Μα γιατί, γιατί της το κάνει συνέχεια!(Οταν είναι έξω και τα 2 όλα μία χαρά. Μόλις κάνει αυγά η Χάρη, εκείνος αρχίζει να την ξεπουπουλιάζει!(Μήπως όντως είναι αταίριαστοι;(Αφού δεν έχει αιμορραγία δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι, αύριο το πρωί μπορείς να την καθαρίσεις λίγο με χλιαρό νερό με δυο τρεις σταγόνες ξύδι. Ηρεμία και ζεστασιά και μακριά από τον κανίβαλο :)
Εχω σοκαριστεί πραγματικά... (Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές! Θα με φάει η αγωνία τώρα. (Ίσως όταν κάνει αυγά δεν είναι πρόθυμη για άλλα ζευγαρώματα και την πιέζει. Μου έχει τύχει αρσενικό να προσπαθεί να ζευγαρώσει σε θηλυκό που ψυχορραγούσε. Είναι ασυγκράτητα όταν είναι σε οίστρο.
Γιατί το έκανες αυτό?Εχω μετακινήσει όλα τα κουπάκια της τροφής και το νερό κοντά στην είσοδο της φωλιάς.
Χωρίς να είμαι ειδικός νομίζω πως πιέζεις πολύ με την παρουσία σου τα πουλιά.μάλιστα με δάγκωσε πολύ άσχημα όταν πήγα να ανοίξω την φωλιά της.
Εντάξει αυτό είναι πιο χρήσιμο όταν θα σκάσουν με το καλό οι νεοσσοί και θα είναι συνέχεια στο πήγαινε-έλα. Αυγοτροφή τώρα και αυγό σταματάς για λίγες μέρες και ξεκινάς πάλι μόλις σκάσουν τ' αυγά για να ταΐζει τους νεοσσούς. Έχε και κεχρί σενεγάλης διαθέσιμο στο σπίτι.Θα τα καταφέρει μόνη της; Να κάνω κάτι για να την διευκολύνω; Εχω μετακινήσει όλα τα κουπάκια της τροφής και το νερό κοντά στην είσοδο της φωλιάς.
Μαρία, σε ευχαριστώ πάρα, μα πάρα πολυ! Η Χάρη είναι το μωρό μου και καταλαβαίνετε πόσο ανήσυχώ!) Την λατρεύω και γίνομαι υπερβολική πολλές φορές, το ξέρω) Ελπίζω να πάνε όλα καλά μόνο!)Ευχαριστώ και πάλι!Εντάξει αυτό είναι πιο χρήσιμο όταν θα σκάσουν με το καλό οι νεοσσοί και θα είναι συνέχεια στο πήγαινε-έλα. Αυγοτροφή τώρα και αυγό σταματάς για λίγες μέρες και ξεκινάς πάλι μόλις σκάσουν τ' αυγά για να ταΐζει τους νεοσσούς. Έχε και κεχρί σενεγάλης διαθέσιμο στο σπίτι.
Είναι ακόμα αγριεμένη από τους τσακωμούς αλλά και γενικά τώρα θα γίνει προστατευτική και μην την πολυενοχλείς. Ηρεμία χρειάζεται για να έχει τις δυνάμεις της. Μετά το τρίτο αυγό βάλε της λίγο ασβέστιο στο νερό για τρεις μέρες. Δίνε της ωμό σουσάμι και τριμμένα τσόφλια βρασμένων αυγών στο μούλτι.
Οχι, δυστυχώς... Ούτε είδα κουτσουλιές μέσα, αλλά ούτε και την χαρακτηριτική μυρωδιά έπιασα... (Μήπως τα κάνει μέσα στην φωλιά;
Αυτή είναι η σωστή θέση απέναντι στα πουλιά...Ναι, μαλλον έχεις δίκαιο, είμαι λίγο αγχωτική! Συνήθως μπάνω στο δωμάτιο 3-4 ή και 5 φορές την ημέρα και 2 φορές από αυτές προσπαθώ να ελέγχω τις φωλιές. Θα σταματήσω, θα δώσω στη Φύση τα ινία. (
Παιδιά, η Χάρη ακόμη δεν έκανε κακά
Κακώς.. υπάρχουν φυσικές άμυνες σε όλα το όντα.Με ανήσυχεί πολύ αυτό!
Βλέπεις που ακόμη σκέφτεσαι την ταλαιπωρία της;Να την αναγκάσω να βγει για να τα κάνει;
Να το αφήσεις εντελώς ήσυχο, χωρίς παρεμβάσεις.Φοβάμαι μην πάθει τίποτε το πουλί, τόσο που κρατιέται.
Εννοείς άσπερμα;Το χειμώνα έκανε 2 φορές και τις 2 άδεια.
Δεν είδα αν πίνει νερό. Μόνο σπόρια κάτω στο χαρτί. Το σκέφτομαι να την ενοχλήσω λίγο... (Νερό πίνει; Ίσως πρέπει να την κάνεις να βγει και να κινηθεί λιγάκι.
Χρησιμοποιούμε τα απαραίτητα cookies για τη λειτουργία του ιστότοπου και προαιρετικά cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία της περιήγησή σας σε αυτόν.
Δείτε περισσότερες πληροφορίες και διαμορφώστε τις προτιμήσεις σας