Διατροφή Τροφή για Waterslager Malinois

lambrini_93

PB New Member
Εγγραφή
28 Νοε 2017
Μηνύματα
28
Πόλη
Αθήνα
Καλησπερα! Μολις απεκτησα το πρωτο μου καναρινακι, ενα αρσενικο ξανθο waterslagger malinois, λαλιστατο! Μου το εκαναν δωρο και μαζι με αυτο μ εφεραν τροφη(σπορακια) χυμα οπως και αυγοτροφη αν καταλαβα καλα(ενα κιτρινο υλικο με υφη αμμου). Προφανως,το καναρινακι μου δεν θα το προωωθησω για διαγωνισμους φωνης κτλ, αλλα θα ηθελα να εχει την καλυτερη ποιοτητα ζωης(ειχαμε στην οικογενεια μου ενα timbrado το οποιο μας εφυγε προσφατα και οντας 15 ετων,ταισμενο παντα με χυμα τροφουλα) και καποια στιγμη ισως τον ζευγαρωσω. Θα ηθελα την βοηθεια σας οσον αφορα τι τροφη(απο οτι παρακολουθω οι περισσοτεροι επιλεγετε συσκευασμενη, παρολα αυτα δε ξερω καθολου τι μαρκα να επιλεξω με τοσες που κυκλοφορουν), αυγοτροφη να επιλεξω. Επισης, ο ιδιοκτητης του petshop εδωσε μαζι με το πουλακι κατι σταγονες να βαζω στο νερο του 1 φορα το μηνα. Εχει νοημα αυτο; Τελος, μπορω να του παιρνω αυτα τα στικς της vitakraft και αν ναι, ποια και καθε ποσο;
Ευχαριστω πολυ εκ των προτερων!
 
Για τη διατροφή ενός καναρινιού αρκεί ένα πλούσιο αλλά σφραγισμένο μείγμα σπόρων, φρέσκα χόρτα ή λαχανικά μια φορά τη βδομάδα, ένα σουπιοκόκαλο μέσα στο κλουβί και πολύ αραιά ελάχιστο καλοβρασμένο αυγό.
Περισσότερη και εκτενέστερη ενημέρωση θα έχεις αν διαβάσεις τη σχετική αρθρογραφία του petbirds
Προτείνω ενδεικτικά:
  1. https://community.petbirds.gr/threads/Η-διατροφή-των-καναρινιών.17688/
  2. https://community.petbirds.gr/threads/Σωστή-διατροφή-το-Α-και-το-Ω-στη-διαχείριση-των-καναρινιών.25918/
  3. https://community.petbirds.gr/threads/Χύμα-ή-συσκευασμένη-τροφή-για-το-πουλάκι-μας.19008/
  4. https://community.petbirds.gr/threads/Χύμα-ή-συσκευασμένη-τροφή-για-το-πουλάκι-μας.19008/
  5. https://community.petbirds.gr/threads/Ασφαλή-και-τοξικά-φυτά-και-καρποί-για-τα-πουλιά.26454/
ο ιδιοκτητης του petshop εδωσε μαζι με το πουλακι κατι σταγονες να βαζω στο νερο του 1 φορα το μηνα. Εχει νοημα αυτο; Τελος, μπορω να του παιρνω αυτα τα στικς της vitakraft και αν ναι, ποια και καθε ποσο;
Όλα αυτά κατά τη γνώμη μου είναι προς συζήτηση αν πρέπει ή όχι να τα δίνουμε στα πουλιά μας.
 
