Ασθένειες Το καναρίνι ρίχνει το βάρος του πάνω στο κλαδί

kasparenia

PB New Member
Εγγραφή
13 Φεβ 2023
Μηνύματα
12
Πόλη
αθηνα
Καλησπέρα σε όλους ! Τις τελευταίες μέρες το καναρίνι μου κάθεται σαν να ρίχνει όλο το βάρος από το σώμα του πάνω στο κλαδί και όχι σαν να στηρίζεται στα πόδια του. Τα ποδαράκια της είναι πρησμένα και έχουν λέπια πάνω, από εχτές ξεκίνησα epithol αλλά δεν ξέρω αν υπάρχει και κάποιο άλλο πρόβλημα. Πιστεύετε πρέπει να κάνω κάτι παραπάνω ;
[automerge]1686656882[/automerge]
Προσπαθώ να ανεβάσω φωτογραφία αλλά μου βγάζει ότι το αρχείο είναι πολύ μεγάλο
 
Καλησπέρα! Δεν είμαι ειδική αλλά μου μοιάζει να είναι κουρασμένο σαν να το ταλαιπωρεί κάτι περισσότερο από δερματικό πρόβλημα. Ίσως θα έπρεπε να επικοινωνήσεις με κάποιο πτηνιατρο να σου πει τι πιθανά προβλήματα μπορεί να κρύβει η εικόνα του.
Αν δώσεις περισσότερες πληροφορίες πχ αν τρώει, αν κινείται όπως παλιά κλπ, έμπειρα μέλη με καναρίνια να έχουν κάποια καλυτερη πληροφορία να σου δώσουν..
 
@kasparenia αναγκαστικά πρέπει να δεις αν έχει λίπος. Θα το κρατήσεις ανάσκελα, θα βρέξεις με το δάκτυλο τα πούπουλα του στήθους κ της κοιλιάς, θα τα παραμερίσεις κ θα κοιτάξεις εάν έχει λίπος. Συνήθως είναι κίτρινα τα σημεία του λίπους.
[automerge]1686661853[/automerge]
Τι διαστάσεις είναι το κλουβί του;
 
Τελευταία επεξεργασία:
θα το δω σήμερα για το λίπος που θα του ξανά βάλω epithol . Πίνει νεράκι και τρώει , ίσως λίγο λιγότερο από πριν απο την άποψη οτι μπορεί να μην τρέξει να φάει αμέσως μόλις του αλλάξω την τροφή αλλά μετά απο λίγο. Και γενικά και κελαηδάει , όσο κελαηδάει ένα θηλυκό κάναρινι. Λέτε να φταίει το οτι σταμάτησε να κάνει αυγά πριν 10 μέρες περίπου; Είχε κάνει απο το Πάσχα μέχρι αρχές Ιουνίου 8 αυγά. Δεν το έχω ζευγαρώσει .
 
Το ότι τρώει κ κελαηδαει είναι πολύ ενθαρρυντικό!
Δες για το λίπος που σου είπε η Μαίρη κ παρακολούθησε το γενικά. Κοίταξε κ τις συζητήσεις που έχουν γίνει για σχετικά προβλήματα, μπορεί όντως να έχει να κάνει με τα αυγά μπορεί κ όχι.
Πάντως αν δεις μεγαλύτερη κατάπτωση καλό θα ήταν να επικοινωνήσεις με πτηνιατρο.
 
@MARY58 όχι είναι πάντα πάνω σε κλαδάκι και τα φτερά της μια φορά τα είδα μόνο προς τα κάτω αλλά νομίζω έτυχε ο τρόπος που είχε πέσει πάνω στο κλαδί και καθότανε. Νομίζω ότι έχει τελειώσει επιτέλους με τα αυγά γιατί ταλαιπωρήθηκε πολύ. Αλλά της έχω και σουσάμι μέσα στο στο κλουβί από τότε που ξεκίνησε να κάνει αυγά εκτός από το σουπιοκοκκαλο
 
39FB2902-3425-47B6-AE30-4D68C4A44565.webp
[automerge]1686722029[/automerge]
Κάθεται έτσι θα το ξαναπιάσω σήμερα να βγάλω τα πόδια του , απλά δεν μου είναι πολύ εύκολο το κυνηγάω Σ όλο το κλουβί. Δεν φαίνεται να είναι και πολυ καλά.
 
@kasparenia να σου πω την αλήθεια από την φωτογραφία δεν μου φαίνεται κ εμένα πολύ καλά.. αν νιώθεις κ εσύ ότι χειροτέρεψε πρέπει να επικοινωνήσεις με πτηνιατρο!
 
του έχω βάλει epithol και ακούμπησε στην άμμο από το κλουβί αλλά σε γενικές γραμμές έτσι είναι τα πόδια του @ΙΩΑΝΝΗΣ@
 

Συνημμένα

  • 07B0E7D8-E7A7-4D31-BB66-41FBBE52852B.webp
    07B0E7D8-E7A7-4D31-BB66-41FBBE52852B.webp
    304,5 KB · Προβολές: 27
του έχω βάλει epithol και ακούμπησε στην άμμο από το κλουβί
Δεν θα πρέπει να έχει επαφή με την άμμο, όσο κάνει θεραπεία με epithol, το κλουβί δεν έχει σχάρα ?
 
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ Δεν το γνώριζα, να βάλω καλύτερα χαρτί κάτω; Όχι δεν έχει σχάρα δυστυχώς. Μήπως να βάλω καλύτερα κρέμα Betadine ή να συνεχίσω με epithol ;
 
να βάλω καλύτερα χαρτί κάτω;
Ναι, θα είναι πολύ καλύτερα και θα πρέπει να το αλλάζεις καθημερινά.
Επίσης καλή καθαριότητα στις πατήθρες.
Ανέβασε νέες φωτογραφίες από τα πόδια και τις πατούσες την επόμενη φορά που θα το πιάσεις για να βάλεις epithol.

