Γενικά Το νεο μου budgie

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης angel16
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

angel16

PB New Member
Εγγραφή
14 Νοε 2013
Μηνύματα
168
Σημερα λοιπον αγορασα τον νεο φιλο της ρικας αν ειναι φιλος και οχι φιλη στο μαγαζι μου ειπαν οτι ειναι το μονο αρσενικο που εχουν και το πηρα ειχαν και κατι σπανια χρωματα πρωτη φορα ειδα κιτρινο με γαλαζιο αναμεικτο και καταλευκο παπαγαλακι αλλα μου ειπε οτι ειναι ολα θυλικα! Αυτος η αυτη λοιπον ειναι ο/η καινουρια της φιλη/ς ειναι μοναχα 4 μηνων περιεργο που ειναι τοσο φιλικο δεν με φοβαται σχεδον καθολου και καθεται ακομα και στο χερι μου!

1993373344_n.webp
 
Πολύ όμορφο είναι το κλασσικό χρώμα μου αρέσει πολύ, να σου ζήσει!
Για αρσενικό φαίνεται, θα δείξει. Καραντίνα :)
 
τωρα ειναι σε καραντινα σε μικρο κλουβι τι να κανουμε..η ακαθαρσιες του καλες αλλα με ανησυχει κατι νομιζω πως γυρω απο το ματι δεν εχει και πολλα πουπουλα οπως στην φωτο η ειναι ιδεα μου; Επισης εχει μαυρα νυχια! Ποτε δεν ειχα παπαγαλακι με μαυρα νυχια οταν πηγα να το παρω ειδα και κατι καναρινια υπεροχα με κατι σαν σκουφο και ενα ασπρο καφε πολυ ομορφο ξερει κανεις να μου πει την ρατσα του;
 
Και τα δικά μου αρσενικά έχουν πιο σκούρο δέρμα ποδιών και το ένα έχει κατάμαυρα νύχια, είναι μια χαρά.
Όντως έχει αραίωση γύρω από το ματάκι. Παρατήρησέ το γενικά. Μια ροζέλλα που μου είχε παρουσιάσει το ίδιο, μου είχε πει ο Δημήτρης jk21 ότι μπορεί να οφείλεται σε έλλειψη ιωδίου και στην αυγοτροφή που φτιάχνω είχα προσθέσει μερικές βρασμένες γαρίδες. Πέρασε σύντομα. Παρατήρησε αν το ξύνει.
 
Αυτος η αυτη λοιπον ειναι ο/η καινουρια της φιλη/ς ειναι μοναχα 4 μηνων περιεργο που ειναι τοσο φιλικο δεν με φοβαται σχεδον καθολου και καθεται ακομα και στο χερι μου.
Κι εμένα για "φίλος" μου κάνει. Προσπάθησε όση και εάν είναι η ανυπομονησία σου για να τα βάλεις μαζί, να κρατήσεις την καραντίνα για τουλάχιστον έναν μήνα. Η συμπεριφορά που αναφέρεις είναι κάποιες φορές ύποπτη, ειδικά όταν πρόκειται για πουλιά που προέρχονται από Pet Shop που δεν έχουν ιδιαίτερα στενή επαφή με ανθρώπους.
 
οκ αν δω οτι γινεται χειροτερα θα δω τι θα κανω.. Οτι με φοβαται λιγο με φοβαται αλλα καθεται στο χερι μου δεν με τσιμπαει αρχισε κιολας να καλαηδαει οταν μπηκε στην κλουβα να το πιασει πετουσαν ολα περα δωθε.. Εχω διαβασει οτι οταν ειναι μικρα δεν εχουν την αισθηση του φοβου τοσο πολυ ισως για αυτο αλλα θα μεινει ενα μηνα στην καραντινα 100%
1520702_612551285461179_1790284365_n.jpg


επισης δεν ξερω οι κουτσουλιες του ειναι πρασινες ανοιχτες και ειδα πισω του οτι ειχε μια κολλημενη ειναι κακο αυτο;
 
Τα Budgies κανονικά έχουν μικρές σφιχτές πράσινες με άσπρο κουτσουλιές. Ίσως έχει ελαφρά διάρροια. Αφού το πιάνεις, καθάρισέ το προσεκτικά χωρίς να του βρέξεις το γύρω φτέρωμα και κρυώσει (καλύτερα αύριο το πρωί όχι τώρα που θα κοιμηθεί) και δώσε σκορδόνερο και ξηρή ρίγανη στα σπόρια. Προς το παρόν μην δώσεις καθόλου φρούτα και λαχανικά μέχρι να δεις γενικότερη φυσική κατάσταση. Όταν το πιάνεις να πλένεσαι σχολαστικά πριν πας στην θηλυκιά μην μεταφέρεις ότιδήποτε.
 
