεγάλη προσοχή βέβαια γιατί με κούρασε να παρακαλάω την κοπέλα στο pet να με εξυπηρετήσει.
 
Σας τονίζω ότι σπρέι αντιπαρασιτικό δε ρίχνουμε μόνο στο κλουβί και τα εξαρτήματα τους αλλά και στον τοίχο που το έχουμε κρεμασμένο και στον περιβάλλοντα χώρο (ειδικά χαραμάδρες).
 
Ωχ! Εγω δλδ που το εχω μεσα στο σπιτι και διπλα με την καναρα, την καρδερινα και τα παραδεισια πρεπει να ριξω και σε αυτα; Ειναι μια χαρα ομως εκεινα...Βεβαια δεν το εχω ακομα εξακριβωσει οτι εχει αλλα μιλαω υποθετικα σε περιπτωση που εχει...
 
για καλό και για κακό πλύνε τα κλουβιά τους με χλωρίνη και καυτό νερό και ψέκασε τα με αντιπαρασητικό σπρέι!
 
Μαλιστα σ'ευχαριστω και παλι Ηρω μου! Θα το τσεκαρω και ρυθμισω μεσα στο σ/κ...
 
ΑΚΑΡΕΑ ΚΑΙ ΚΑΝΑΡΙΝΙΑ

εφάκι για παρηγοριά σου λέω οτι σ/κ έχω και εγώ μπόλικο καθάρισμα με τα καναρινάκια.. Καλή συνέχεια!
 
Καλα ασε Ηρω μου! Πολυ καθαριοτητα θα πεσει αυτο το σ/κ μου φαινεται! Φιλια και καλο σ/κ anyway!
 
Εφη στο ερώτημα που μου έκανες η απάντηση είναι ΝΑΙ. Σε όλα. Πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης. Μη τα μαστουρώσουμε τα ζωντανά
 
Σ'ευχαριστω για το ενδιαφερον και για την απαντηση... Εχουν περασει μερες απο τοτε εχω επιληφθει του θεματος και ολα ειναι πολυ καλυτερα!
 
Γειά σας και εγώ έχω το ίδιο πρόβλημα, αυτό τον χειμώνα, χάνει πούπουλα.. Είναι καρδερινοκαναρο και το έχω μέσα, σε μεγάλη κλειστή τσαμαρια που το βράδυ, της κλείνω την κουρτίνα και το πρωί την ανοίγω, τα φώτα του σπιτιού ανοιγοκλεινουν συχνά και τα παιδιά μου βάζουν μουσική... Η θερμοκρασία του δωματίου είναι κάπου στους 24,4 καθημερινά.. Τι πρέπει να κάνω ή τι κάνω λάθος!; Ακόμα το ταιζω τροφή για αγριοπουλια
 
τι κάνω λάθος

Το πρώτο και κύριο λάθος είναι η επιλογή του χώρου που ζει. Εφόσον το έχεις μέσα, πρέπει να βρίσκεται σε δωμάτιο που θα ξυπνάει και θα κοιμάται τις ώρες που θα κοιμόταν αν ζούσε έξω. Αυτό σημαίνει ότι τα φώτα δεν πρέπει να ανοιγοκλείνουν όποτε θέλουμε. Επίσης ο ήχος φθάνει σε άλλες συχνότητες στα αυτιά των πουλιών μας. Φαντάσου να είσαι σε ένα νυχτερινό κέντρο και να κάθεσαι δίπλα στο ηχείο. Κάπως έτσι αντιλαμβάνονται και αυτά τον ήχο είτε του στερεοφωνικού ή της τηλεόρασης. Άν δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, σκέψου να το μετακινήσεις σε εξωτερικό χώρο τώρα, που ο καιρός είναι ακόμη καλός, ώστε να συνηθίσει τις εξωτερικές θερμοκρασίες μέχρι το χειμώνα και έχοντας λάβει τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Κλείνοντας η πτερόρροια που εμφανίζει οφείλεται τόσο στο στρες που βιώνει, όσο και στην απορρύθμιση του βιολογικού του ρολογιού που απορρέουν από τις συνθήκες διαβίωσης του.
 
Back
Top