Ασθένειες Τραυματισμός ποδιού καναρινιού από αφαίρεση δαχτυλιδιού

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης irened
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

irened

PB New Member
Εγγραφή
22 Αυγ 2023
Μηνύματα
10
Καλημερα σας. Χρειαζομαι την βοηθεια σας!! Επειδη προσπαθησα για να μην τον στρεσαρω, να βρω κτηνιατρο στην περιοχη μ, (ειναι πολυ φοβιτσιαρης) αλλα κανεις δεν ηθελε να τον αναλαβει αφαιρεση δαχτυλιδιου ( μην τυχον τους μεινει στα χερια κλπ). Εχθες μαζευε το ποδι του πολυ κ αναγκαστηκα να λαβω μετρα ( το ειχα κανει κ στο παρελθον με αλλα καναρινακια). Δυστυχως ομως το τραυματησα ελαφρα. Εβαλα μπενταντιν κ ελαχθστο οινοπνευμα, απο εχθες το απογευμα δεν τρωει. (Δεν τρεχει κθλ αιμα). Τι μπορω να κανω που δεν τρωει;!!
 
@chrisa2102 Σε ευχαριστω πολυ & μακαρι!!! Αλλιως ποσο πιστευετε ειναι το χρονικο περιθωριο, αν δεν τρωει καθολου; ποτε να επισκεφτω κτηνιατρο;
 
@irened πώς είναι τώρα? Έχει ξεκινήσει να τρώει εστω λίγο? Γενικά πώς είναι η εικόνα του? Πετάει από τη μια πατηθρα στην άλλη? Άρχισε να κελαιδαει καθόλου?

Για το χρονικό περιθώριο που ρωτάς εγώ μπορεί θα το πήγαινα στο γιατρό κ την ίδια μέρα, κάποιος άλλος την επόμενη μέρα. Νομίζω περισσότερο δεν παίρνει, αλλά εξαρτάται κ από την γενικότερη εικόνα.

Αν είναι μόνο η αφαγια από το σοκ κ όλα τα υπόλοιπα εντός φυσιολογικών πλαισίων, εντάξει, αλλά αν μιλάμε ότι έχει κάτσει στον πάτο του κλουβιου τότε δεν πρέπει να χάσεις χρόνο.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Εβαλα μπενταντιν κ ελαχθστο οινοπνευμα
Δεν τρεχει κθλ αιμα
Καλό θα ήταν να προμηθευτείς ένα Emostatic spray από ένα φαρμακείο, χρειάζεται τακτική παρακολούθηση γιατί μπορεί να αρχίσει να αιμορραγεί πάλι.
Βάλε βραστό αυγό για να φάει σε σημείο που του αρέσει να κάθεται.
 
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ ευχαριστω πολυ!! Του εβαλα παντου τροφη ( +αυγο+ μαρουλι που λατρευει) κ νερο, ακομη κ στο δαπεδο ( με καθαρη αμμο). Ακομη κ αν δεν μπορει να πεταξει, να μπορει να φαει.. θα τον δω σε λιγακι ομως
 
@chrisa2102 εχει φαει λιγο κ δεν ειναι χαμηλα (στον πατο). Καθεται στο ξυλακι του, στραβα κ σαν χυμενο. Τον βκεπω ολοκληρο πως χτυπαει η καρδια του. Μου απαντησε λιγες φορες με τσιριτρι.. Να το θεωρησω καλο σημαδι αυτο;
 
@irened Σίγουρα είναι καλό σημάδι ότι τρώει κ ανταποκρίνεται! Ευτυχώς! Αλλά όπως περιγράφεις τον τρόπο που κάθεται κ ότι χτυπάει τόσο πολύ η καρδιά του μου φαίνεται σαν να πονάει αρκετά!

Θα πρέπει να βγάλεις τουλάχιστον μία φωτογραφία που να φαίνεται καλά το τραύμα κ ίσως κ ολόκληρο το κλουβί για να φανεί κ η στάση που παίρνει, ώστε να δουν τα πιο έμπειρα μέλη κ να μας πουν τι μπορείς να κάνεις!

Αν χειροτερέψει, που το απευχομαι, θα πρέπει επισκεφθείς έναν πτηνιατρο!
 
