Αναπαραγωγή Το πρώτο μου καναρίνι κλάρωσε

@Velouxiotis καλημέρα.
Γύρισε τα μικρά πίσω στο κλουβί με τους γονείς τους. Μην τα χωρίσεις, αν δεν βεβαιωθείς ότι τρώνε επαρκώς μόνα τους. Και αυτό αποκλείεται στην ηλικία 18 ή 19 ημερών. Από 28-30 ημερών το βλέπεις. Παρακολούθησε όσο πιο συχνά γίνεται την κατάσταση μέσα στο κλουβί, μήπως και το αρσενικό δεν ταΐζει ή επιτίθεται στα παιδιά του. Σόρυ, αλλά είναι λάθος να ξεκινήσεις ζευγάρωμα σε κλουβί που δεν διαθέτει διαχωριστικό με κάγκελα. Τώρα τα μικρά μπορεί να πάνε στη δεύτερη φωλιά και να ενοχλούν το θηλυκό ή να κουτσουλήσουν τη φωλά ή τα νέα αυγά που θα γεννηθούν. 18 ή 19 ημέρες μετά την εκκόλαψη των αυγών, δεν είναι τόσο πιθανό η κανάρα να γεννήσει νέα σειρά αυγών, αλλά δεν είναι και εντελώς απίθανο - βρίσκεσαι σε ένα χρονικό μεταίχμιο. Συνήθως η κανάρα όταν είναι να κάνει το πρώτο αυγό της σειράς μένει από το προηγούμενο βράδυ μέσα στη φωλιά και πίνει πολύ νερό την προηγούμενη ημέρα. Να ελέγχεις και την πρώτη φωλιά για αυγά. Chia κάποιοι αποφεύγουν να δίνουν στα μικρά....με την υγρασία διογκώνεται στο στομάχι και δεν ζητούν τροφή όπως θα έκαναν αν δεν είχαν ταϊστεί με chia, το οποίο σημαίνει ότι δεν σιτίζονται σωστά και δεν αναπτύσσονται τόσο γρήγορα. Φρούτα, λαχανικά, αυγό κλπ, δεν πρέπει να μένουν στο κλουβί για πολλές ώρες...αλλοιώνονται και μπορεί να μεταφέρουν μικρόβια παθογόνα στα πουλιά, άλλαζέ τα κάθε λίγες ώρες (2-3).
Διάβασε πολύ προσεκτικά το άρθρο: https://community.petbirds.gr/threads/Η-αναπαραγωγή-των-καναρινιών.29538/
Επίσης αυτά τα δύο κάθονται αντικρη στην χωρίστρα και σαν να δαγκωνονται!!
Αν δεν φιλιούνται και προσπαθούν να εκφοβίσουν το ένα το άλλο, ανοίγουν ράμφη, βγάζουν κραξίματα και κινούνται επιθετικά στο χώρισμα, τότε δεν είναι έτοιμα να μείνουν μαζί (είναι σίγουρα αρσενικό και θηλυκό ή υπάρχει περίπτωση να είναι δύο αρσενικά;)

@Velouxiotis καλημέρα.
Γύρισε τα μικρά πίσω στο κλουβί με τους γονείς τους. Μην τα χωρίσεις, αν δεν βεβαιωθείς ότι τρώνε επαρκώς μόνα τους. Και αυτό αποκλείεται στην ηλικία 18 ή 19 ημερών. Από 28-30 ημερών το βλέπεις. Παρακολούθησε όσο πιο συχνά γίνεται την κατάσταση μέσα στο κλουβί, μήπως και το αρσενικό δεν ταΐζει ή επιτίθεται στα παιδιά του. Σόρυ, αλλά είναι λάθος να ξεκινήσεις ζευγάρωμα σε κλουβί που δεν διαθέτει διαχωριστικό με κάγκελα. Τώρα τα μικρά μπορεί να πάνε στη δεύτερη φωλιά και να ενοχλούν το θηλυκό ή να κουτσουλήσουν τη φωλά ή τα νέα αυγά που θα γεννηθούν. 18 ή 19 ημέρες μετά την εκκόλαψη των αυγών, δεν είναι τόσο πιθανό η κανάρα να γεννήσει νέα σειρά αυγών, αλλά δεν είναι και εντελώς απίθανο - βρίσκεσαι σε ένα χρονικό μεταίχμιο. Συνήθως η κανάρα όταν είναι να κάνει το πρώτο αυγό της σειράς μένει από το προηγούμενο βράδυ μέσα στη φωλιά και πίνει πολύ νερό την προηγούμενη ημέρα. Να ελέγχεις και την πρώτη φωλιά για αυγά. Chia κάποιοι αποφεύγουν να δίνουν στα μικρά....με την υγρασία διογκώνεται στο στομάχι και δεν ζητούν τροφή όπως θα έκαναν αν δεν είχαν ταϊστεί με chia, το οποίο σημαίνει ότι δεν σιτίζονται σωστά και δεν αναπτύσσονται τόσο γρήγορα. Φρούτα, λαχανικά, αυγό κλπ, δεν πρέπει να μένουν στο κλουβί για πολλές ώρες...αλλοιώνονται και μπορεί να μεταφέρουν μικρόβια παθογόνα στα πουλιά, άλλαζέ τα κάθε λίγες ώρες (2-3).
Διάβασε πολύ προσεκτικά το άρθρο: https://community.petbirds.gr/threads/Η-αναπαραγωγή-των-καναρινιών.29538/

