Φροντίδα Το νεο μου cockatiel και το κλουβι του, πειτε μου τη γνωμη σας

steliosagk

PB New Member
Εγγραφή
28 Ιουν 2009
Μηνύματα
103
Πόλη
Θεσσαλονίκη
καλησπερα σε ολους...

Αγορασα σημερα ενα cockatiel... ηθελα να ειναι του 2009 αλλά τελικα ειναι του 2008... Θα υπαρξει προβλημα με την εκπαιδευση του;

Επισης παραθετω μερικες φωτο απο το κλουβι του... Δειτε το και πειτε μου τις γνωμες σας... ειμαι λιγο ασχετος... Οποτε καθε επισημανση δεκτη.

Και κατι αλλο... μπορειτε να καταλαβετε αν ειναι αρσενικο ή θυληκο;
 

Συνημμένα

  • DSC00289.webp
    DSC00289.webp
    87,4 KB · Προβολές: 195
  • DSC00290.webp
    DSC00290.webp
    83 KB · Προβολές: 159
  • DSC00292.webp
    DSC00292.webp
    79,6 KB · Προβολές: 161
Nα σου ζησει. Ειναι ενα πανεμορφο αρσενικο κοκατιλ. Το φτερωμα του γιατι ειναι ετσι;Υπαρχει μια μικρη αραιωση η μου φαινεται;

Το κλουβι του ειναι τελειο.Φτιαξε μονο καλυτερα τις πατηθρες αφου τις αντικαταστησεις με ξυλινες ωστε να εχει χωρο να πεταει.Βαλε του περισσοτερα παιχνιδια και αφαιρεσε την κουνια που εχεις βαλει γιατι κατα την γνωμη μου πιανει πολυ χωρο.

Την τροφη μην την αφηνεις τοσο κατω γιατι μπορει να λερωνεται. Παρε του ενα εσωτερικο μπολακι και τοποθετησε το περιπου στην μεση του κλουβιου.

Το σουπιοκοκαλο γιατι ειναι πρασινο; Παρε του ενα αλλο καλυτερα που θα ναι ασπρο.

Φραγκισκο αυτο δεν ειναι απαραιτητο. Μπορει να ηταν μολις απογαλακτισμενο απο τους γονεις του και να μην μπορουσε να εξημερωθει. Μπορει να ηταν και 5 χρονων και να γινει ημερο. Ολα περιστρεφονται γυρω απο τον χαρακτηρα του πουλιου.
 
Φωτη αυτο με την αραιωση που λες με αγχωνει λιγο. Γενικα το πτερωμα του ειναι καλο, αλλά υπαρχει μια μικρη αναστατωση στον αυχενα του. Υποθετω οτι μπορει να εγινε μεσα στην κλουβα που το ειχαν, αφου αλληλοτσιμπιουνται εκει μεσα. Επισης τι γινεται με την πτερορροια;

Οσο για τις πατηθρες τι εννοεις να τις τοποθετησω καλυτερα; Σε ποιες θεσεις θα μπορουσα να τις βαλω; (αφου τις αντικαταστησω με ξυλινες)
 
Επισης, δεν ειναι λιγο κακο το οτι στον πατο του κλουβιου δεν υπαρχει πλεγμα; Δε θα παταει πανω στις κουτσουλιες του ετσι...
 
να το χαιρεσαι φιλε μου ωραιο αρσενικο κοκατιλ και πολυ ωραιο κλουβι επεισης, αν μπορεσεις να βαλεις πλεγμα στον πατο ακομα καλυτερα
 
Να το χαιρεσαι το νεο σου φιλαρακι! Θα συμφωνησω για το κλουβι, φαινεται πολυ ωραιο κ ανετο! 🙂
Εχεις 4,5 ταιστρες αν ειδα καλα; νομιζω 2 φτανουν μια για σπορους κ μια για λιχουδιες κ λαχανικα, φρουτα
εκεινο το κιτρινο στην ασπρη ταιστρα τι ειναι;
 
Ειναι μια ειδικη αυγοτροφη μου ειπε ο πετσοπας που κανει για ολα τα πουλια και εχει και βιταμινες...

