Φροντίδα Το παπαγαλάκι μου δεν τρώει

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης S.T
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Δεν ξερω, μα σπάω το κεφάλι μου. Δεν ειναι δυνατον να εχει παρα ειναι 3 24ωρα εντελώς νηστικό και να κανει κι ακροβατικά.
Τα ακροβατικά Γιάννη είναι ίσως προσπάθεια να αποφύγει το χέρι του φίλου μας, όπως είπε η Μαρία. Με δεδομένο το μικρό κλουβάκι, αναγκάζεται να κάνει "πιρουέτες" για να ξεφύγει.
Γι'αυτό όπως έγραψε και ο φίλος πατάει στο χέρι του και φεύγει αμέσως προς καποια γωνία του κλουβιού. Με λίγα λόγια ακόμα είναι στρεσσαρισμένο και φοβάται.
 
Ισως να εχετε δικιο περι στρεσσαρισματος αλλα μου φαίνεται λιγο παραξενο διότι αυτο γίνεται και στα καλα καθουμενα δηλαδη εκει που καθομαι και μακρια του
 
Ισως να εχετε δικιο περι στρεσσαρισματος αλλα μου φαίνεται λιγο παραξενο διότι αυτο γίνεται και στα καλα καθουμενα δηλαδη εκει που καθομαι και μακρια του
Τότε είναι όντως περίεργο. Δηλαδή παίζει αλλά δεν τρώει. Για δοκίμασε αυτό που είπαν τα παιδιά με τροφή σε ανοικτού τύπου ταϊστρα ή σε κάποιο μπολάκι να δούμε, θα φάει; Γιατί ενώ όλη η συμπεριφορά του και η όψη του είναι ενός υγιούς πουλιού, το να μην τρώει είναι παράξενο.Από την άλλη πρέπει να γνωρίζεις ότι ως πουλιά σμήνους, τα παπαγαλάκια όταν εχουν κάποιο πρόβλημα, προσπαθούν να το κρύψουν, γιατί έτσι προστάζει το ένστικτό τους. Στη φύση βλέπεις ο "αδύναμος" και ο άρρωστος είναι το πρώτο υποψήφιο θύμα για τα αρπακτικά.
Περιμένω νέα τις επόμενες μέρες για να δούμε αν ο φίλος σου θα ξεκινήσει να τρώει κανονικά :)
 
Ισως να εχετε δικιο περι στρεσσαρισματος αλλα μου φαίνεται λιγο παραξενο διότι αυτο γίνεται και στα καλα καθουμενα δηλαδη εκει που καθομαι και μακρια του
Ωραία, αν δεν μπορέσεις σήμερα να αλλάξεις την ταΐστρα, μπορείς να πάρεις την ταΐστρα στο χέρι σου και να δεις το περιεχόμενό της σχολαστικά; Αν δεν βρεις καθόλου τσόφλια, (που νομίζω θα δεις, γιατί αυτό δείχνουν οι κουτσουλιές), αφαίρεσε όλη την τροφή και βάλε μόνο 2 κουταλάκια του γλυκού. Και αύριο άλλαξε την ταΐστρα με ανοιχτή εντός του κλουβιού δίπλα στην πατήθρα.
 
Μπα δεν υπαρχουν τσοφλια, δεν θα το έλεγα ετσι στη τυχη προσεχω κατι τετοια πραγματα. Επισης να ρωτησω, το οτι οταν καθεται φουσκώνει ειναι λογικο και σύνηθες;
 
Αν το κάνει κατά τη διάρκεια της ημέρας, όχι. Το ελάχιστο λόγω της ασιτίας κρυώνει. Το χειρότερο, τα πάντα. Πρόσεχε να είναι ζεστό το δωμάτιο που ζει και φρόντισε να φάει. Νερό το έχεις δει να πίνει;
 
Aν το πουλάκι δεν τρώει και δεν πίνει νομίζω οτι ο πτηνίατρος είναι πλέον η ενδεδειγμένη λύση ότι κι αν λέμε εμείς γιατί δεν μπορούμε παρά μόνο υποθέσεις να κάνουμε. Οπως τα λες, να φροντίσεις να το πας στον γιατρό.
 
Βγαλε το καπακι απο τη ταιστρα και γυρισε την μεσα στο κλουβι20180306_204250_600x800-1.webp πιασε το πλαστικο στο πρωτο κενο απο το πορτακι της ταϊστρας20180306_204231_800x744-1.webp βαλε και μια πατηθρα διπλα και αν το προβλημα ειναι η κλειστη ταϊστρα θα παει να φαει πιο ανετα.
 
ουτε νερο δεν το εχω δει να πινει
Τα budgies δεν πίνουν συχνά νερό, αυτό δεν πρέπει να σε ανησυχεί. Μπορούν να περάσουν και περισσότερες από τρεις ημέρες και να μην έχει πιει. Ρώτησα απλά, επειδή η ποτίστρα δεν έχει κοντά της πατήθρα.
 
Παντως μπορει ενα πουλακι που αλλαζει περιβαλλον και ειδικα να ειναι αγριο και στρεσαρισμενο να κανει και 1 και 2 μερες να φαει! Δεν ειναι κατι ασυνηθιστο! Εγω θα ελεγα να μη βαζεις χερια στο κλουβι γιατι το στρεσαρεις παραπανω! Αστο να ηρεμησει! Τα υπολοιπα στα ειπαν τα παιδια!
 
εβαλα την ταΐστρα προς τα μεσα
Έχε υπ' όψιν σου, ότι αυτό είναι μια προσωρινή λύση μιας ημέρας. Το σημείο πατήματος της ταΐστρας είναι πολύ αιχμηρό και επιβαρυντικό για τα πέλματα του πουλιού. Πρέπει άμεσα ν' αγοράσεις σωστή εσωτερική ταΐστρα.
 
Καλησπέρα το πρωι ανησύχησα πολυ μολις ειδα ασπρες κουτσουλιες απτο παπαγαλακι μου. Αφοτου γυρισα μετα απο μερικες ώρες αντίκρισα αδεια τσοφλια στο κλουβακι του και λιγοτερο αυγο που του ειχα βρασει και χαρηκα πολυ. Ευχαριστώ για τις συμβουλες σας. Επισης θα ηθελα να ρωτησω τι δηλωνει το οτι κοιμαται σε ενα ποδι, αισθανεται ανετα και οικια;
 
Ωραία τα νέα σας. Μην αφήσεις την ανάποδη ταΐστρα στο κλουβί να τρώει.
Επισης θα ηθελα να ρωτησω τι δηλωνει το οτι κοιμαται σε ενα ποδι, αισθανεται ανετα και οικια;
Αρκετά παπαγαλάκια χρησιμοποιούν αυτή τη στάση. Από την αρχή το κάνει; Δεν είναι σημάδι εξοικείωσης ή δεν δηλώνει κάτι άλλο αλλά σίγουρα αν ένιωθε έντονη ανασφάλεια θα ήταν διαφορετική η στάση σώματός του.
Πρόσεξε μόνο μήπως το πονάει το συγκεκριμένο πόδι του.
 
Από την αρχή το κάνει;
Οχι Μαρια το εκανε πριν απο λιγη ωρα για πρωτη φορα οταν κοιμόταν.Απλα το ανέφερα διοτι το εχω παρατηρήσει καινσε άλλα παπαγαλακια να το κάνουν
 
Back
Top