Ασθένειες Υγρές κουτσουλιές καρδερίνας

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης dread05
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Διατροφή μόνο σπόρους αύριο, στον πάτο χαρτί κουζίνας, βαλε φωτο τα μεθαυριανά κόπρανα, . Μπορεί κάποιος να σε βοηθήσει.
 
Ξερω πολυ καλα τι ειναι η οξειδωση, φαρμακοποιος ειμαι! Για πλακα το ειπα.
Δεν αξίζει να απαντήσω στους κακοπροαίρετους και κακεντρεχείς φίλους μου...

Η υδαρή κουτσουλιά, δεν παραπέμπει απαραίτητα σε διάρροια.. Ένας από τους λόγους που ήδη ανέφερες (αλλαγή κλουβιού, θέσης η περιβάλλοντος) μπορεί να στρεσάρει τον οργανισμό και να δημιουργήσει παροδικές η και παθογόνες καταστάσεις.
Δεν βάζεις προς το παρόν πράσινα (σιγά σιγά θα αρχίσεις -αργότερα- με μπρόκολο, στην πορεία τσουκνίδα, ζωχό, ταραξάκο, αγριομάρουλο).. Και αν είσαι της λογικής των ''παρωχημένων'' αντιλήψεων :D, βάζε τα έστω και αποξηραμένα.
Αν δεις να συνεχίζεται το υδαρό η να τείνει προς διάρροια, θα ξεκινήσεις esb 30 η finicok η chevikoc , αλλά επειδή είσαι φαρμακοποιός, θα της δώσεις - aloe vera -και θα δεις τεράστια διαφορά !
 
Καλημέρα, χθες από το μεσημέρι μέχρι το βράδυ που το ξαναείδα, οι κουτσουλιές ήταν όλες φυσιολογικές. Σήμερα το πρωί όμως, από τις 7 που ξύπνησε μέχρι και τις 8μιση που έφυγα για το μαγαζί οι κουτσουλιές ήταν όλες νερό χωρίς άσπρο και λίγα κόπρανα μέσα. Πρόσεξα ότι στην τροφή είχε μείνει μόνο ασπούρι. Λέτε να μην το τρώει και ουσιαστικά να ήταν νηστικός όταν τις έκανε; Έβαλα φρέσκους σπόρους και θα ελέγξω πάλι τι γίνεται το μεσημέρι. Την λίγη ώρα που τον πρόσεξα ήταν δραστήριος και σαλιάριζε πάντως. Φωτογραφίες το μεσημέρι.
 
Πάντως Γιάννη αν συνεχίσουν έτσι οι κουτσουλιές και τα σπόρια δεν τα αγγίζει για να μην το χάσεις θα πρέπει να αρχίσεις να το ταίζεις με το ζόρι... Αυγό, νερό, ή φαρίν λακτέ κρέμα και σύριγγα...
 
Το μεσημέρι που γύρισα οι κουτσουλιές ήταν στερεές πάλι και γενικά όλη την μέρα συνέχισαν έτσι. Το πουλί τραγουδούσε, έπαιζε έτρωγε. Σήμερα το πρωί πάλι τα ίδια. Νομίζω ότι τις πρώτες ώρες που ξυπνάει δε τρώει πολύ και πίνει αρκετό νερό. Κάπου εδώ μέσα διάβασα ότι οι καρδερίνες το πρωί μιμούνται το ταξίδι που θα έκαναν στη φύση για να βρουν τροφή. Δε ξέρω, τι να πω...
 
Συνέχεια από το προηγούμενο post. Εχθές το μεσημέρι έβαλα στο πουλί ξηρή αυγοτροφή ανακατεμένη με νίζερ τριμμένη ρίγανη και θυμάρι. Φαίνεται να έφαγε. Από εκείνη την ώρα που έβαλα φρέσκο νερό μέχρι σήμερα το μεσημέρι η ποτίστρα άδειασε. Ιδού το αποτέλεσμα.
20150423_145113.webp

Βάζω και φώτο από την κοιλιά, ή έστω ότι κατάφερα να βγάλω.