Αν δεν φιλιούνται και προσπαθούν να εκφοβίσουν το ένα το άλλο, ανοίγουν ράμφη, βγάζουν κραξίματα και κινούνται επιθετικά στο χώρισμα, τότε δεν είναι έτοιμα να μείνουν μαζί (είναι σίγουρα αρσενικό και θηλυκό ή υπάρχει περίπτωση να είναι δύο αρσενικά;)
Καλημέρα και πριν πω το ότι δηποτε σε ευχσριδτω πραγματικά για την βοήθεια σου είσαι πραγματικά πολύ επεξηγηματικος!! Το κλουβί που δεν έχει χώρισμα το ξέρω ότι έπρεπε να μην το δουλέψω απλά λόγω κακών συγκιριων έγινε μέσα εκεί η γέννα... Τα πουλιά πριν σου στείλω το μήνυμα τα γύρισα πίσω στους γονείς τους... Τα chia τα αφαίρεσα και έβαλα πάλι μήλο και αυγό ως προς τον πατέρα φαίνεται να τα ταΐζει κανονικά τον έχω δει πολλές φορές και από κοντά και από την κάμερα!!! Το άλλο το ζευγάρι είμαι σίγουρος για το αρσενικό και ως προς το θηλυκό είναι από τα μόνα πουλιά που αγόρασα από μαγαζί από άνθρωπο που ξέρει... Θα σου ανεβάσω φωτογραφία να το δεις και εσύ!! Αυτό τώρα που με φοβίζει είναι ότι θα μπαίνουν στην νέα φωλιά τα μικρά και δεν ξέρω πως να το αποφύγω..

Ας με διορθώσουν και οι πιο έμπειροι αλλά νομίζω είναι πολύ νωρίς για μικρά 18 ημερών να μείνουν μόνα τους.
Καλημέρα και σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου..

Καλησπέρα σε όλους τους φίλους... Ελπίζω να είστε όλοι καλά με υγεία!! Η νέα ενημέρωση είναι ότι η καναρα εκείνη με τα μικρά έκανε σήμερα το πρώτο της αυγό για την δεύτερη γέννα!! Χωρίς χώρισμα χωρίς τίποτα έχουν σταματήσει τα μικρά να την ενοχλούν μέσα στην φωλιά και μεγαλώνουν αρμονικά με τον πατέρα τους!! Θα είναι μάλλον η τελευταία γέννα με αυτό το ζευγάρι έτσι ωστε να τους αλλάξω κλουβάκι... Θέλω να κάνω επένδυση να πάρω κινεζικές ζςυγαρωστρες και να πουλήσω όλες τις ήδη υπάρχουν δικές μου!!

Ώστε να ξέρεις τι πρέπει να κάνεις μετά την εκκόλαψη των αυγών της 2ης γέννας.
Μπορείς όμως εναλλακτικά να κάνεις τα ακόλουθα τα οποία γράφω σε ποστ άλλου θέματος, το οποίο σου παραθέτω:
Προσωπικά, όπως είπα και πριν δεν θέλω να πετάω αυγά με σπόρο, έστω κι αν δεν έχει ξεκινήσει ακόμα η ζωή μέσα τους (δεν έχει ξεκινήσει η επώασή τους) διότι θεωρώ ότι πετώ εν δυνάμει ζωούλες. Αυτό το αντιμετωπίζω βγάζοντας τον αρσενικό από το κλουβί ή μετακινώντας το θηλυκό νωρίς, αλλά αφού έχει πάψει να "σκεπάζει" τις νύχτες τη φωλιά, αναλόγως και του καιρού δλδ και αφού έχω βεβαιωθεί ότι το αρσενικό ταΐζει τους μπόμπιρες. Το σχεδόν βέβαιο είναι ότι αν μιλάμε για την πρώτη γέννα, το θηλυκό θα κάνει και άλλη ωοτοκία, επομένως τότε δίνω και φωλιά στο θηλυκό, το οποίο κλωσσά άσπορα αυγά. Αν απλώς αναμένω την 3η ωοτοκία, τότε δεν βάζω φωλιά και περιμένω, αν κάνει αυγό, τότε προσθέτω τη φωλιά. Έτσι εξασφαλίζω ότι το θηλυκό θα ξεκουραστεί μια ώρα αρχύτερα και ότι τα αυγά που απορρίπτω δεν έχουν σπόρο μέσα τους. Δλδ, αν πρόκειται για την πρώτη γέννα χωρίζω τον αρσενικό, ενώ αν πρόκειται για τη δεύτερη, βγάζω το θηλυκό από το κλουβί.

