Τραυματισμοί Τραυματισμένη δεκαοχτούρα

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης George98
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

George98

PB Known Member
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Σήμερα το μεσημέρι βρήκα μια τραυματισμένη δεκαοχτούρα η οποία δεν μπορούσε να πετάξει.
Την μάζεψα και τις καθάρισα τις πληγές με μπεταντίν ελπίζω να επιζήσει...
Από την θέση και το σχήμα της δαγκωματιάς μοιάζει να ήταν σκύλος που έκανε την ζημιά
Αναρωτιέμαι όμως που να την βάλω μέχρι να γίνει καλά και να μπορεί να πετάξει... Προς το παρόν την έχω σε μια κούτα αλλά είναι λίγο μικρή και δεν ξέρω αν θα φάει μόνη της εκεί μέσα..., μαζί με τα περιστέρια μου δεν θέλω να την βάλω για ευνόητους λόγους...

Να και κάποιες φώτο απο το κακόμοιρο πουλί :
20151026_143150b.webp 20151026_143221b.webp 20151026_143228b.webp

Καλά έκανες Γιώργο! Μπράβο σου! Θα σου πρότεινα να της φτιάξεις καμια μαλακή τροφή (πχ βραστό αυγό με φρυγανιά) για να μπορέσει να φάει χωρίς να χρειάζεται να σπάσει σπόρους!

Γιωργο να παρεις τηλέφωνο την ΑΝΙΜΑ ή τη Δράση για την Άγρια Ζωή μιας και είδα ότι είσαι στη Θεσσαλονίκη. Για τους δεύτερους σου εγγυώμαι μιας και συνεργάζομαι μαζί τους. Λογικά στο τηλέφωνο της σελίδας τους απαντάει ο Σταύρος. ( Όχι ο δικός μας. :D )

μιας και είδα ότι είσαι στη Θεσσαλονίκη
όχι ακριβώς... Χαλκιδική και είναι δύσκολο να κατέβω Θεσσαλονίκη...

το πουλί δεν τα πάει καλά... 2 ώρες και δεν σηκώθηκε να περπατήσει και οι κουτσουλιές είναι κίτρινες υγρές...

το πουλί δεν τα πάει καλά... 2 ώρες και δεν σηκώθηκε να περπατήσει και οι κουτσουλιές είναι κίτρινες υγρές...
Δε χρειάζεται να μετακινηθείς..
Παίρνεις τηλέφωνο, λες περιοχή και κανονίζουν οι ομάδες αυτές τα υπόλοιπα...
Έχουν καλό δίκτυο και οργάνωση

Μιλας μαζι τους και το στελνεις με το επομενο δρομολογιο του ΚΤΕΛ. Παρε τηλ και θα σε ενημερωσουν.

Γιώργο πρόσεξε, μην την πλησιάζεις στα πουλιά σου.
εννοείτε εδώ κρατάμε καραντίνα με τα πουλιά εκτροφής! την έχω σε άλλο μπαλκόνι μακριά απο τα δικά μου

Εύχομαι όλα να πάνε μια χαρά για το πουλάκι. Περιμένουμε νέα σου.

Κάλεσε άμεσα κάποια από τις δύο οργανώσεις. Έστω για πρώτες βοήθειες!
Να ξέρεις πώς το δάγκωμα από γάτα ή έστω και γρατσουνιά από τα νύχια της, μπορούν να σκοτώσουν το πτηνό, ακόμη και αν δεν είναι θανατηφόρο το δάγκωμα/γρατσούνισμα λόγω των βακτηρίων μέσα σε 24 ώρες. Δράσε άμεσα!

Πως είναι το πουλάκι; Μίλησες με κάποια οργάνωση;
sorry που δεν έγραψα εχθές... λίγο μετά το τελευταίο ποστ το πουλάκι μας άφησε... Δεν πρόλαβε να το παραλάβει καμιά οργάνωση... ήταν όμως πολύ άσχημα χτυπημένο... απο τη αρχή φαινόταν πως δεν είχε πολλές ελπίδες...☹

Back