τροφη(σπορακια) χυμα
Λαμπρινή πέταξε τη χύμα τροφή και αγόρασε μία συσκευασία κλειστή κι επώνυμη τροφής για καναρίνια, την οποία θα ανοίξεις η ίδια. Καλύτερα η τροφή αυτή, (θα δεις και στη φωτογραφία ή στους ίδιους τους σπόρους που μπορεί να φαίνονται) να μην περιέχει έγχρωμα μπισκοτάκια, φυλλαράκια κλπ, δλδ, κόκκινα, κίτρινα, πράσινα. Εγώ χρησιμοποιώ τροφή Manitoba best premium και είμαι ευχαριστημένος.
οπως και αυγοτροφη
Επίσης αν πρόκειται για χύμα και όχι επώνυμο προϊόν, καλύτερα να το απορρίψεις, διότι είναι αμφίβολης ποιότητας κι ενδεχομένως φουλ σε γλυκαντικά και προϊόντα αρτο -ζαχαρο -πλαστικής που μόνο προβλήματα μπορεί να επιφέρουν. Αν θέλεις, αγόρασε πάλι μια σωστή αυγοτροφή, που θα αναγράφει ότι είναι egg food, ή μπορείς αραιά και που, δλδ, έως μία φορά την εβδομάδα αυτήν την περίοδο, να δίνεις σφικτοβρασμένο επί τουλάχιστον 12 λεπτά αυγό με το τσόφλι, να του το παρέχεις μάλιστα για μικρό χρονικό διάστημα (έως 2-4 ώρες) διότι αλλοιώνεται. Η μάρκα αυγοτροφής που προτιμώ είναι η cede morbido.
Επισης, ο ιδιοκτητης του petshop εδωσε μαζι με το πουλακι κατι σταγονες να βαζω στο νερο του 1 φορα το μηνα. Εχει νοημα αυτο;
Στη θέση σου θα απέφευγα να δίνω τις σταγόνες. Αλλά θα ήταν καλό πρώτα να μας πεις για ποιο προϊόν πρόκειται. Μπορεί το πουλάκι να λαμβάνει βιταμίνες από χορταρικά πράσινα και κηπευτικά που θα του δίνεις η ίδια, ακόμα και από βότανα τύπου ρίγανη, δυόσμο, βασιλικό κλπ.
Κόκκαλο σουπιάς έχετε μόνιμα στο κλουβί; Αν όχι, αυτό θα πρέπει απαραίτητα να υπάρχει.
Επίσης πες μας που ζει το πουλάκι (μέσα - έξω, σε τι δωμάτιο, το μήκος του κλουβιού και τη θέση των πατήθρων σε αυτό - μια φωτό από το κλουβί θα βοηθούσε ώστε να μην γράφεις και περιγράφεις - τη θερμοκρασία του χώρου, και αν το πουλάκι κοιμάται και ξυπνά με τη δύση και την ανατολή του ηλίου, αν υπάρχει φασαρία ή ησυχία στο χώρο του και (ουφ, Λαμπρινή ελπίζω να μην κουράστηκες να διαβάζεις) και αν υπάρχουν ρεύματα αέρα εκεί που είναι ή οσμές.
Να τον χαίρεσαι και αν θέλεις να τον ζευγαρώσεις, άνοιξε ένα νέο θέμα, διότι από τώρα περίπου θα πρέπει να εντοπίσεις το θηλυκό που θα επιλέξεις, αλλιώς αν αργήσεις είτε δεν θα βρίσκεις είτε θα σου δώσουν από τα αζήτητα.
 
Καλός ήρθες Λαμπρινή. Να χαίρεσαι το καινούριο φίλο σου.
Στην θέση σου θα απόρριπτα ότι σου έδωσαν (σταγόνες, αυγοτροφη, στικς)
και θα έπαιρνα τα "σωστά " από αυτό
(ειχαμε στην οικογενεια μου ενα timbrado το οποιο μας εφυγε προσφατα και οντας 15 ετων,ταισμενο παντα με χυμα τροφουλα)
λίγο η χύμα τροφή με "χαλάει" και θα προτιμούσα συσκευασμένη.
Όσο για την αναπαραγωγή είναι ένα ξεχωριστώ κομμάτι. Διάβασε ορισμένα άρθρα-θέματα
εδώ μέσα και σε 1,5 -2 μήνες το συζητάμε.
 
To Μαλινουά δεν είναι Τιμπράντο. Το δεύτερο είναι μια ποικιλία καναρινιών πολύ κοντά στις ρίζες του άγριου απόγονου και ως εκ τούτου πολύ πο ανθεκτικό σε όλες τις πιθανές αστοχίες του κατόχου. Εδώ χρειάζεσαι ένα καλό βασικό μείγμα σπόρων για Μαλινουά και βραστό αυγουλάκι (όχι αυγοτροφές). Τα υπόλοιπα είναι όλα όσα θα βρείς εδώ στα ανάλογα θέματα. Φρούτα και πράσινα με μέτρο, αλλά και ένα καλό γκρίτ(πετραδάκια) με μικρή αναλογία κάρβουνου.
Οι βασικές αναλογίες του μείγματος είναι αυτές που προσφέρει η...
BEYERS NO 53 για καναρίνια φωνης
κεχρι 60%
ρουψεν 18%
λιναρι 6%
σιναπι 6% (ρούπσεν πικρό)
βρωμη 6%
καναβουρι 2%
νιζερ 2%

Φυσικά υπάρχουν και πολλές άλλες "μάρκες" με καλή ποιότητα σπορικών και όλες περίπου σε αυτές τις αναλογίες.
Υ. Γ Ιδιαίτερη προσοχή στην καθαριότητα των σκευών του νερού και καθημερινές αλλαγές.
 
