Ασθένειες Το κοκατίλ μου η Χάρη κουρνιάζει με τα μάτια κλειστά

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης anatolia
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Σίγουρα. Έχει ξανακάνει αυγά η Χάρη; Μετά το δεύτερο τρίτο αυγό θα χρειαστεί ασβέστιο στο νερό. Σουσάμι, τσόφλι από αυγό, σουπιοκόκκαλο εντάξει;

Το χειμώνα έκανε 2 φορές και τις 2 άδεια. Τελευταία φορά ήταν Φεβρουάριος και τα χώρισα μετά, την είχε μαδίσει ο Νάσος, γιατί ήθελε να συνεχίσει να ζευγαρώνει και εκείνη καθόταν στα αυγά. Τώρα πάλι έχει περίπου 2 βδομάδες που τσιλιμπούρδιζαν, για αυτό και έγινε ότι έγινε) Από τα λοιπά που αναφέρεις ναι, όλα καλά. Τώρα είναι η τ΄ριτη φορά που κάνει αυγά.)

Ω, φρίκη! Πάλι τα ίδια αρχίσαμε!( Μόλις τώρα είδα ότι ο Νάσος μάδησε όλη τη βάση της ουράς της Χάρης μέχρι τα αίματα! Τα χώρισα αμέσως! Τη Χάρη την άφησα μέ τη φωλιά, καθώς έχει ήδη 1 αυγό μέσα. Εκείνον τον έφερα στο σαλόνι να μην βλέπονται καν!
Φοβάμαι μη πάθει καμιά μόλυνση η Χάρη, δεν μπορώ να την πιάσω να την εξετάσω καλά-καλά, έχει νεύρα και μου επιτίθεται άγρια! ( Μόλις τα χώρισα εκείνη μπήκε στη φωλιά...
Παιδιά ΣΟΣ! Ξανά ΣΟΣ! Τι να κάνωωω;(

Έχει αιμορραγία δηλαδή το πουλί; Πρέπει να την πιάσεις να δεις, έστω με γάντι.

Δεν είδα να τρεχουν αίματα, είχε πάνω της 2-3 μικρές κιλιδούλες κόκκινες και η βάση της ουράς είναι μαδημένη και το δέρμα κάπως κοκκινωπό. Τώρα άνοιξα τη φωλιά να δω και κάθεται πάνω στο αυγό της, προς ώρας φαίνεται καλά, δεν ανασαίνει βαριά και δεν έχει κλειστά τα μάτια. Θα την παρακολουθώ όμως. Τι να κάνω άλλο; Αυτή τώρα αν βγεί, θα βγει να φάει ή να πιεί; Τον ακούει που οδήρεται εκείνος στο σαλόνι και δεν βγάζει άχνα η Χάρη... (Τι άλλο μπορώ να κάνω να την βοηθήσω;( Λογικά αύριο θα κάνει και το 2ο αυγό.. (

Αφού δεν έχει αιμορραγία δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι, αύριο το πρωί μπορείς να την καθαρίσεις λίγο με χλιαρό νερό με δυο τρεις σταγόνες ξύδι. Ηρεμία και ζεστασιά και μακριά από τον κανίβαλο :)

Αφού δεν έχει αιμορραγία δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι, αύριο το πρωί μπορείς να την καθαρίσεις λίγο με χλιαρό νερό με δυο τρεις σταγόνες ξύδι. Ηρεμία και ζεστασιά και μακριά από τον κανίβαλο :)
Μα γιατί, γιατί της το κάνει συνέχεια!(Οταν είναι έξω και τα 2 όλα μία χαρά. Μόλις κάνει αυγά η Χάρη, εκείνος αρχίζει να την ξεπουπουλιάζει!(Μήπως όντως είναι αταίριαστοι;(

Ίσως όταν κάνει αυγά δεν είναι πρόθυμη για άλλα ζευγαρώματα και την πιέζει. Μου έχει τύχει αρσενικό να προσπαθεί να ζευγαρώσει σε θηλυκό που ψυχορραγούσε. Είναι ασυγκράτητα όταν είναι σε οίστρο.

Ίσως όταν κάνει αυγά δεν είναι πρόθυμη για άλλα ζευγαρώματα και την πιέζει. Μου έχει τύχει αρσενικό να προσπαθεί να ζευγαρώσει σε θηλυκό που ψυχορραγούσε. Είναι ασυγκράτητα όταν είναι σε οίστρο.
Εχω σοκαριστεί πραγματικά... (Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές! Θα με φάει η αγωνία τώρα. (

Η Χάρη σήμερα βγήκε να φάει λίγο και την τσάκωσα όταν πια ετοιμαζόταν να μπει μέσα. Είδα ότι έκανε και το 2ο αυγό σήμερα. Ολη μέρα κάθεται μέσα και όταν βγήκε δεν έκανε κακά, η κοιλίτσα της ήταν αρκετά φουσκωμένη. Κατά τα άλλα φαίνεται καλά και μάλιστα με δάγκωσε πολύ άσχημα όταν πήγα να ανοίξω την φωλιά της.
Θα τα καταφέρει μόνη της; Να κάνω κάτι για να την διευκολύνω; Εχω μετακινήσει όλα τα κουπάκια της τροφής και το νερό κοντά στην είσοδο της φωλιάς.
Ευτυχώς, τα αίματα σταμάτησαν!
Ο Νάσος έψαχνε σήμερα όλη μέρα και αυτήν και το υπόλοιπο κοπάδι! Τραζίκ η κατάσταση(

Εχω μετακινήσει όλα τα κουπάκια της τροφής και το νερό κοντά στην είσοδο της φωλιάς.
Γιατί το έκανες αυτό?
Δεν μπορεί να τα φτάσει και να φάει λίγο πιο πέρα;
μάλιστα με δάγκωσε πολύ άσχημα όταν πήγα να ανοίξω την φωλιά της.
Χωρίς να είμαι ειδικός νομίζω πως πιέζεις πολύ με την παρουσία σου τα πουλιά.
Προσπάθησε να τα ενοχλείς όσο λιγότερο γίνεται.

