Διατροφή Το παπαγαλάκι μου δεν τρώει καθόλου φρούτα

Εγγραφή
26 Νοε 2018
Μηνύματα
803
Θα ήθελα να κάνω μια ερωτηση. Το παπαγαλάκι μου ήρεμο δεν τρώει καθόλου φρούτα ενώ είναι 5 μηνών και ενώ πια ανεβενει στο δάχτυλο μου όταν το απομακρύνω από το ξυλάκι του δεν θέλει να βγει από το κλουβί και όταν τον απομακρύνω από το ξύλο του φοβάται και φευγει
 
Δώσε μας μερικές πληροφορίες σχετικά με το πουλάκι για να έχουμε πιο ολοκληρωμένη εικόνα. Το πήρες από εκτροφέα ή από pet shop;Είναι ταϊσμένο με κρέμα ή το εξημέρωσες εσύ;Φοράει κλειστό δαχτυλίδι στο πόδι του; Πόσο καιρό το έχεις;Επίσης δώσε μας πληροφορίες για την διατροφή του και τις συνθήκες διαμονής του.Αν θες ανέβασε και μια φωτογραφία του κλουβιού να σε βοηθήσουμε με την διαρρύθμιση του.
δεν τρώει καθόλου φρούτα
Για μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή πρέπει να μάθει να τρώει και φρούτα και λαχανικά (κυρίως). Το ότι δεν τρώει σημαίνει πως δεν τα έχει μάθει. Προσωπικά στα δικά μου προσφέρω λαχανικά και φρούτα από τον απογαλακτισμό τους, δηλαδή από τις 40 μέρες και ύστερα.5 μηνών τρώνε ή δοκιμάζουν τα πάντα.Αν ισχύει η ηλικία είναι μικρό ακόμα και έχεις πολλές πιθανότητες να του μάθεις να τα τρώει με επιμονή και υπομονή. Στις παρακάτω λίστες θα βρεις τι επιτρέπεται και τι όχι και μπορείς να κάνεις τις επιλογές σου. Θα σου πρότεινα να δίνεις 1-2 φορές την εβδομάδα φρούτα και 3-4 λαχανικά και βότανα.
https://community.petbirds.gr/threads/Ασφαλή-και-τοξικά-φυτά-και-καρποί-για-τα-πουλιά.26454/
ενώ πια ανεβενει στο δάχτυλο μου όταν το απομακρύνω από το ξυλάκι του δεν θέλει να βγει από το κλουβί και όταν τον απομακρύνω από το ξύλο του φοβάται και φευγει
Στο συγκεκριμένο ερώτημα, προσωπικά, δεν μπορώ να απαντήσω, προς το παρόν, αν δεν απαντηθούν τα αρχικά μου ερωτήματα.
 
Το παπαγαλακι το πηρα απο εκτροφεα ο οποιος δεν μου ειπε τιποτα απο το τι πρεπει να κανω για να ηρεμησω.. Μου ειπε πως ειναι ταισμενο με κρεμα αλλα απο την πρωτη μερα δαγκωνε. Ειναι 5-6 μηνων και το μερος που εχω τοποθετησει το κλουβι ειναι ενα μερος διπλα απο το μπαλκονι αλλα επειδη εχω σκυλο το κλουβι περναει τον ομο μου επισης το κλουβι ειναι μικρο(ας πουμε 35*25*40) ευχαριστω εκ τον προτερον
 
Αν το πουλάκι το πήρες για ήμερο δυστυχώς δεν είναι. Μπορεί κάποια ταΐσματα να έχουν γίνει με κρέμα αλλά σύμφωνα με αυτά που περιγράφεις δεν έχουν ασχοληθεί μαζί του ιδιαίτερα. Γι αυτό και δεν τρώει και τίποτα εκτός από σπόρους. Είναι ένα ημιάγριο πουλάκι που ακόμα δεν σε εμπιστεύεται. Την ηλικία του αν δεν έχει δαχτυλίδι στο πόδι δεν μπορούμε να την εξακριβώσουμε.Αν ήταν 3-4 μηνών ίσως να μπορούσα να σου πω την ηλικία του από φωτογραφία. Στο μπαλκόνι που το έχεις αν δεν το χτυπάει ρεύμα και υπάρχει μια σχετική προστασία από το κρύο και τα αρπακτικά δεν έχεις πρόβλημα. Όμως επειδή σαν χώρος είναι απομονωμένος και δεν έχετε επαφή το πουλάκι θα αγριέψει κι άλλο. Πρέπει να διαλέξεις τι θέλεις. Το κλουβί είναι απελπιστικά μικρό για πάρροτλετ που είναι πουλιά γεμάτα ενέργεια. Θα σου πρότεινα να πάρεις μια 60άρα ζευγαρώστρα και ειδικά τις κινέζικες με διαστάσεις 60x40x40 που χρησιμοποιώ κι εγώ, με κόστος γύρω στα 20 €. Για να ημερέψει βάλτο μέσα στο σπίτι να έχετε διαρκή επαφή και χρησιμοποίησε millet (κεχρί) για να κερδίσεις την εμπιστοσύνη του ταΐζοντας αρχικά με το χέρι μέσα στο κλουβί. Σίγουρα θέλει χρόνο και υπομονή και καθημερινή ενασχόληση.
 
Λοιπον κλουβι θα του παρω τα χριστουγενα ενα που εχει το πετ σιτυ 50-30-65 καλο ειναι;
[automerge]1543323920[/automerge]
Τι ηλικια πιστευεις εχει;
 

Συνημμένα

  • IMG_20181125_102846_600x800.webp
    IMG_20181125_102846_600x800.webp
    19,5 KB · Προβολές: 11
Τελευταία επεξεργασία:
Τι ηλικια πιστευεις εχει;
Δαχτυλίδι έχει στο πόδι του; Ανέβασε μια φωτογραφία που να φαίνεται καθαρά το ράμφος του, όσο παλιότερη έχεις να δω αν μπορώ να κάνω κάτι.
 