Μπορείς όμως εναλλακτικά να κάνεις τα ακόλουθα τα οποία γράφω σε ποστ άλλου θέματος, το οποίο σου παραθέτω:
Προσωπικά, όπως είπα και πριν δεν θέλω να πετάω αυγά με σπόρο, έστω κι αν δεν έχει ξεκινήσει ακόμα η ζωή μέσα τους (δεν έχει ξεκινήσει η επώασή τους) διότι θεωρώ ότι πετώ εν δυνάμει ζωούλες. Αυτό το αντιμετωπίζω βγάζοντας τον αρσενικό από το κλουβί ή μετακινώντας το θηλυκό νωρίς, αλλά αφού έχει πάψει να "σκεπάζει" τις νύχτες τη φωλιά, αναλόγως και του καιρού δλδ και αφού έχω βεβαιωθεί ότι το αρσενικό ταΐζει τους μπόμπιρες. Το σχεδόν βέβαιο είναι ότι αν μιλάμε για την πρώτη γέννα, το θηλυκό θα κάνει και άλλη ωοτοκία, επομένως τότε δίνω και φωλιά στο θηλυκό, το οποίο κλωσσά άσπορα αυγά. Αν απλώς αναμένω την 3η ωοτοκία, τότε δεν βάζω φωλιά και περιμένω, αν κάνει αυγό, τότε προσθέτω τη φωλιά. Έτσι εξασφαλίζω ότι το θηλυκό θα ξεκουραστεί μια ώρα αρχύτερα και ότι τα ξένηαυγά που απορρίπτω δεν έχουν σπόρο μέσα τους. Δλδ, αν πρόκειται για την πρώτη γέννα χωρίζω τον αρσενικό, ενώ αν πρόκειται για τη δεύτερη, βγάζω το θηλυκό κάναν

Προσωπικά, όπως είπα και πριν δεν θέλω να πετάω αυγά με σπόρο, έστω κι αν δεν έχει ξεκινήσει ακόμα η ζωή μέσα τους (δεν έχει ξεκινήσει η επώασή τους) διότι θεωρώ ότι πετώ εν δυνάμει ζωούλες. Αυτό το αντιμετωπίζω βγάζοντας τον αρσενικό από το κλουβί ή μετακινώντας το θηλυκό νωρίς, αλλά αφού έχει πάψει να "σκεπάζει" τις νύχτες τη φωλιά, αναλόγως και του καιρού δλδ και αφού έχω βεβαιωθεί ότι το αρσενικό ταΐζει τους μπόμπιρες. Το σχεδόν βέβαιο είναι ότι αν μιλάμε για την πρώτη γέννα, το θηλυκό θα κάνει και άλλη ωοτοκία, επομένως τότε δίνω και φωλιά στο θηλυκό, το οποίο κλωσσά άσπορα αυγά. Αν απλώς αναμένω την 3η ωοτοκία, τότε δεν βάζω φωλιά και περιμένω, αν κάνει αυγό, τότε προσθέτω τη φωλιά. Έτσι εξασφαλίζω ότι το θηλυκό θα ξεκουραστεί μια ώρα αρχύτερα και ότι τα αυγά που απορρίπτω δεν έχουν σπόρο μέσα τους. Δλδ, αν πρόκειται για την πρώτη γέννα χωρίζω τον αρσενικό, ενώ αν πρόκειται για τη δεύτερη, βγάζω το θηλυκό από το κλουβί.
Καλημέρα φίλε μου ίανε!! Και σε όλη την ομάδα φυσικά!!! Αυτό ακριβώς είχα σκοπό να κάνω μόλις φτάσουν στον πατέρα τα μικρά με επαρκής συτιση θα βγάλω την θηλυκιά να μπαίνει σε νέα ζευγαρώστρα να περιμένει του χρόνου επόμενη γέννα πρώτα ο θεός!!

Back