Ναι, μαλλον έχεις δίκαιο, είμαι λίγο αγχωτική! Συνήθως μπάνω στο δωμάτιο 3-4 ή και 5 φορές την ημέρα και 2 φορές από αυτές προσπαθώ να ελέγχω τις φωλιές. Θα σταματήσω, θα δώσω στη Φύση τα ινία. (

Θα τα καταφέρει μόνη της; Να κάνω κάτι για να την διευκολύνω; Εχω μετακινήσει όλα τα κουπάκια της τροφής και το νερό κοντά στην είσοδο της φωλιάς.
Εντάξει αυτό είναι πιο χρήσιμο όταν θα σκάσουν με το καλό οι νεοσσοί και θα είναι συνέχεια στο πήγαινε-έλα. Αυγοτροφή τώρα και αυγό σταματάς για λίγες μέρες και ξεκινάς πάλι μόλις σκάσουν τ' αυγά για να ταΐζει τους νεοσσούς. Έχε και κεχρί σενεγάλης διαθέσιμο στο σπίτι.
Είναι ακόμα αγριεμένη από τους τσακωμούς αλλά και γενικά τώρα θα γίνει προστατευτική και μην την πολυενοχλείς. Ηρεμία χρειάζεται για να έχει τις δυνάμεις της. Μετά το τρίτο αυγό βάλε της λίγο ασβέστιο στο νερό για τρεις μέρες. Δίνε της ωμό σουσάμι και τριμμένα τσόφλια βρασμένων αυγών στο μούλτι.

Εντάξει αυτό είναι πιο χρήσιμο όταν θα σκάσουν με το καλό οι νεοσσοί και θα είναι συνέχεια στο πήγαινε-έλα. Αυγοτροφή τώρα και αυγό σταματάς για λίγες μέρες και ξεκινάς πάλι μόλις σκάσουν τ' αυγά για να ταΐζει τους νεοσσούς. Έχε και κεχρί σενεγάλης διαθέσιμο στο σπίτι.
Είναι ακόμα αγριεμένη από τους τσακωμούς αλλά και γενικά τώρα θα γίνει προστατευτική και μην την πολυενοχλείς. Ηρεμία χρειάζεται για να έχει τις δυνάμεις της. Μετά το τρίτο αυγό βάλε της λίγο ασβέστιο στο νερό για τρεις μέρες. Δίνε της ωμό σουσάμι και τριμμένα τσόφλια βρασμένων αυγών στο μούλτι.
Μαρία, σε ευχαριστώ πάρα, μα πάρα πολυ! Η Χάρη είναι το μωρό μου και καταλαβαίνετε πόσο ανήσυχώ!) Την λατρεύω και γίνομαι υπερβολική πολλές φορές, το ξέρω) Ελπίζω να πάνε όλα καλά μόνο!)Ευχαριστώ και πάλι!

Παιδιά, η Χάρη ακόμη δεν έκανε κακά( Κάθεται στα αυγά της και κατάλαβα ότι βγήκε περίπου 2 φορές να φάει, είδα σποράκια κάτω γύρω από την ταίστρα. Από χθες ήταν φουσκωμένη η κοιλιά της, αλλά πάει 2η μέρα και κακά δεν έκανε.
Με ανήσυχεί πολύ αυτό! Να την αναγκάσω να βγει για να τα κάνει; Φοβάμαι μην πάθει τίποτε το πουλί, τόσο που κρατιέται... (

Ναι, μαλλον έχεις δίκαιο, είμαι λίγο αγχωτική! Συνήθως μπάνω στο δωμάτιο 3-4 ή και 5 φορές την ημέρα και 2 φορές από αυτές προσπαθώ να ελέγχω τις φωλιές. Θα σταματήσω, θα δώσω στη Φύση τα ινία. (
Αυτή είναι η σωστή θέση απέναντι στα πουλιά...
κι αυτή η πολύ αγχωτική, στρεσαριστική και πιεστική προς τα πουλιά.
Παιδιά, η Χάρη ακόμη δεν έκανε κακά
Με ανήσυχεί πολύ αυτό!
Κακώς.. υπάρχουν φυσικές άμυνες σε όλα το όντα.
Να την αναγκάσω να βγει για να τα κάνει;
Βλέπεις που ακόμη σκέφτεσαι την ταλαιπωρία της;
Φοβάμαι μην πάθει τίποτε το πουλί, τόσο που κρατιέται.
Να το αφήσεις εντελώς ήσυχο, χωρίς παρεμβάσεις.
Το χειμώνα έκανε 2 φορές και τις 2 άδεια.
Εννοείς άσπερμα;
Είναι ζευγάρι με το αρσενικό?
Έχουν ζευγαρώσει;

Νερό πίνει; Ίσως πρέπει να την κάνεις να βγει και να κινηθεί λιγάκι.

Back