Αναπαραγωγή Το κοκατίλ μου γέννησε αυγό στον πάτο του κλουβιού

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης prod55
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

prod55

PB New Member
Εγγραφή
15 Μαρ 2023
Μηνύματα
4
Πόλη
Drama
Καλησπέρα, έχω ένα θυληκό κοκατιλ κίτρινο περίπου 1.5 χρόνων, μέχρι πριν 2 μήνες ήταν μόνο του, έπειτα έφερα 2 αρσενικά γκρι και αφού τα είχα για κάποιο καιρό χωριστά τελικά τα έβαλα όλα μαζί. Σήμερα την είδα το πρωί να κάθεται στον πάτο του κλουβιου, το κάνε και κάποιες άλλες φορές αλλά τώρα για πρώτη φορά βλέπω πως γενησσε ένα αβγό. Να πω ότι δεν την είδα να ζευγαρώνει, παρόλο δηλαδή που προσέγγιζε συχνά τα δύο αρσενικά αυτοί αδιαφορούσαν συστηματικά οπότε δεν είμαι πολύ σίγουρος για το αν είναι γονιμοποιημένο . Υπάρχει κάτι που πρέπει να κάνω σε αυτή τη περίπτωση; Να την χωρίσω από τους άλλους ας πούμε και να της βάλω φωλιά; Παντως πριν την είδα να κάθεται λίγο στο αβγό αλλά γενικά δεν είναι ότι κάθεται να ασχολείται με αυτό.
Ευχαριστώ!
 
Kαταρχας ,καλως ηρθατε! Οσον αφορα το μηνυμα σας δεν εβγαλα ακρη , τι ακριβως σκοπο εχετε με αυτα τα πουλια-δεν ξερω απο αναπαραγωγικα θεματα παπαγαλων, αλλα νομιζω οτι δεν ειναι σωστο να τα βαζουμε με αλλα πουλια διαφορετικου φυλου χωρις να ξερουμε τι θελουμε- αν θελουμε αναπαραγωγη, χρειαζεται καταλληλο κλουβι και καταλληλη διατροφικη προετοιμασια. Υπαρχουν πολλα πραγματα να διαβασει κανεις στο συγκεκριμενο φορουμ, και γενικα στο ιντερνετ.
 
Καλησπέρα.
Υπάρχει κάτι που πρέπει να κάνω σε αυτή τη περίπτωση; Να την χωρίσω από τους άλλους ας πούμε και να της βάλω φωλιά;
Η βασική ερώτηση που χρειάζεται να απαντηθεί είναι αν σε ενδιαφέρει να προχωρήσεις σε αναπαραγωγή.
Αν η απάντηση είναι ΝΑΙ θα χρειαστεί να κάνεις διατροφική προετοιμασία στα πουλιά.
Αν η απάντηση είναι ΟΧΙ θα πρέπει να αυξήσεις τις ώρες ύπνου των πουλιών στις 14 ώρες περίπου για να βοηθήσεις το θηλυκό να ηρεμήσει και να μειωθεί η διάθεση του για αναπαραγωγή.

Στο κλουβί πρέπει να υπάρχει πάντα σουπιοκόκκαλο και καλό θα ήταν να προσθέσεις στο νερό τους υγρό ασβέστιο για τις επόμενες 7-10 ημέρες.
Τυχόν έλλειψη ασβεστίου μπορεί να προκαλέσει άσχημα προβλήματα όπως δυστοκία στα θηλυκά πουλιά.
 
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, ξέχασα να αναφέρω πως δεν ενδιαφέρομαι για αναπαραγωγή, τότε έβαλα όλους μαζί γιατί είδα πως τα αρσενικά δεν είχαν τέτοιες βλέψεις και γενικά κάνανε ωραία παρέα. Οπότε τώρα αυτό που θα κάνω είναι να απομονώσω την θηλυκιά και θα αυξήσω ασβέστιο και ύπνο.

Να είστε καλά!
 
Γεια σας , είναι μεγαλούτσικο γύρω στο 30 επι 40 επί 40, δε λες ότι έχουν και απλα αλλά γενικά κάθε μέρα βγαίνουν έξω για κάνα δυωρο σύνολο και νομίζω ξεσκάνε. Για τις έριδες τώρα δεν υπάρχουν ιδιαίτερα, πέρα από περιστασιακές αψιμαχίες λίγων δεύτερολεπτων ας πούμε για το ποιος θα πάρει τη καλή θέση, τα αρσενικά μεγάλωσαν από πολύ μικρά μαζί και είναι πολύ φιλικά και το ένα προς το άλλο αλλά και προς τη θηλυκιά που και αυτή είναι πολύ ήρεμη
 
γύρω στο 30 επι 40 επί 40,

Oι διστάσεις αυτές είναι πολύ μικρές ακόμη και για ένα κοκατίλ. Δεν θα έπρεπε με τίποτα να έχεις 3 σε τόσο μικρό κλουβί. Χρειάζεσαι είτε ένα πολύ μεγάλο κλουβί για τα 3 πουλιά είτε ένα μεγαλύτερο (διπλάσιο+) απο αυτό που έχεις για ένα ή δύο.
 
Σας ευχαριστώ για την επισήμανση, δεν έχω ιδιαίτερη πείρα, θα φροντίσω να πάρω ένα μεγαλύτερο για 2 μιας και θα χωρίσω την θυληκιά.

Καλή συνέχεια!
 
Πριν αγοράσεις, αν θέλεις, θα μπορούσες να μας ανεβάσεις φωτογραφίες πιθανών προς αγορά κλουβιών, μαζί με τις διαστάσεις τους, ώστε να σου πούμε τη γνώμη μας σχετικά με την καταλληλότητά τους αλλά ίσως και την τιμή τους.
 
Back
Top