Αναπαραγωγή Το καναρίνι μου γέννησε ένα αυγό, τι να κάνω;

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης IrisJul
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Ελπίζω να τα έχω βάλει σωστά έτσι μου είπανε από το Pet Shop.. Το σκέφτομαι πάρα πολύ η αλήθεια είναι για να πάρω και ένα αρσενικό καναρίνι με γνώμονα το τι θα ήτανε καλύτερο για αυτήν.. Δεν μπορώ να αποφασίσω ακόμα με έχει φάει η αγωνία δεν θέλω να υποφέρει και έχω δεθεί πολύ μαζί της αμαρτία είναι.
[automerge]1614976506[/automerge]
Να τη η γλυκούλα... :)

Συνημμένα

• Screenshot_20210305_222843.webp
    Screenshot_20210305_222843.webp
    120,4 KB · Προβολές: 22
  • Screenshot_20210305_223405.webp
    Screenshot_20210305_223405.webp
    127,7 KB · Προβολές: 19
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Ίριδα μην στενοχωριέσαι. Δεν υπάρχει λόγος. Έχεις ένα πουλάκι και όπως είπες έχεις δεθεί μαζί της, θα κάνεις ό,τι γίνεται καλύτερο για αυτήν και δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Ήδη δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα...το πουλάκι είναι καλά στην υγεία του και όπως είναι φυσικό για την εποχή, γέννησε.
Η φωλιά πρέπει να μπει πιο ψηλά.
Και πρόσεξε σε παρακαλώ...μην προβείς σε καμία αγορά (καναρινιού / κλουβιού / τροφών / συμπληρωμάτων) χωρίς να το συζητήσουμε λιγάκι, γιατί από ό,τι βλέπω οι τύποι στο πετσοπ δεν...
Αν ας πούμε αγοράσεις αρσενικό πουλάκι, τότε θα πρέπει μαζί να πάρεις και ζευγαρώστρα 60 εκατοστών μήκους, με χώρισμα (κατά προτίμηση οπτικό και κάγκελο) και αποσπώμενη συρόμενη σχάρα και αντίστοιχα συρόμενο ταψάκι. Οι λεγόμενες κινέζικες ζευγαρώστρες είναι πολύ πρακτικές και σε καλή τιμή, όμως δεν πωλούνται από όλα τα καταστήματα.
Επίσης βλέπω ότι έχεις μια κίτρινη σκόνη στην αυγοθήκη. Πρόκειται για συμπλήρωμα τροφής που το πήρες σε διάφανο σακουλάκι;
Επίσης η πατήθρα είναι σε μάλλον λάθος θέση, η κούνια είναι αχρείαστη, η καρδούλα επίσης. Αλλά αν το πουλάκι είναι να κάνει και άλλο αυγό άμεσα, καλό θα ήταν να μην κάνεις αλλαγές στον χώρο της εξωτερικά (ούτε μετακινήσεις κλουβιού) ούτε στην εσωτερική διάταξη του κλουβιού της. Οπότε, κάτσε αύριο μεθαύριο να δούμε αν θα προβεί σε νέα απόθεση και εντωμεταξύ διάβασε το άρθρο στο δεύτερο μήνυμα, σκέψου και συζητάμε σχετικά με το τι θα αποφασίσεις, ώστε να γίνει πιο οργανωμένα.

@ianos Ναι είναι αυτό το κίτρινο στο διαφανές και επίσης πήρα κ της έβαλα στο νερό ostex μου είπαν να βάζω κάθε μέρα για μια εβδομάδα 6 σταγόνες.. Τώρα καλύτερα η φωλιά;

Συνημμένα

• Screenshot_20210305_225524.webp
    Screenshot_20210305_225524.webp
    124,1 KB · Προβολές: 20
Ναι, μια χαρά η φωλιά. Στρώσε και το νήμα εσύ μέσα στη φωλιά, και πάτησέ το με ένα λεμόνι στη μέση να γίνει μια γούβα και τελείωσες.
Βέβαια, το πουλάκι θα πρέπει να κοιμάται με τη δύση του ηλίου και να ξυπνά με την ανατολή. Αυτό πρέπει να ισχύει μόνιμα. Αλλά ειδικά στην περίπτωση που βρίσκεστε είναι ακόμα πιο απαραίτητο, γιατί διαφορετικά διαταράσσεται ορμονικά με μεγαλύτερη διάρκεια φωτός (πέρα από τη φυσική για την εποχή) το οποίο μπορεί να επάγει περαιτέρω άσπορες γέννες. Οπότε, αν γίνεται φρόντισε τις ώρες του ύπνου της.