Γεια σας ξανα! Ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον και τις χρησιμες συμβουλες σας! Διαβασα και ακολουθησα τις συμβουλες σας και φυσικα... Πηγα για ψωνια!
Αρχικα, το μεγεθος και η θεση του κλουβιου ειναι τα εξης:

01.webp

Λοιπον,του αγορασα σουπιοκοκκαλο της εταιρειας Vitakraft(μου φανηκε καλο, χωρις να τριβεται σαν γυψος) το οποιο και τοποθετησα οπως φαινεται εδω:

02.webp

Σημειωτεον πως οταν πηρα το πουλακι, ειχε κρεμασμενο μεσα στο κλουβι του μια καρδουλα απο γυψο,την οποια ωστοσο δεν πλησιαζε. Ελπιζω με το σουπιοκοκκαλο να τα παμε καλυτερα!

Απο τροφη του αγορασα την Manitoba Canary Best Premium.Βρηκα αυγοτροφη συσκευασμενη της εταιρειας Cunipic(απο τη συγκεκριμενη εταιρεια βρηκα και τροφη, η οποια φαινοταν αρκετα δελεαστικη, αλλα διαλεξα την Manitoba).Βεβαια, λεω τωρα τον χειμωνα να του βαζω πιο συχνα αυγο βραστο παρα αυγοτροφη,ισως το κανω και εναλλαξ μια φορα εβδομαδιαιως. Του αγορασα επισης grit παλι απο Cunipic,το οποιο η πωλητρια μου ειπε να βαζω σε μια ξεχωριστη αυγουλιερα.

Τελος,του αγορασα μια εξτρα αυγουλιερα για το grit και επειδη τον ειδα πολυ προκομμενο(δυο μερες τον εχω και τις δυο μερες πηρα απο την ποτιστρα του νερο να πλυθει😛) του πηρα και μια μπανιερουλα να του βαζω το πρωι για λιγο! Και φυσικα του αγορασα και stand!

Συγγνωμη για το μακρυναρι, αλλα ηθελα να σας πω τις επιλογες μου! Ευχαριστω και παλι!
 
Φοβάμαι ότι πρέπει άμεσα να μετακινήσεις το κλουβάκι σου. Στο σημείο που βλέπω και χωρίς έξτρα προστασία θεωρώ ότι είναι θέμα χρόνου να δεχτεί επίθεση αρπακτικού.
 
Φοβάμαι ότι πρέπει άμεσα να μετακινήσεις το κλουβάκι σου. Στο σημείο που βλέπω και χωρίς έξτρα προστασία θεωρώ ότι είναι θέμα χρόνου να δεχτεί επίθεση αρπακτικού.
Το μπαλκονι εχει τεντα μπροστα.Απο την αλλη μερια, δεν εχει καθολου προστασια σαν μπαλκονι, ενω εκει που το εχω τωρα εχει το κοψιμο του τοιχου. Το βραδυ τον βαζω μεσα, δεν τον αφηνω εξω.
Που αλλου θα προτεινατε να μπει;
 
Δυστυχώς Λαμπρινή είναι τόσοι πολλοί οι εχθροί του, που δεν πτοουνται από την τέντα. Γερακια, καρακαξες κ. τ. λ. Από ότι φαίνεται έχεις και δέντρα ακριβώς απέναντι από το κλουβάκι. Η μόνη λύση είναι να μπει το κλουβί σε κάποιου είδους ντουλάπα και να καλυφθεί με προστατευτικο πλέγμα. Υπάρχουν πολλά ιδέες και εδώ στο φόρουμ και θα σου πουν σίγουρα και άλλα μέλοι. Μέχρι να γίνει οτιδήποτε όμως συστήνω να μεταφερθεί το πουλάκι μέσα. Νομίζω ότι κινδυνεύει ακόμα και αυτή τη στιγμή που μιλάμε. Οι επιθέσεις είναι συχνοτατες. Περίμενε βέβαια να πάρεις και άλλες γνώμες.
 