@ianos καλημερα σας! Μ απαντησε λιγες φορες το πρωι,( μαλιστα μ εκανε κ τις συνηθισμενες αγριαδες του) κ τρωει λιγο ( κυριως αυγο). Συνεχιζει να καθεται λιγο σαν χυμενο στο κλαδακι. Πηρα εχθες τηλεφωνα κτηνιατρων/πτηνιατρων, αλλα δεν εβγαλα ακρη. Μονο ενας π ειναι Περιστερι, αλλα ειναι πολυ μακρια κ δεν θελω να τον στρεσαρω κ αλλο. Οταν γυρισω απο δουλεια θα κρινω. Του εβαλα ελαχιστο ντεπον αναβραζον στην μια απο τις 2 ποτιστρες.
 
@irened όχι Ειρήνη το ντεπόν δεν είναι κατάλληλο για πτηνά. Αφαίρεσε το άμεσα. Υπάρχουν άλλα αντιφλεγμονώδη κ αναλγητικά φάρμακα που δίνονται στα πτηνά με σύσταση κ οδηγίες πτηνιατρου για την δοσολογία.
 
@MARY58 δυστυχως αυτη την στιγμη δεν μπορω! Θα το αφαιρεσω το απογευμα. Ελπιζω να μην το βλαψει;!! :'((( Αν και το διαβασα κ αλλου, σε 2 περιπτωσεις οπου βοηθησε.
 
@MARY58 εδω στο φορουμ, σε παρομοια περιστατικα. Επισης παλιοτερα ειχα ενα καναρινακι με ασθμα κ του εδινα ανθρωπινο φαρμακο, κατοπιν οδηγιων πτηνολογου/κτηνιατρου. Οποτε κ μ φανηκε λογικο το ντεπον. Θα δω αν υπηρξε αλλαγη το απογευμα! ΜΑΚΑΡΙΙΙΙ!!
 
του εδινα ανθρωπινο φαρμακο
Δεν έχει σημασία τόσο αυτό, όσο αν επιτρέπεται η δραστική ουσία του φαρμάκου στα πτηνά.
[automerge]1692785359[/automerge]
Γι'αυτό απαιτείται η παρέμβαση του πτηνιατρου για να διαγνώσει κ να συστήσει το σωστό φάρμακο με την κατάλληλη δοσολογία.
[automerge]1692785453[/automerge]
κατοπιν οδηγιων πτηνολογου/κτηνιατρου
Έτσι ακριβώς.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Δεν υποθέτουμε ποτέ ότι ένα φάρμακο για ένα ειδος ζώου, κάνει και για ένα άλλο μη συγγενικό είδος χωρίς στοιχεία (πχ. υπάρχουν φαινομενικά άκακες αμπουλες ψύλλων για γάτες/σκύλους που είναι εντελώς τοξικές και θανατηφόρες για κουνέλια).

Ειδικά η παρακεταμόλη (ντεπον) ενώ είναι ανεκτή με μέτρο στον άνθρωπο, είναι εξαιρετικά τοξική για πολλά ζώα! Τα αντιφλεγμονώδη είναι δύσκολα στην κτηνιατρική γενικά, ειναι συχνό να κάνουν επιπλοκές και να ειναι τοξικά για το ήπαρ και τα νεφρά ανάλογα το είδος του ζωου.

Η μελοξικάμη ειναι η πιο διαδεδομένη και ασφαλής για αρκετά ζώα μεταξυ των οποίων και πτηνά, αλλα παλι χρειάζεται οδηγίες γιατρού για την δοσολογία και την χορήγηση.

Ελπίζω να είναι καλά το πουλάκι... γιατί δεν μιλάτε με την κα Δουκάκη ή την κα Γκρει που είναι ειδικές κτηνίατροι;
 
@ianos ειναι καλυτερα. Παταει ποδαρακι, πεταει μεχρι κελαιδισε κ εκανε μπανακι. Αλλα! Μια μερα χωρις ντεπον κ τσιμπησε την πληγη. Φαινετσι σκομη τον ποναει. Επισης δεν καθεται πσντα "σωστα", λιγο σαν χυμενος. Σκεφτομαι μηπως ή απο στρες ή πτεροια,εχασε 3 μεγαλα φτερα.. θα δω μηπως ξεκινησω αγωγη.. Επισης εγινε περισσοτερο επιθετικος..
[automerge]1693200615[/automerge]
@myr δεν θα τον μετακινησω για κανενα λογο. Εχετετηλεφωνο;
 
Back
Top