Δαχτυλίδι έχει στο πόδι του; Ανέβασε μια φωτογραφία που να φαίνεται καθαρά το ράμφος του, όσο παλιότερη έχεις να δω αν μπορώ να κάνω κάτι.
Οχι δεν εχει δαχτυλιδη και
[automerge]1543325980[/automerge]
Οχι δεν εχει δαχτυλιδη και
 

Συνημμένα

  • IMG-ba7ec463f6ae3125b061c1b6dd5c5ec5-V.webp
    IMG-ba7ec463f6ae3125b061c1b6dd5c5ec5-V.webp
    44,3 KB · Προβολές: 15
Εδώ πόσο μηνών υποτίθεται ότι είναι; Το πτέρωμα του είναι σε κακή κατάσταση χωρίς να περνάει πτερόρροια που να το δικαιολογεί εν μέρη και έχει και κακοκομμένα τα φτερά πτήσης, για μένα απαράδεκτο έτσι κι αλλιώς. Πιθανολογώ είναι και ένας από τους λόγους που το πουλάκι δεν σας εμπιστεύεται και έχει αυτή την αμυντική στάση.
 
Τελευταία επεξεργασία:
@jk1980, Τοτε ητανπεριπου 2 μηνων αποτι λεει ο εκτροφεας τουλαχιστον αρα εγω τωρα τι πρεπει να κανω
[automerge]1543327298[/automerge]
Συγνωμη δηλαδη εχει κοωη τα φτερα πτησεις; ρπισης μεχρι 4 μηνων που το εβγαλα εξω δεν πετουσε καλα
 
Το πουλάκι της συγκεκριμένης φωτογραφίες σίγουρα είναι μεγαλύτερο των 2 μηνών που σου είπε ο υποτιθέμενος εκτροφέας. Μέχρι και 4 μηνών, σε κάποιες περιπτώσεις, το ράμφος τους είναι ροζ όπως στη φωτογραφία που ανέβασε η Ζωή @ζιζι στο άλλο θέμα σου. Μετά αρχίζει και πέρνει τον τελικό μπεζ χρωματισμό του. Έχει έντονα χρώματα και όχι θαμπά που σημαίνει ότι έχει περάσει την πρώτη του πτερόρροια στους 6 με 8 μήνες αναλόγως των συνθηκών. Την ακριβή ηλικία του πλέον δεν μπορούμε να την ξέρουμε. Μπορεί να είναι 8 μηνών μπορεί και 2 ή 3 ετών ή και μεγαλύτερο.
Συγνωμη δηλαδη εχει κοωη τα φτερα πτησεις; ρπισης μεχρι 4 μηνων που το εβγαλα εξω δεν πετουσε καλα
Λογικό το βρίσκω. Γι αυτό κόβουν τα φτερά σε άγρια, ημιάγρια αλλά και σε ήμερα πουλιά, για να μην μπορούν να πετάξουν μακριά και να φύγουν.
τωρα τι πρεπει να κανω
Τώρα ότι έγινε έγινε..Ακολούθησε τις οδηγίες που σου δώσαμε έτσι ώστε να μπορέσεις να εξημερώσεις το πουλάκι και να σε εμπιστευτεί και προσπάθησε να βελτιώσεις τις συνθήκες διαβίωσης του ξεκινώντας από την αλλαγή κλουβιού.Αν ασχοληθείς θα σε ανταμείψει και θα είσαι κι εσύ περήφανος για το κατόρθωμά σου.
 
@jk1980, Αρα τωρα πουτο πουλακι ειναι μεγαλο τι κανω
[automerge]1543329472[/automerge]
Το παπαγαλακι ομως φενετε πως ειναι μικρο του λοιπουν καποια φτερα απο το κεφαλι και γενικα φενετε μικρο σε ηλικια
 
Αρα τωρα πουτο πουλακι ειναι μεγαλο τι κανω
Σου εξήγησα στο προηγούμενο μήνυμα.
Το παπαγαλακι ομως φενετε πως ειναι μικρο του λοιπουν καποια φτερα απο το κεφαλι και γενικα φενετε μικρο σε ηλικια
Αυτά που γράφεις δεν αποτελούν κριτήρια προσδιορισμού της ηλικίας.
 
Αρα αν ειναι μεγαλο τι θα γινει
Πάμε απότην αρχή. Το μεγάλο είναι σχετικό. Σου ξανατονίζω λοιπόν ότι το το συγκεκριμένο πάροτλετ που βλέπω στη φωτογραφία και υποτίθεται ότι είναι 2 μηνών, πάντα σύμφωνα με την ταπεινή μου γνώμη, είναι μεγαλύτερο. Το πόσο ακριβώς δεν μπορώ να το προσδιορίσω. Και εγώ και τα υπόλοιπα μέλη σου δώσαμε συμβουλές για να μπορέσεις να διαχειριστείς την κατάσταση και να την βελτιώσεις. Θεωρώ πως έχουμε καλύψει το θέμα.
 
Δεν υπάρχει λόγος να ζητάς συγγνώμη, ήθελα να βοηθήσω και ελπίζω να βοήθησα. Όμως από ένα σημείο και μετά η επανάληψη είναι κουραστική για όλους μας και ειδικά για τον απλό αναγνώστη. Προσπάθησε απλά να ακολουθήσεις τις συμβουλές.
 
Back
Top