Το μπαλκονι εχει τεντα μπροστα.Απο την αλλη μερια, δεν εχει καθολου προστασια σαν μπαλκονι, ενω εκει που το εχω τωρα εχει το κοψιμο του τοιχου. Το βραδυ τον βαζω μεσα, δεν τον αφηνω εξω.
Θα συμφωνήσω απόλυτα με όσα σου είπε ο Άγγελος παραπάνω.
Το πουλάκι να το βάλεις άμεσα προς το παρόν μέσα στο σπίτι, διότι κινδυνεύει από επιθέσεις αρπακτικών. Για να καταλάβεις πόσο σημαντικό είναι αυτό που σου λέμε διάβασε εδώ https://community.petbirds.gr/threads/Επιθέσεις-αρπακτικών-σε-εξωτερικές-εκτροφές.27260/.
Που αλλου θα προτεινατε να μπει;
Το stand είναι περιττό. Δε χρειάζεται. Τουλάχιστον η μία πλευρά του κλουβιού θα πρέπει να ακουμπά σε τοίχο για να νιώθει ασφάλεια το καναρίνι σου.
Σου προτείνω να κρεμάσεις το κλουβί στον τοίχο του μπαλκονιού, σε σημείο που δεν δημιουργούνται ρεύματα αέρα, αφού πρώτα φτιάξεις ένα προστατευτικό. Το πιο απλό για εμένα που πωλείται έτοιμο είναι αυτό karderines.gr/shop/ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟ-ΚΛΟΥΒΙΟΥ- ΕΞ-ΧΩΡΟΥ-1
. Έτσι θα έχεις το καναρίνι σου μόνιμα έξω και θα λειτουργεί σωστά το βιολογικό ρολόι του.
 
Αχ, Λαμπρινή, πολυ ωραία όλα αυτά που πήρες, αλλά μερικά ειναι αχρείαστα. Το σταντ, ας πουμε δεν χρειάζεται. Βάζεις δυο βίδες με ούπα στον τοίχο, βίδες που να κάνουν γάμα, και το κρέμας, έχοντας υπόψη σου ότι θα πρεπει η μία του πλευρά τουλάχιστον να ειναι καλυμμένη. Αν μπορει ας πουμε η πίσω όψη του κλουβιού και το ενα πλαϊνό να ειναι καλυμμένα, ακόμα καλύτερα.
Επισης, όσα σου αναφέρει ο Άγγελος πιο πάνω ειναι εντελώς σωστά. Η τέντα δεν προκειται να αποθαρρύνει θηρευτες. Χρειάζεσαι λοιπόν προστατευτικό για το κλουβί, το οποίο μάλιστα να ειναι σε 10 -15 εκατοστά απόσταση απο αυτο. Μέχρι να εντοπίσεις τι θα κανεις, το πουλακι, όσο ειναι έξω, θα πρεπει να εισαι και εσυ.
Τωρα αυτο το μέσα - έξω, χειμωνιάτικα δεν παίζει. Οι διάφορες θερμοκρασίας ειναι επικίνδυνες για τα καναρίνια, οποτε σταμάτησε το και κρατά μέσα το πουλί, μεχρι να δεις τι μπορει να γίνει για την προστασία του έξω.
Το κλουβί, τι μήκος εχει;
Οι πατηθρες θα πρεπει να ειναι το πολυ δύο, μία προς τα επάνω και μία προς τα κάτω, καθε μία κοντά στα άκρα του κλουβιού, αλλά όχι τόσο κοντά που να ακουμπά η ουρά του στα κάγκελα. Πόσος χώρος τωρα θα μείνει;
Τα κλαράκια καλό ειναι να ειναι ξύλινα διαμέτρου 10 το ενα και 12 χιλιοστών το άλλο, ώστε να γυμνάζονται τα πελματά του. Αυτά που έχεις λέγεται ότι ειναι τα πλεον ακατάλληλα. Αν αγοράσεις ξύλινα, πάρε 2 για την καθε διάμετρο, ώστε να πλένεις τα δυο και να χρησιμοποιείς τα άλλα.
Ποτίστρες: δεν θα ήταν κακή ιδεα να αγόραζες και μία των 150 ml με κενό αέρος. Ειναι ιδανικές για όταν θα λείπεις διότι δεν επιμολυνονται εύκολα.
Αυτο που θα ηθελα να συνεννοηθούμε, ειναι να μην κανεις ακόμα καμία άλλη αγορά, μεχρι το θεμα να συζητηθεί λίγο ακόμα και με άλλα μέλη. Παρακατω θα σου βάλω φωτό απο διάφορα