παντως απο την ωρα που το πηρα δεν εχει φαει τιποτα... και με ανησυχει λιγακι.
 
Αφησε το να ηρεμησει κ να συνηθισει το νεο του περιβαλλον, θα φαει οταν νοιωσει ανετα!
Η αυγοτροφη ειναι επωνυμη συσκευασμενη ή χυμα; αν ειναι χυμα πεταξε την, αν παλι οχι, να ξερεις δε χρειαζεται να υπαρχει μονιμα στο κλουβι, χαλαει κιολας! Καλυτερα βραστο αυγουλακι μια στο τοσο!
 
το κλουβι ειναι φανταστικο και το κοκατιλακι σου ειναι αρσενικο! Και
πολυ ομορφο!
 
Φιλαράκο πάρα πολυ ωραίο το κλοβι και πολυ ωραίο πουλάκι.. Οντως το φτέρωμα του είνια λιγο αραιο και κατσιασμενο αλλα σκεψου που το ειχαν. Λοιπον αστο να ηρεμήσει λιγο και παρτου μια μπανιερα ή ρίξτου νερο με ενα ψεκαστηρι. Για να νιωσει λιγο το πουλι.. Που δε νομιζω να έχει κανει μπανιο... και να δείς κι εσυ που λειπουν φτεράκια... Αν το στρεσαρει το ψεκασμα αστο την επομενη μερα ξανα.. Προσοχη απο ρευματα μη κρυωσει...
 
Οσο για τις πατηθρες τι εννοεις να τις τοποθετησω καλυτερα; Σε ποιες θεσεις θα μπορουσα να τις βαλω; (αφου τις αντικαταστησω με ξυλινες)


Δες την φωτογραφια. Εκει που ειναι οι μπλε βουλες βαλε τις πατηθρες. Εκει που εχω κανει μια κοκκινη σκαλα βαλε την σκαλα που εχεις και εκει που εχω το Χ αφαιρεσε το παιχνιδι και στην θεση του βαλε το αλλο το ξυλινο που εχεις.
 

Συνημμένα

  • ockatiel cage.webp
    ockatiel cage.webp
    75,3 KB · Προβολές: 114
Και κατι πολυ βασικο.. Ειδα οτι το κλουβι το χεις πανω σ' ενα τραπεζι(?).Βαλε το καπου οπου τουλαχιστον η μια πλευρα του κλουβιου θα ειναι καλυμμενη(πχ ενας τοιχος). Γιατι ετσι οπως το εχεις τωρα δεν θα νιωθει ασφαλεια.
 
Να σου ζήσει ο κουκλος. Βασικό είναι οι πατηθρες. Μην το αμελησεις. Και καλή επιτυχία με την εξημερωση.
 
Οκ τις εκανα τις αλλαγες που μου προτεινατε...

Πιστευετε οτι το πτερωμα θα στρωσει μετα απο μερικα μπανακια; Ή μηπως λετε να οφειλετε σε καμια ασθενεια;

Επισης βγαζει συνεχως μονοτονες κραυγες... αυτο θα κανει παντα ή μονο τωρα που ειναι ακομα τρομαγμενο;
 
Έχουμε κοινά γούστα Στέλιο! Παρόμοιο κλουβί και ίδια κούνια! Καλά έκανες και την έβγαλες. Και το δικό μου κοκατίλ ποτέ δεν έπαιξε με αυτήν!
Το ανακάτεμα στο φτέρωμα μπορεί να οφείλεται στο γεγονός οτι ζούσε με άλλα κοκατίλ και στην πτερόρροια. Δεν πιστεύω οτι έχει κάποια ασθένεια. Εκτός αν μαδιέται, ή αν του πέφτουν λόγω κακής διατροφής εκεί που ήταν. Πάντως μην αγχώνεσαι που δεν τρώει. Μπορεί να μην φάει καθόλου τις πρώτες 2 μέρες. Επίσης μπορεί να τρώει όταν δεν κοιτάς εσύ.
 
Back
Top