Ασθένειες "Τραυματισμός" budgie στην ουρά

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης MariosΧ
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

MariosΧ

PB New Member
Εγγραφή
16 Ιουν 2015
Μηνύματα
62
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Εκει που ειχα το budgie στο χερι μου ξαφνικά τρομαξε και εκανε κατι αποτμες κινησεις με αποτελεσμα παρα πολλα φτερα απο την ουρα και βγουν. Τωρα αναρωτιέμαι εαν θα ξαναβγουν αυτα τα φτερα ή θα μεινει το παπαγαλακι μου με τον 1/3 της ουρας που εμεινε
 
Θα βγουν και πάλι. Σιγά σιγά θα αρχίσουν να μεγαλώνουν μέχρι να φτάσουν στον τελικό τους μέγεθος. Σε κανένα μήνα θα είναι μια χαρά.
 
Εκει που ειχα το budgie στο χερι μου ξαφνικά τρομαξε και εκανε κατι αποτμες κινησεις με αποτελεσμα παρα πολλα φτερα απο την ουρα και βγουν.
Όταν βγάζεις από το κλουβί το πουλάκι, θα πρέπει να έχεις ήδη φροντίσει ο χώρος να είναι ασφαλής.
Κλειστές κουρτίνες μπροστά στα παράθυρα, κλειστές πόρτες στο δωμάτιο, προσοχή στα κενά μεταξύ επίπλων και τοίχων, όχι αναμμένα κεριά ή ζεστά ροφήματα, όχι ψαλίδια, μαχαίρια κτλ κτλ (χρειάζεται να διαθέτεις μεγάλη φαντασία).
Όλα αυτά τα γράφω γιατί διαπιστώνω πως ενώ το πουλί θέλησε να φύγει (για κάποιο λόγο) αντέδρασες μη αφήνοντας το ελεύθερο και γι αυτό, σου έμεινε ''η ουρά στο χέρι''.
Αυτή τη φορά ήταν φτερά τα οποία ξαναβγαίνουν, μπορεί όμως κάποια ανάλογη στιγμή να τραυματιστεί στα πόδια ή στις φτερούγες. Οπότε, αν τρομάξουν ή θελήσουν να φύγουν δεν τα ''ζορίζουμε'' αν δεν τα κρατάμε ήδη σταθερά και με σωστό τρόπο διότι μπορεί να προκύψει σοβαρός τραυματισμός. 🙂
 
@Sissy οχι δεν ειναι οτι δεν το αφησα απλα η ουρα της ηταν αναμεσα στα δαχτυλα μου και για αυτο με την αποτομη κινηση εφυγαν τα φτερα.
 
Back
Top