Πατηθρες:
patithres.webp
 
Το βραδυ τον βαζω μεσα, δεν τον αφηνω εξω.
να προσέχεις την διαφορά θερμοκρασίας. Εάν είναι πάνω από 6-8 βαθμούς, με το μέσα έξω,θα έχει πρόβλημα το πουλάκι
πολύ όμορφος ο μικρός σου! Να τον χαίρεσαι!
 
Κλουβί-ζευγαρωστρα https://community.petbirds.gr/media/Ζευγαρώστρα-Καναρινιών-60cm.21628/

Ποτίστρες κενού https://community.petbirds.gr/media/Ποτίστρες-υποπίεσης-κενού-αέρος.22231/ Το κλουβι στο βάζω για να το δεις, ειναι φτηνό, εύκολο στο καθάρισμα, αρκεί να μην βγάλεις ταυτόχρονα το ταψί και τη σχάρα, γιατι τότε θα χάσεις το πουλακι, και ζευγαρωστρα, δλδ, 60 πόντους μήκος, με χώρισμα, που θα μπορούσες να το βάζεις ώστε σε εξωτερικό χώρο να μπαινοβγάζεις τη μπανιέρα, αυγοθηκη κλπ, έχοντας το καναρινι στην άλλη πλευρά, ώστε να μην κινδυνεύει να σου φύγει. Πρώτα λοιπόν αποφάσισε τι κλουβι θα έχεις κι επειτα τι μέγεθος προστασίας θα αγοράσεις ή θα κατασκευάσεις.
 
Ποτίστρες κενού
πολύ καλές αυτές, μόνο που θέλουν λίγο προσοχή, αν δεν την έχουν μάθει από μωρά τα πουλιά, μπορεί να μην καταφέρουν να πιούν νερό.
θα πρέπει να πατήσεις λίγο την μπίλια να δει το πουλί το νεράκι και να είσαι σίγουρη ότι πίνει, πριν το αφήσεις μόνο με αυτήν.
 
πολύ καλές αυτές, μόνο που θέλουν λίγο προσοχή, αν δεν την έχουν μάθει από μωρά τα πουλιά, μπορεί να μην καταφέρουν να πιούν νερό.
θα πρέπει να πατήσεις λίγο την μπίλια να δει το πουλί το νεράκι και να είσαι σίγουρη ότι πίνει, πριν το αφήσεις μόνο με αυτήν
Σούλα πράγματι θέλουν προσοχή, βασικά κατά την αλλαγή απο κανονική ποτίστρα, και πολυ καλώς που το έθεσες. Απλά δεν ειναι απο αυτές με την μπίλια, ειναι χωρίς μπίλια και λειτουργούν βάσει της πίεσης του νερού σε σχέση με την πίεση του αέρα.
 
Δεν θυμάμαι πλέον τα μείγματα με ρούπσεν. Εκείνο που ακούω να είναι σε χρήση είναι το Νο 61 της Royal και κάποιο κλασικό της Vadigran.
 

Συνημμένα

  • 5411468234084.webp
    5411468234084.webp
    34,9 KB · Προβολές: 10
@mgerom Σύνθεση: κεχρί καναδά 56%, ρούπσεν 16,5%, αποφλοιωμένη βρώμη 13%, ελαιοκράμβη 6%, λιναρόσπορος 5,5%, καναβούρι 3%.... Θα ήθελα την γνώμη σου για την αναλογία. Μιλάμε για μσλινουά!! Ευχαριστώ.
 



Συστατικά: Κεχρί Καναδά 57,5%, Κανναβούρι 2%, Βρώμη Αποφλοιωμένη 14%, Νίζερ 1,5%, Ρούπσεν 23%, Λινάρι 2%

αυτο λενε και τα 3 site για το 61
site επισημο δεν μπορεσα να βρω..

η συνθεση που αναφερεις ειναι για το 61 και το ειδες σε καποιο site η για το vadigran original canaries?
 
Back
Top