Ασθένειες Τσιμπάει τα φτερά του ή δέχτηκε επίθεση γατας;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Mina
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Mina

PB New Member
Εγγραφή
5 Μαϊ 2020
Μηνύματα
93
Πόλη
Ηράκλειο
Καλησπέρα σας. Το καναρινάκι στη φωτογραφία είναι περίπου 1 μηνών. Αρχικά το τσιμπούσε η κανάρα και το είχε μαδήσει στην πλάτη και στην ουρά και γι αυτό το λόγο το έβαλα μόνο του στο κλουβί. Προχθές είχε ανέβει στο μπαλκόνι μια γάτα και πρόσεξα ότι είχε λίγο αίμα στα φτερά της ουράς αλλά δεν παρατήρησα κάτι σπουδαίο και το πουλάκι ήταν μια χαρά! Έτσι φαινόταν δηλαδή. Σήμερα 3 μέρες μετά και μάλιστα πριν από λίγο ενώ δεν είχα δει κάτι περίεργο στα φτεράκια του είδα αυτήν την εικόνα που βλέπετε. Το πουλάκι πρέπει να πω, ότι τσιμπάει συνεχώς τα φτεράκια του. Το ψέκασα ελαφρά με μπενταντίν χωρίς να το πιάσω και το πληγώσω χειρότερα. Δεν ξέρω γιατί το έπαθε αυτό. Θα ήθελα παρακαλώ τη γνώμη σας. Ευχαριστώ!

73235259_980911425684962_3180801123882921745_n.jpg
 
Καλησπέρα Mina. Δεν ξέρω τι μπορεί να είναι αυτό και έτσι δεν μπορώ να σε βοηθήσω σε κάτι.. Το μόνο σίγουρο είναι όμως ότι το καημένο είναι λίγο άτυχο. Ελπιζω από δω και πέρα να πάνε όλα καλά!🙏
 
Το πουλάκι δείχνει τραυματισμένο και το θεωρώ σχεδόν θαύμα που δεν έχει πάθει ακόμη μόλυνση και στέκεται όρθιο. Το στόμα της γάτας φέρει βακτήρια που είναι τοξικά για τα πουλιά. Βρες άμεσα γιατρό για να σου δώσει αντιβιοτικά.
 
@Φοίβος Αύριο κιόλας θα το πάω να το δει κάποιος ειδικός. Στη φωτογραφία το πουλάκι το έχω βρέξει για να φανεί, αλλιώς δεν φαίνεται σε πόσο κακή κατάσταση είναι τα φτερά του. Το καλό είναι ότι είναι ευδιάθετο, ψιλο-κελαηδάει γιατί όπως αναφέρω παραπάνω, είναι μόλις ενός μηνών και ευτυχώς τρώει. Αύριο θα το πάω σε έναν φίλο μου πετσοπά που ξέρει και μετά θα σας ενημερώσω. Σας ευχαριστώ θερμά όλους, για το ενδιαφέρον! Να είστε καλά!
[automerge]1593367205[/automerge]
Εδώ το καναρινάκι είναι με στεγνά τα φτεράκια του. Μόλις έβγαλα τη φωτογραφία.
 

Συνημμένα

  • 74437581_297312078087866_6349046105937082007_n.webp
    74437581_297312078087866_6349046105937082007_n.webp
    11,4 KB · Προβολές: 28
Τελευταία επεξεργασία:
Το οτι εχει δεχθει επιθεση ειναι σιγουρο,τωρς αν ειναι απο γατα ή αλλο αρπακτικο εχει μικρη σημασια.

Θα πρεπει να παρεις μετρα προστασιας γιατι ουτε το πουλακι φταιει αλλα ουτε και τα αρπακτικα.
 
@Mina Ο πετ σοπάς μόνο χειρότερα μπορεί να κάνει τα πράγματα στέλνοντάς σε σπίτι με μια άσχετη αντιβίωση που κακώς του επιτρέπεται να έχει στο μαγαζί του.
 
@Tony Forpus Καλημέρα! Το πουλάκι το έχω μόνιμα μέσα στο σπίτι. Το βγάζω έξω στην βεράντα μόνο όταν είμαι κι εγώ εκεί. Την συγκεκριμένη μέρα έλειψα για λίγο και όταν επέστρεψα είδα την γάτα στο μπαλκόνι. Έχω 8 καναρινάκια και πρέπει να σας πω ότι τα προσέχω σαν τα μάτια μου. Το πουλάκι το τσίμπαγε από νεοσσό η κανάρα αλλά δεν το είχα βγάλει από το κλουβίπριν τις 25 μέρες και το τάιζα εγώ με κρέμα, γιατί το είχε παρατήσει από 15 ημερών, γιατί ήθελε να προχωρήσει σε άλλη γέννα.
[automerge]1593409675[/automerge]
@Φοίβος Τον ξέρω χρόνια, μου έχει σώσει κι άλλο πουλί από σοβαρό τραυματισμό. Δεν μου έδωσε καμία αντιβίωση παρά μόνο μου είπε να του βάζω λίγο μπενταντίν. Θέλω τουλάχιστον να το δει και να μου πει αν θα γίνει καλά το πουλάκι. Πάντως το σημαντικό είναι, ότι είναι ευδιάθετο, δεν φαίνεται άρρωστο και τρώει. Ελπίζω να πάνε όλα καλά! Ευχαριστώ!
 
Την συγκεκριμένη μέρα έλειψα για λίγο και όταν επέστρεψα είδα την γάτα στο μπαλκόνι.

Μινα αν διαβασεις λιγο το φορουμ για παρομοια περιστατικα θα δεις οτι στο λεπτο γινονται ολα τα ατυχηματα, θελει προσοχη!
 
Το καναρινάκι στη φωτογραφία είναι περίπου 1 μηνών. Αρχικά το τσιμπούσε η κανάρα και το είχε μαδήσει στην πλάτη και στην ουρά και γι αυτό το λόγο το έβαλα μόνο του στο κλουβί.
Αν αληθεύει αυτό, δεν έχει απολύτως τίποτα. Είναι σε φάση αποκατάστασης του πτερώματος. Θα αργήσει ακόμη. Ενός μηνός πουλάκι δεν προλαβαίνει να δημιουργήσει σωστό πτέρωμα πριν περάσει κάποιο διάστημα 30-40 ημερών. Ολα τα σημεία στα οποία έχει αφαιρεθεί το πρώτο πτέρωμα μπορεί να αιμορραγούν ακόμα και με απλά τσιμπολογήματα απο το ίδιο το πουλί. Απομόνωση, μπάνια, muta vit, αυγό, παρακολούθηση.
 
Ακολούθησα τις συμβουλές όλων σας, απομόνωση, αυγουλάκι και πολλή πολλή προσοχή και αγάπη! Σας ευχαριστώ όλους μέσα από την καρδιά μου για το άμεσο ενδιαφέρον! Να είστε όλοι καλά!
 
Back
Top