@ianos πάντως δεν πάει καθόλου στην φωλιά... Ίσως δεν θέλει να κάνει άλλο αυγό... Επίσης να ρωτήσω κάτι... Αν πάρω αρσενικό και κάνουν πουλάκια και κάνουν 4 ας πούμε αν δώσω κανένα θα στεναχωρεθουν; Έψαχνα για την ψυχοσύνθεση τους αλλά δεν βρήκα τίποτα σχετικό που να μου λύνει τις απορίες μου 😢 Γιατί αν είναι να στεναχωρεθουν πρέπει να πάρω ένα θεορατο κλουβί να χωράνε όλα μέσα

Τα πουλιά δεν στενοχωριούνται όπως οι άνθρωποι.
Ένα αρσενικό ή ένα θηλυκό πουλί μπορεί να ζήσει μόνο του χωρίς πρόβλημα αρκεί να έχει σωστή φροντίδα (διατροφή, καθαριότητα, προστασία από καιρικές συνθήκες).
Το κλουβί είναι μικρό, ένα κλουβί με μήκος 40cm θα είναι πολύ καλύτερο για την κοπελιά, επίσης οι ξύλινες πατήθρες είναι καλύτερες για τα πόδια τους.
Το σκέφτομαι πάρα πολύ η αλήθεια είναι για να πάρω και ένα αρσενικό καναρίνι με γνώμονα το τι θα ήτανε καλύτερο για αυτήν..
Στην θέση σου θα έπαιρνα ένα αρσενικό για να ακούω το τραγούδι του και για να το χρησιμοποιήσω μελλοντικά για γαμπρό της κοπελιάς.

Με δύο πουλάκια και δύο κλουβιά (40cm) θα κάνεις μια ωραία αρχή και όταν αποκτήσεις εμπειρία στην φροντίδα τους και έχεις τον χρόνο και την θέληση μπορείς να προχωρήσεις και στην αναπαραγωγή.

@IrisJul Καλησπερα!Να χαιρεσαι την κοριτσαρα σου 😍 ειναι πολυ ομορφη!
Να προσθεσω κατι ! 😊Σε ολες τις φωτογραφιες βλεπω το σουπιοκοκκαλο οτι εχει μπει εξω απο το κλουβι!Πρεπει να ειναι μεσα στο κλουβι γιατι ετσι οπως το εχεις, θα παει να φαει ή να τριψει το ραμφος της και θα χτυπαει στα καγκελα! Μην αγχωνεσαι καθολου ολα θα πανε καλα 😁

Το σκέφτομαι πάρα πολύ η αλήθεια είναι για να πάρω και ένα αρσενικό καναρίνι με γνώμονα το τι θα ήτανε καλύτερο για αυτήν.. Δεν μπορώ να αποφασίσω ακόμα με έχει φάει η αγωνία δεν θέλω να υποφέρει και έχω δεθεί πολύ μαζί της αμαρτία είναι.
Πριν καταλήξεις στο να κάνεις ζευγάρι, πρέπει να σκεφτείς τι θα κάνεις με τα πουλιά που ενδέχεται να προκύψουν. Μπορεί τώρα να μην ακούγεται καν ως πρόβλημα, όταν έρθει όμως η ώρα να πάρεις αποφάσεις που θα επιβάλλονται από το χώρο ή το χρόνο σου, τότε το πρόβλημα θα είναι πολύ μεγάλο και για σένα και για τα πουλιά.

Τα θηλυκά καναρίνια προορίζονται μόνο για αναπαραγωγή, όπως σου είπαν τα παιδιά. Όταν δεν σκοπεύεις να μπεις σε αυτήν τη διαδικασία, σου κρατούν συντροφιά μόνο με την παρουσία τους, αφού δεν κελαηδούν.

Αν ήμουν στη θέση σου και ειδικά αν αυτή ήταν η πρώτη φορά που θα ασχολούμουν με τη φροντίδα ενός πουλιού, θα προσπαθούσα να περιορίσω τον ενθουσιασμό μου σχετικά με την προοπτική της αναπαραγωγής, από τη στιγμή που προκύπτει αναγκαστικά και θα αντικαθιστούσα το πουλάκι με ένα αρσενικό.

Ό,τι και αν αποφασίσεις πάντως, εμείς θα είμαστε εδώ για όποια βοήθεια χρειαστείς.

Καλημέρα σε όλους! Διάβασα ξανά και ξανά τις απόψεις όλων σας και αφού μου είναι αδιανόητο να αποχωριστώ το πουλάκι μου αν και θυληκο αποφάσισα να πάρω μια ζευγαρωστρα και ένα αρσενικό πουλάκι με την προοπτική κάποια στιγμή να ζευγαρώσουν οπότε θέλουν αυτά. Έχω ήδη σκεφτεί τι θα κάνω με τα πουλάκια που θα γεννήσει η δικιά μου όταν με το καλό γίνει αυτό και ελπίζω να πάνε όλα καλά από δω και πέρα :)

Δες σε παρακαλώ τις κινέζικες ζευγαρώστρες...είναι πολύ εύχρηστες και σε καλή τιμή. Κάνε μία αναζήτηση εδώ στο φόρουμ στα διαδικτυακά καταστήματα. Εντόπισε ζευγαρώστρες μήκους 60 εκατοστών.

