Γενικά Το νέο θηλυκό budgie μου δεν δέχεται τον αρσενικό

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης despo11
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Ναι ζευγαρώστρα έχεις δηλαδή. Έχεις αδιαφανές χώρισμα; Αν ναι αυτό να βάλεις, να ηρεμήσει ο καημένος, να πάρει πάνω του.
 
IMG_20150408_160944.webp

κ μόλις τα χώρισα με το διαχωριστικό... αυτη είναι η λολα, σας στέλνω κ τον λακη μου...

IMG_20150408_162058.webp

όχι δεν εχω αδιαφανές..☹ μήπως αυτή ζηλεύει έμενα; κ εχω ακόμα δυο άσχετες ερωτήσεις με το θέμα αυτό... λιπών εχω παρατιρισει στον λακη μου στο κεφάλι του εκεί που είναι άσπρος βγάζει νεα πούπουλα εαν δεν κάνω λάθος κ όλο τρίβει το κεφάλι του στην κούνια... είναι φυσιολογικό? και τέλος έχει βγάλει ενα άσπρο πολύ μικρο πούπουλο στη βάση της ουράς του κ όλο το τρίβει... Τι είναι αυτό? έχω κ φώτο..

2015-04-08 16.34.49.webp
 
Θα τα δω αργότερα Δέσπω μου γιατί τώρα φεύγω και δεν προλαβαίνω. Του θηλυκού λίγο πιο καθαρή φωτογραφία δεν έχεις;
 
οοκκ... σε ευχαριστώ πολύ... Θα περιμενω... ε θα δω μήπως μπορέσω κ την βγάλω καλύτερη φώτο... :)
 
αυτη είναι η λολα...
Η Λόλα έχει πολύ μεγάλη μύτη ή έχει ή πέρασε ακάρεα ή έχει κάποιο προβληματάκι στο συκώτι της ή απλά μεγαλώνει αφύσικα το ράμφος της.
Σουπιοκόκκαλο της έχεις; Με μια χαρτόλιμα, προσπάθησε να της το λιμάρεις λιγάκι. Και κάνε της μερικές μέρες επάλειψη με βαζελίνη στο ράμφος και τα πόδια. Τα πόδια έχουν σκληρύνσεις; Γιατί δεν φαίνονται καλά.
βγάζει νεα πούπουλα εαν δεν κάνω λάθος κ όλο τρίβει το κεφάλι του στην κούνια... είναι φυσιολογικό?
Ναι τα νέα πούπουλα βγαίνοντας τα φαγουριάζουν όπως εμάς οι τρίχες. Βάζε του μπανάκι ή ψέκαζέ το εσύ κατά τις πρωινές ώρες, να μαλακώνει το δέρμα και να απαλύνεται η φαγούρα.
και τέλος έχει βγάλει ενα άσπρο πολύ μικρο πούπουλο στη βάση της ουράς του κ όλο το τρίβει... Τι είναι αυτό? έχω κ φώτο..
Αυτό δεν φαίνεται. Αλλά γιατί σε παραξενεύει;
 
Ναι εντάξει είναι. Και το ράμφος δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο, ελαφρώς θα έλεγα.
Δεν πάει το μυαλό μου γιατί να είναι τόσο τσαούσα, πάντως ένα ίδιο που έχω, έκανε την παραμάνα, είναι ήπιου χαρακτήρα αλλά ποτέ δεν έχει κάνει αυγό ούτε έχει ζευγαρώσει και είναι επιρρεπές στα ακάρεα. Τώρα σύμπτωση; Δεν ξέρω, πάντως λούτινο δεν είναι, είναι απλά ένα κίτρινο παπαγαλάκι. Ξέρεις την ηλικία της; Γιατί από τα πόδια λίγο μεγαλούτσικη μου φαίνεται.
 
τους έχω πανάκι κ τους αρέσει πάρα πολύ... κ τώρα θα τούς πάρω κ σιντριβάνι... Ε με απασχολει γιατί όλο το πειραζει κ μου φαινετε περίεργο έτσι όπως είναι κ που δεν μεγαλώνει αν είναι κανονικό φτερό... μήπως δειχνει μεγάλο επειδη την έβγαλα φώτο απο πολύ κοντά; να ανησυχήσω; τι να κάνω; κινδυνεύει κ ο λακης; η αλήθεια είναι λίγο ποιο ογκώδες παχουλη από τον λακη κ τα ποδιά τις είναι ποιο χοντρά απο του λακη
 
κινδυνεύει κ ο λακης; η αλήθεια είναι λίγο ποιο ογκώδες παχουλη από τον λακη κ τα ποδιά τις είναι ποιο χοντρά απο του λακη
Γιατί να κινδυνεύει από το φτερό; Όχι βέβαια, απλά παρατήρησε που το πειράζει. Ή μήπως δεν το πειράζει απλά νομίζεις επειδή περιποιείται τον εαυτό του.
Δεν έχει σημασία που είναι πιο παχουλή, δεν έχουν όλα τα πουλιά τον ίδιο σωματότυπο. Απλά χώρισέ τα επειδή τον καταδυναστεύει.
 