20150423_144906.webp

Τι παίχτηκε; Ήταν τόσο στεγνή η αυγοτροφή που το έκανε να διψάει συνέχεια; Δεν βρίσκω λογικές εξηγήσεις γιατί κατά τα άλλα το πουλί δεν εμφανίζει κατύφια. Τρώει, τραγουδάει, είναι κινητικό :S.
 
Κάνε θεραπεία για εντερικά σκουλήκια. Βαλε μπανιέρα
 
Μιχάλη, η πολυδιψία είναι ένδειξη για σκουλήκια ή κάτι είδες στην κοιλιά της καρδερίνας;
 
Λίγο σας χάνω τώρα, που μιλάτε σοβαρά και που όχι. Η πολυδιψία όντος είναι ένδειξη για σκουλήκια; Θα ήθελα μια πιο εμπεριστατωμένη απάντηση πριν δώσω φάρμακο στα τυφλά :). Απομάκρυνα την αυγοτροφή και έδωσα φρέσκο μίγμα για άγρια, θα δω το βράδυ τι κάνουμε. Αν ήταν όμως σκουλήκια ή κοκκίδια ή οποιαδήποτε άλλη μόλυνση δε θα είχε κόψει το τραγούδι του; Αυτός τραγουδούσε 5 λεπτά αφού τον έπιασα για να δω την κοιλιά του. Επίσης στην φώτο δεν έχει μαύρα έντερα, είναι πουπουλάκια.
 
Γιάννη κάνε την θεραπεία για σκουλήκια που σου είπε ο Μιχάλης... Και δεν θα χάσεις.
 
  • Like
Αντιδράσεις: adreas
Ο πτηνίατρος στο τηλέφωνο μου είπε να δώσω σήμερα κιόλας esb 30% και μετά να ασχοληθώ με σκουλήκια. Η εκτίμηση του είναι ότι τα κοκκίδια είναι προτεραιότητα γιατί μπορούν να την τελειώσουν σε 3-4 μέρες ενώ τα σκουλήκια θα αργήσουν να κάνουν ζημιά.
 
Λοιπόν στο esb3 η δοσολογία είναι 1gr σε 1lt νερό. Το esb έχει 30gr σουλφοναμίδας στα 100gr σκευάσματος. Το consumix plus που μου έδωσε ο κτηνίατρος εδώ έχει 10gr στα 100. Οπότε, για να μη σκίσω το πτυχίο μου, η δοσολογία είναι 3gr consumix στο 1lt νερού. (?) Και με την τριμεθοπρίμη τι γίνεται;
 
(3gr consumix στο 1ltνερού) αυτή η δόση είναι η ανώτερη

Δοσολογία και Χορήγηση Δοσολογικός οδηγός για όλα τα ζώα : 200 mg COSUMIX® PLUS (που αντιστοιχεί σε 24 mg συνολικού δραστικού συστατικού) ανά kg σωματικού βάρους ημερησίως. Σε περιπτώσεις πρωτοπαθών ή δευτεροπαθών λοιμώξεων από E.coli συνιστάται υψηλότερη δοσολογία (μέχρι διπλάσια). Στα πτηνά το COSUMIX® PLUS χορηγείται αναμεμιγμένο με το πόσιμο νερό για 3-6 ημέρες. Τύπος πτηνού Ηλικία σε εβδομάδες Ποσότητα του COSUMIX® PLUS σε gr Ανά λίτρο νερού Ορνίθια κρεοπαραγωγής 1 1,5 Ινδόρνιθες 1,0 – 1,5
 
Αν ήμουν ο Γιάννης @dread05 , θα είχα φρικάρει... Διαβάστε όλο το νήμα και αν βγάλετε συμπέρασμα..
 
Back
Top