Την πρώτη η την δεύτερη να επιλέξω;
Εγώ έχω αυτή και είναι πολύ απλή στη χρήση της. Το μόνο που έχει να κάνει κανείς είναι να βγάλει τη σχάρα και να την πλύνει και αφού την τοποθετήσει πίσω, να τραβήξει το ταψάκι και να το καθαρίσει. Απλά δεν πρέπει ποτέ κανείς να αφαιρέσει και σχάρα και ταψάκι μαζί, γιατί αλλιώς τα πουλάκια θα φύγουν από κάτω.
https://www.petmat.gr/portal/ptina/klouvia-poulion/zevgarostres/zevgarostra-dipli-60x34x26cm-detail. Ίσως σε άλλο κατάστημα μπορείς να τη βρεις και λίγα ευρώ λιγότερο

@ianos Ωραία αυτήν θα πάρω και εγώ :D
Θα πρέπει όμως να εξασφαλίσεις ένα σταθερό κατάλληλο μέρος για να τη βάλεις, στο οποίο αν είναι δυνατό να ξυπνούν με την αυγή και να κοιμούνται το σούρουπο

Ήθελα να πάρω κόκκινο αρσενικό καναρίνι αλλά μου είπαν ότι ζουν λίγο γιατί λένε το χρώμα δεν είναι φυσικό που έχουν ισχύει κάτι τέτοιο;

Επειδή θεωρώ ότι η απόφαση πάρθηκε
Διάβασα ξανά και ξανά τις απόψεις όλων σας και αφού μου είναι αδιανόητο να αποχωριστώ το πουλάκι μου αν και θυληκο αποφάσισα να πάρω μια ζευγαρωστρα και ένα αρσενικό πουλάκι με την προοπτική κάποια στιγμή να ζευγαρώσουν οπότε θέλουν αυτά.
εάν ήμουνα στην θέση θα προχωρούσα στις παρακάτω επιλογές.
Screenshot_01.webp
Screenshot_02.webp
Screenshot_03.webp
Screenshot_04.webp
Screenshot_05.webp
Screenshot_06.webp
Screenshot_07.webp
Screenshot_08.webp
Screenshot_09.webp
Screenshot_10.webp
Screenshot_11.webp
Screenshot_12.webp

[automerge]1615037899[/automerge]
Η πρόταση μου είναι καλοπροαίρετη και δεν θέλω να σε επηρεάσει.
Συγνώμη τις τσόχες τις έβαλα κατά λάθος δύο φορές.

Ήθελα να πάρω κόκκινο αρσενικό καναρίνι αλλά μου είπαν ότι ζουν λίγο γιατί λένε το χρώμα δεν είναι φυσικό που έχουν ισχύει κάτι τέτοιο;
Το χρώμα πράγματι δεν είναι 100% φυσικό. Απλά έχουν τα κατάλληλα γονίδια για ανάπτυξη κόκκινου χρώματος, όταν τρέφονται με τις σωστές τροφές και επειδή στη φύση υπάρχουν τροφές που μεταβολίζονται σε κόκκινο, αλλά στο κλουβί όχι, τους δίνουν σε κάθε πτερόρροια, και προκειμένου να διατηρηθεί το έντονο κόκκινο χρώμα, συγκεκριμένες χρωστικές (που αν τις δώσεις σε άλλου τύπου καναρίνι, μπορεί και να πορτοκαλίσει λίγο, εξαρτάται από το γονιδίωμά του, αλλά δεν θα κοκκινίσει) οι οποίες είναι χημικές και φυσικά μεταβολίζονται στο συκώτι και το επιβαρύνουν, ενδεχομένως με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα μελλοντικά στον οργανισμό, αναλόγως βέβαια και του είδους και της ποσότητας / συχνότητας παροχής της χρωστικής. Ίσως και το τελευταίο που σου γράφω να έχει οδηγήσει αυτούς που σου είπαν ότι δεν ζουν πολύ. Στην πραγματικότητα όμως, αν πάρεις ένα κόκκινο αρσενικό και δεν του δώσεις αυτές τις χρωστικές στην πτερόρροια, όταν αλλάξει το φτέρωμά του θα είναι πορτοκαλί μπορεί και σομόν και φυσικά θα σου ζήσει μια χαρά, όσο το φροντίζεις και όσο είναι να ζήσει σαν όλα τα καναρίνια.
Αν και οι φωτό σου δεν είναι καθαρές, από αυτό που βλέπω, στη θέση σου θα έπαιρνα ένα έντονο κίτρινο με λευκά τα ακριανά φτερά ή ένα λευκό με κίτρινα τα ακριανά φτερά. Πιστεύω ότι έτσι θα έχεις φοβερά όμορφα μωράκια

Back