ειναι κανονικες οι κουτσουλιες αλλα ελαφρος ποιο νερουλες εχουν στρογγυλο σχημα το σκορδονερο να το βαλω στο νερο του;
 
σήμερα πριν κοιμηθείς βάλε σε ένα μπουκάλι νερό και ρίξε μέσα δύο σκελίδες σκόρδο καθαρισμένο. Άφησέ το όλο το βράδυ και το πρωί βάλε αυτό το νερό στις ποτίστρες. Δώσε και στην θηλυκή, καλό της κάνει, καθαρίζει το έντερό τους. Μπορείς να το κάνεις δύο ή τρεις συνεχόμενες μέρες.
 
οκ ευχαριστω!

ειχαμε και τραγωδιες το πουλι δραπετευσε απο το κλουβι πετουσε σε ολο το σπιτι πως δεν επεσε στην κατσαρολα η στο ενυδρειο του μονομαχου αγιο ειχε εκατσε επανω στο δεντρο που εχουμε μεσα και ευτυχως ειχα μια μεγαλη αποχη απο τα ψαρια και το επιασα εβαλα ενα μανταλακι στην πορτα ακουγε την θηλυκια και ηθελε ραντεβου ευτυχως δεν τραυματιστηκε!
 
πρέπει να προσέχουμε να είναι ασφαλισμένα καλά τα πορτάκια καθώς και οι ταϊστρες αν είναι εξωτερικές. είχα ένα θηλυκό που έβγαινε από την ταϊστρα και αν συμβεί με ανοικτό παράθυρο ή όταν τα έχουμε στο μπαλκόνι, θα φύγουν και δεν μπορούν να επιβιώσουν.
 
μπορείς να βάλεις λουκετάκι στη πόρτα γιατί έχω ακούσει περιπτώσεις που το έχουν βγάλει το μανταλάκι και έφυγαν, είναι πολύ έξυπνα!
Αυτό με τις ταΐστρες το έχω πάθει κι εγώ ενώ άλλαζα τροφή, δεν έπεσε καλά το πορτάκι και το κοκατίλ μου πήγε και το σήκωση και βγήκε ενώ είχα ανοιχτό παράθυρο! Πάλι καλά δεν έφυγε
 
Πω πω τις ταιστρες πως θα τις ασφαλισω ;
 
είναι μερικές που έχουν πολύ δυνατά ελάσματα και δεν υπάρχει περίπτωση να ανοίξουν.
τώρα μιλάμε για το βασικό κλουβί όχι για το προσωρινό. αν δεν είναι ασφαλείς, βγάλε μια φωτογραφία να δούμε τι πατέντα μπορεί να γίνει. εγώ σ' ένα κλουβί τις αφαίρεσα τελείως και έβαλα μεταλλικές. με τα σίδερα του βιδώματος καλύφθηκε το άνοιγμα και δεν έχω πρόβλημα.
 
Αχα ειναι παρα πολυ δυνατες και εγω δεν τις ανοιγω ευκολα και στο μεγαλο κλουβι και σε αυτο
 
Να το χαιρεσαι! Ειναι πολύ ομορφο! Ευχομαι να ειναι υγιεστατο!

Είσαι σίγουρος οτι ειναι τοσο μικρό σε ηλικια; Φοραει δαχτυλιδι;
 
Εμπιστευομαι ιδιαιτερα τον ανθρωπο που μου το εδωσε ειναι τιμιος και αγαπαει τα ζωα σε δεν εχει κλουβι μικροτερο απο 35 εκ στο μαγαζι του και ασχολειται καιρο με τα πουλια

Ευχαριστω πολυ για τα καλα σας. Λογια
 
Τι γλυκουτσικο που ειναι το παπαγαλακι σου! Να το χαιρεσαι! Και αργοτερα καλες αναπαραγωγες! Αμα θες να μας ανεβασεις και μια φωτογραφια απο την θηλυκια σου για να την θαυμασουμε! Φιλικα Αμβροσιος!
 
Ευχαριστω πολυ για αναπαραγωγη δεν ξερω η θυλικια ειναι γιαγια την εχω 10 χρονια θα σας αναιβασω φωτο μολις μπορεσω

Το πουλι παλι δραπετευσε καταφερε και ανοιξε τα σιδερα του κλουβιου το εβαλα στο κλουβι του καναρινιου (δεν υπαρχει καναρινι μεσα) πρεπει να αγορασω κλουβι!
 
Από που μπορεί και βγαίνει; δεν το έχω καταλάβει. Είναι σπασμένα τα καγκελάκια και τα μετακινεί; Περιέγραψέ μας για να προσέχουμε όλοι.
 
Back
Top