Φροντίδα Τρώει κομμάτια τοίχου;

Tsinaki

PB New Member
Εγγραφή
30 Μαϊ 2018
Μηνύματα
9
Πόλη
Ηράκλειο
Γεια σε όλους. Ο τοίχος που έχω κρεμασμένο το κλουβί του καναρινιού μου έχει μια μικρή τρυπούλα την οποία συνηθίζει να σκαλίζει με το ράμφος του. Σήμερα το ειδα λίγο νωχελικό και παρατήρησα οτι "ξεφτια" από τον τοίχο έχουν πέσει μεσα στο κλουβί. Μου μπήκε η ιδέα ότι μπορεί να έχει φάει από αυτά και για αυτό να μην είναι ζωηρό σήμερα. Φυσικά κάλυψα την τρύπα, και εαν δω οτι συνεχιζει να σκαλίζει στο σημείο, θα το αλλάξω θέση. Πέταξα και ο,τι τροφη ειχε το κλουβί κι έβαλα καθαρη. Υπάρχει κάτι άλλο που πρεπει να προσεξω;Ευχαριστώ.
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Oχι, δεν ειχα ψαχτει ιδιαιτερα, διοτι ειχα και μικρη καναρινι και δεν ειχαμε ασχοληθει ποτε με κατι περα απο τη διατροφη του, δεν ειχε χρειαστει. Ηδη παντως πρεπει να αισθανεται καλυτερα γιατι κελαηδησε. Οταν μεταβω στην πολη που ειναι το κτηνιατρικο καταστημα που το αγορασα θα αναφερω την περιπτωση παντως να ζητησω και τα προΪΟντα που μου λετε. Ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες.
 
Αν θέλεις βάλε και το μικρό σου όνομα στο προφίλ σου ώστε να ξέρουμε πως να σε προσφωνούμε.
Λες ότι έκλεισες την τρύπα στον τοίχο. Με τι την έκλεισες, με τι υλικό εννοώ... Καλά θα ήταν κατά τη γνώμη μου το πουλάκι να μπει σε κάποιο άλλο σημείο, σε τοίχο φυσικά, στο οποίο δεν θα μπορεί να σκαλίσει, τσιμπήσει κομματάκια αυτού. Το ίδιο θα μπορούσε να εξασφαλιστεί αν ας πούμε βάλεις στον τοίχο, στο ίδιο σημείο που βρίσκεται τώρα το κλουβί, κάπως μεγαλύτερα καρφιά ώστε να αυξήσεις την απόσταση τοίχου - κλουβιού, έστω 1 εκατοστό - νομίζω θα αρκεί. Αν κάνεις το τελευταίο, βάλε γάτζους σχήματος Γ με βίδα και ούπα, θα είναι πιο σταθερό το κλουβί.
Το επόμενο είναι το καρβουνάκι που μπορείς να το αγοράσεις από ανθρώπινο φαρμακείο. Εναλλακτικά ίσως θα μπορούσες αν έχεις ζεόλιθο σε μικρούς κόκκους όμως. Καρβουνάκι ή ζεόλιθο καλά να έχεις μια μικρή ποσότητα πάντα στο σπίτι σου.
Κόκκαλο σουπιάς μπορείς να βρεις από έναν ψαρά. Θα το βράσεις επί 10λέπτο με ξύδι, θα το στεγνώσεις στον ήλιο καλά και θα το τοποθετήσεις στο κλουβί μόνιμα, σε σημείο τέτοιο που να μην μπορεί να κουτσουληθεί, αλλά να είναι προσβάσιμο από το καναρίνι σου, ώστε να τρώει όταν και όσο θέλει.
Υπάρχει κάτι άλλο που πρεπει να προσεξω;
Στο ίδιο θέμα ίσως θα μπορούσες να ανεβάσεις φωτογραφίες πανοραμικές του κλουβιού, του χώρου, του καναρινιού, γράψε μάρκα μείγματος σπόρων που χρησιμοποιείς και ό,τι άλλο σε απασχολεί.
 
Πήρα κόκκαλο σουπιάς και μου έδωσαν και κάτι σταγόνες με βιταμίνες. Σε λίγες μέρες μπορεί να το πάω να το ελέγξει και ο κτηνίατρος για πιθανά παράσιτα. Πάντως έχει κελαηδήσει απλά είναι σε λιγότερη συχνότητα από ο,τι τις προηγούμενες μέρες.
 
και μου έδωσαν και κάτι σταγόνες με βιταμίνες
Ποια είναι η μάρκα τους; Και σου είπαν για ποιον λόγο το πουλάκι χρειάζεται τις βιταμίνες;
Ευχόμαστε όλοι να μην αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα στο εφεξής.
 
Back
Top