οχι δεν ξερω την ηλικία μου ειπε οτι ειναι μικρή... εντάξει δεν ειναι όπως ο λακησ που τώρα είναι 7 μηνών... Τι ειναι το λουτινο;
 
ναι χόρια τα εχς τώρα... αλλα τελικά δεν συγκινήθηκε κανένα που τα χώρισα... Πόσο κάρο θα τα αφήσω έτσι; Εχς στεναχωρηθεί πολύ ήθελα παρα πολυ να γίνουν ζευγάρι..
 
αυτό για τα ακαρεα που μου είπες τι να κανω ειναι; υπάρχει περίπτωση να μου κολλήσει κ ο λακης;
 
Δεν νομίζω πως έχει το κορίτσι, αν και θα ήθελα να δω λίγο καλύτερα τα πόδια της. Αν έχει, ναι κολλάνε. Καραντίνα τήρησες όταν την πήρες;
 
οχι... μου είπε ο άνθρωπος να τα βάλω κατεφθιαν μαζί... Οχι τα ποδιά της ειναι ροζ κ δεν φαίνεται να εχει τίποτα το περίεργο μονο η σημπερηφορατης είναι περίεργη κ το χρώμα του χαλιναριουτης... κ τα προσέχουμε πολυ κ τα ψεκάζουμε συχνά με ιδικό φάρμακο για πρόληψη. Για άλλο πουλάκι να μην το συζητήσω ακόμα;
 
τα ψεκάζουμε συχνά
Πόσο συχνά; Μια φορά στους δύο μήνες άντε μια φορά τον μήνα τώρα που μπαίνει η άνοιξη είναι υπεραρκετό εφόσον τηρείται η στοιχειώδης καθαριότητα. Δεν χρειάζονται υπερβολές.

για άλλο πουλάκι να μην το συζητήσω ακόμα;
Σε καμία περίπτωση. Θα μπλέξεις με περισσότερα θέματα.

το χρώμα του χαλιναριουτης...
Το χρώμα του χαλινού της δείχνει ένα έτοιμο αναπαραγωγικά θηλυκό και είναι μια χαρά.

οχι... μου είπε ο άνθρωπος να τα βάλω κατεφθιαν μαζί...
Δεν στα είπε σωστά ο άνθρωπος, ειδικά επειδή το άλλο πουλάκι που έχεις είναι ένα πουλάκι που δεν έχει κλείσει καν τον χρόνο.
Τα νεαρά πουλιά είναι πιο ευάλωτα στα μικρόβια και τους ιούς και κινδυνεύουν από τις "κακές παρέες" Καραντίνα στα πουλιά, μία αναγκαία ενέργεια πρόληψης .
Επίσης πέραν του βασικού θέματος της πρόληψης μετάδοσης ασθενειών, υπάρχει και το ψυχολογικό θέμα της γνωριμίας των πουλιών. Χρειάζεται χρόνος στον ίδιο χώρο να γνωριστούν πρώτα ακουστικά, στην συνέχεια οπτικά και μετά τα ενώνουμε.
Θα έλεγα και τώρα να προσπαθήσεις να κάνεις αδιαφανές το μεταξύ τους χώρισμα.
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
θα προσπαθήσω... σήμερα παρατήρησα κατι πολύ περίεργο...ήταν κ οι δυο στο διαχωριστικό σκαρφαλομενοι κ κοιτάζονταν... Μετα τους έβγαλα έξω κ αυτη ήταν αρκετά ήρεμη κ φιλική κ με μένα κ με τον φίλο μου κ με τον λανη... Μας φίλαγε ο λακης κ ερχόταν κ αυτη για να μασ φιλήσει.. κ εκει λιγο νευριάζε ο λακης... αλλά τώρα δεν την θέλει ο αυτος κ της επιτεθείτε πρώτη φορά κανει κατι τετιο... ρεε τι πάθαμε...
 
αλλά τώρα δεν την θέλει ο αυτος κ της επιτεθείτε πρώτη φορά κανει κατι τετιο... ρεε τι πάθαμε...
Ένοιωσε ασφάλεια και ξετσούμισε. Άφησέ τους χώρια να ανέβει η ψυχολογία του, να μιλάνε επί ίσοις όροις :)
 
οκκ σε ευχαριστώ πολύ για οτι νεότερο σε ενημερώνω
 
Back
Top