Μήπως να βάλω καλύτερα κρέμα Betadine ή να συνεχίσω με epithol ;
Συνέχισε με epithol για 6-7 ημέρες μετά κάνε ένα διάλειμμα για 5-6 ημέρες να ηρεμήσουν τα πόδια του και επαναλαμβάνεις την θεραπεία αν χρειάζεται.
 
@kasparenia , αν και δεν μπορώ να ισχυριστώ ότι γνωρίζω το συγκεκριμένο πεδίο καλά, θα πω ότι μόνο και μόνο για το φόβο της κατάστασης που προηγείται της δυστοκίας, προσωπικά θα έδινα και λίγο υγρό ασβέστιο στο πουλί (στην ποτίστρα για 2-3 ημέρες και σύμφωνα με τις οδηγίες του σκευάσματος) και με δεδομένο φυσικά ότι την περίσσεια του ασβεστίου (αν δεν υπάρχουν όμως ακρότητες π.χ. από υπερβολική χορήγηση) ο οργανισμός την αποβάλλει με τα περιττώματα. Θα το έκανα αυτό, έτσι για να μου φύγει κάθε ιδέα τύπου...της έχει κολλήσει το αυγό μέσα της και τέτοια.
Φυσικά θα πρέπει να την κοιτάξεις για λίπος, θα πρέπει να στρώσεις χαρτί κάτω στο κλουβί (χωρίς άμμο) και θα ήταν καλό να μας έλεγες αν τρώει από την άμμο, τι άμμος είναι αυτή (π.χ. μάρκα) και αν είναι βρώσιμη, γιατί υπάρχει και αυτή η έστω και απίθανη πιθανότητα...δλδ η κατανάλωση άμμου να της έχει προκαλέσει κάποιο ζητηματάκι. Επίσης πες μας τις διαστάσεις του κλουβιού, αν έχει λίπος, αν τα πέλματά της (όταν την πιάσεις) έχουν δυσχρωμίες, ραγάδες, πληγίτσες, κοκκινίδες, πρήξιμο, ερεθισμό (νομίζω ότι χρησιμοποίηση κάθε δυνατό συνώνυμο που μου ερχόταν στο νου) ομοίως και οι κλειδώσεις του κάθε ποδιού. Διαφορές ενδεχομένως να είναι πιο εύκολο να διαπιστωθούν αν συγκρίνεις το ένα πόδι με το άλλο.
 
@ianos καλησπέρα κι ευχαριστώ για την απάντηση. Είχα ψάξει πολύ σε κτηνιατρικές αγορές και pet shop για υγρό ασβέστιο και δεν είχε κανένας , όποτε έβαλα σιτάρι από την αρχή σχεδόν που ξεκινησε να κάνει τα αυγά στο κλουβί μέσα , το οποίο το τρώει, αλλά γενικά μου κάνει εντύπωση ότι δεν πλησιάζει όλον αυτό τον καιρό καθόλου το σουπιοκοκκαλο ενώ ένα διάστημα παλιότερα το χρησιμοποιούσε. Να αγοράσω ηλεκτρονικά υγρό ασβέστιο να της βάλω; Επίσης εδώ και 3 μέρες εκτός από την epithol ξεκίνησα και aviomycine, ξέρω ότι δεν κάνει να δίνουμε έτσι αντιβίωση αλλά έχω φοβηθεί πολύ.Επίσης παρατήρησα κάτι εξογκώματακια στα ποδαράκια της σε 2 σημεία εκεί που αρχίζει το νύχι που νομίζω το ενα ειναι σαν αιμάτωματακι . Άμμο μέσα στο κλουβί βαζω μια χύμα βρώσιμη γιατι συγκριτικά με τις άλλες που της είχα πάρει παρατήρησα ότι την καταναλώνει περισσότερο αυτή. Την αλλάζω 2 φορές την εβδομάδα. Το κλουβί έχει διαστάσεις 30x50. Θα την πιάσω το απόγευμα για να βάλω epithol και θα ανεβάσω και φωτογραφίες
 
όποτε έβαλα σιτάρι από την αρχή
Εννοείς σουσάμι; Είναι πλούσιο σε ασβέστιο.
ξέρω ότι δεν κάνει να δίνουμε έτσι αντιβίωση
Σωστά. Ο οργανισμός της πάντως φαίνεται καταπονημένος. Εάν χρειάζεται όντως αντιβίωση, θα πρέπει να το συστήσει πτηνιατρος.
αρχίζει το νύχι που νομίζω το ενα ειναι σαν αιμάτωματακι
Βγάλε φωτογραφία. Την καναρίνα την έξω στο μπαλκόνι με προστασία από τα κουνούπια; Η την έχεις εσωτερικά;
. Άμμο μέσα στο κλουβί βαζω μια χύμα βρώσιμη γιατι συγκριτικά με τις άλλες που της είχα πάρει παρατήρησα ότι την καταναλώνει περισσότερο αυτή
Δηλ. Την τρώει από κάτω; Στη θέση σου, αν θα ήθελα να την τρώει, θα την έβαζα σε μια αυγοθηκη κ όχι να τρώει από κάτω που πιθανόν να έχει κουτσουλιά. Κ καλύτερα νομίζω σε μια αυγοθηκη να δώσεις γκριτ παρά χύμα άμμο.
[automerge]1686840020[/automerge]
Σύντομα περαστικά της.
 
Back
Top