Γενικά Το νεο μου ζευγαρι ασπροκοκκινα μωσαικα

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης panos70
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

panos70

PB Member
Εγγραφή
1 Νοε 2013
Μηνύματα
634
Πόλη
Πολύκαστρο
Μιας και ημουν παλια καναρινας χρωματος φρν μπορεσα να αντισταθω και απεκτησα προσφατα το νεο μου ζευγαρι ασπροκοκκινα μωσαικα, ο αρσενικος ειναι απο εκτροφεα και βαμμενος και η θηλυκια ειναι απο φιλο που δεν την εχει βαψει καθολου,τα πουλακια ακολουθουν διατροφικη προετοιμασια για να μπουν σε ζευγαρωμα σε ενα μηνα απο τωρα
IMG_0383_zpsd9af8214.jpg
IMG_0382_zps17ee03a4.jpg
IMG_0380_zps962f275e.jpg
IMG_0377_zpsba85b590.jpg
 
Ειναι πανεμορφα! Να τα χαιρεσαι! Ευχομαι να σου κανουν πολλα ομορφα καναρινακια! :D Θα τα ζευγαρωσεις σε εσωτερικο ή εξωτερικο χωρο; Τους δινεις και χρωστικη για το χρωμα;
 
Αντε με το καλό. Καλά ζευγαρώματα. Θα σου γράψω μια γνώμη για τα πουλιά σου, πέραν απο το "πολύ όμορφα" κλπ. που μπορεί να γράψει κανείς γι' αυτή την υπέροχη ποικιλία.
-Το αρσενικό έχει μια πολύ καλή και μεγάλη μάσκα. Πρόσεξε όμως πως θα βάψεις τα νεούδια. Αν δώσεις χρωστική απο την αρχή της αναπαραγωγής θα γίνουν και αυτά όπως ο πατέρας τους. Με βαμένα τα φτερά της πτήσης και της ουράς (μεγάλο σφάλμα για μωσαικά)
-Το θηλυκό δεν έχει δακτυλίδι κλειστού τύπου και μάλλον είναι πέραν των δύο ετών. Δεν είναι το κατάλληλο για να δώσει αρσενικά με μεγάλη μάσκα σαν τον πατέρα. Είναι ένα πουλάκι που θα έδινε πολύ καλύτερα θηλυκά αν είχε σαν ταίρι ένα αρσενικό με μικρότερη μάσκα. Ομως θα δώσει πουλιά με πολύ καθαρή πλάτη (λευκή). Κάτι που πολλοί εκτροφείς το προσπαθούν με διάφορες αλλαγές συντρόφων. Ολα αυτά φυσικά έχουν ένα ιδιαίτερο βάρος αν οι νέοι προορίζονται να εκτεθούν σε κρίση, και τα γράφω για να γίνουν αντικείμενο σχολιασμού. Νομίζω οτι αυτό είναι και η ουσία της ύπαρξης του φόρουμ.
 
alicedros
Ειναι πανεμορφα! Να τα χαιρεσαι! Ευχομαι να σου κανουν πολλα ομορφα καναρινακια! :D Θα τα ζευγαρωσεις σε εσωτερικο ή εξωτερικο χωρο; Τους δινεις και χρωστικη για το χρωμα;
Eυχαριστω,θα τα ζευγαρωσω σε εσωτερικο χωρο και μετα θα βγουν σε σχεδον εξωτερικο, οχι δεν τους δινω χρωστικη, αυτο θα το κανω μολις βγουν τα μικρα (αν μου πανε ολα καλα) σε 45 μερες απο τη γεννηση τους. Μακη ευχαριστω, δεν εχω σκοπο να δωσω χρωστικη στους γεννητορες αλλα μονο στην πτεροροια, στα μικρα στις 45 ημερες,το θηλυκο ειναι 8 μηνων, το ξερω το πουλακι, γιατι ειναι πολυ φιλου μου, η γραμμη των της μασκας των αρσενικων ειναι σχετικα μικρη, δεν εχω σκοπο φυσικα να τα κατεβασω σε διαγωνισμους, αλλα με ενδιαφερει να εχω πουλια με τα σωστα στανταρ των μωσαικων, και καθε σχολιασμος ειναι ειναι δεκτος για να εχουμε στοχους να βελτιωνουμε συνεχως τα πουλια μας.
 
Εγω θα πω απλα οτι ειναι πανεμορφα, αν ειχαν βαφει λιγο καλυτερα θα ηταν τελεια! Καλες αναπαραγωγες Πανο! Τα εχεις μαζι με τα τιμπραντο;
 
Πολύ όμορφα να σου ζήσουν και με το καλό να δεις νεοσσούς!
Το θηλυκό έχει πολύ όμορφο κεφαλάκι, ιδίως στην δεύτερη φωτογραφία είναι κουκλί :)
 
Πολύ όμορφα να σου ζήσουν καλους και γερους απογονους Πανο!
Τα κοκκινα μωσαικα ειναι πιστευω αδυναμια ολων των καναρινοφιλων!
 
Πρόσεξε όμως πως θα βάψεις τα νεούδια. Αν δώσεις χρωστική απο την αρχή της αναπαραγωγής θα γίνουν και αυτά όπως ο πατέρας τους. Με βαμένα τα φτερά της πτήσης και της ουράς (μεγάλο σφάλμα για μωσαικά)
Μακη εξηγησε λιγο καλυτερα αυτό αν θελεις!
 
Μακη εξηγησε λιγο καλυτερα αυτό αν θελεις!

-Τα μωσαικού πτερώματος πουλιά δεν πρέπει να παίρνουν χρωστικές μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου τους πτερώματος. Αυτό συμβαίνει συνήθως γύρο στις 45 με 50 πρώτες ημέρες της ζωής τους. Αυτή η απαγόρευση είναι απαραίτητη ώστε να μη μεταφερθεί ο χρωματισμός στα κινητήρια φτερά και την ουρά. Θα πεί κάποιος,"και τι μας νοιάζει, αφου σε λίγους μήνες θα έλθει η πρώτη πτερρόροια και θα αλλάξει το πτέρωμα των πουλιών;" Ακριβώς εδώ λοιπόν είναι το πρόβλημα. Στην πρώτη καλοκαιρινή πτερρόροια, τα πουλιά δεν αντικαθιστούν τα κινητήρια φτερά και την ουρά. Ετσι τα απο την κακή διατροφή "βαμένα" φτερά, παραμένουν με τον αρχικό χρωματισμό τους. Αν συμβεί αυτό, όπως τα πουλιά των φωτογραφιών εδώ, τα πουλάκια είναι εκτός προτύπων και σε ενδεχόμενη κρίση θα "μηδενιστούν".
 
ειναι πανεμορφα τα πουλακια σου να τα χαιρεσαι
καλες αναπαραγωγες να εχεις
 
ελεος δε σχολιασα το ζευγαρι του πανου!''συναδελφε" πανο κουκλια ειναι, τα υπολοιπα τα λεμε π. Μ.
 
Back
Top