Γενικά Υπάρχει πιθανότητα να γίνουν ζευγάρι rosella με cockatiel;

Netvampire

PB New Member
Πόλη
Κομοτηνή
Σένα ξένο site είχα διαβάσει ότι τα rosella δεν έχουν πρόβλημα να αναπαραχθούν και με άλλα είδη παπαγάλων. Έχω έναν μούργο (Ringo είναι το όνομα του) που τον βρήκα πριν από ένα χρόνο περίπου. Ο petshopατζής με είπε ότι είναι αρσενικός και σκέφτομαι να του πάρω ένα θυληκό cockatiel για παρέα. Υπάρχει καμια πιθανότητα να γίνουν ζευγάρι;

Από τότε που τον βρήκα η άκρη του ράμφους του είναι σαν ξεφλουδισμένη, λέτε να έχει τπτ?

Σένα ξένο site είχα διαβάσει ότι τα rosella δεν έχουν πρόβλημα να αναπαραχθούν και με άλλα είδη παπαγάλων. Έχω έναν μούργο (Ringo είναι το όνομα του) που τον βρήκα πριν από ένα χρόνο περίπου. Ο petshopατζής με είπε ότι είναι αρσενικός και σκέφτομαι να του πάρω ένα θυληκό cockatiel για παρέα. Υπάρχει καμια πιθανότητα να γίνουν ζευγάρι;

Από τότε που τον βρήκα η άκρη του ράμφους του είναι σαν ξεφλουδισμένη, λέτε να έχει τπτ?

δεν εχω ακουσει ουτε διαβασει τιποτα για τετοια διασταυρωση. Γιατι δεν παιρνεις αλλη μια ροζελα; Εστω διαφορετικου ειδους αν θελεις οπωσδηποτε υβριδια.😕

δεν εχω ακουσει ουτε διαβασει τιποτα για τετοια διασταυρωση. Γιατι δεν παιρνεις αλλη μια ροζελα; Εστω διαφορετικου ειδους αν θελεις οπωσδηποτε υβριδια.😕

A) Στην αρχή έτσι έλεγα αλλά είναι πολλά τα λεφτά...
Β) Και άμα κάτσει και έχουμέ όμορφα και σπάνια μωράκια...

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΠΑΙΔΙΑ!

ναι αλλα δεν διασταυρωνονται ολα τα ειδη πουλιων μεταξυ τους. 😉 δηλαδη και να τυχει να γινουν τα πουλια ζευγαρι δεν ειναι σιγουρο οτι θα δωσουν απογονους.

Netvampir,

an seleis na exeis apogona apo diastavrosei diafora poulion, prepei na zefgaronis poulia apo tin idia oikogenia, alios den ginete tipota.

O rosella einai apo tin oikogenia Platycercus, An seleis na stayronis, mipos me BERNARD, STANLEY i PENANT.

O cockatiel anoigi stin oikogenia KAKADU, kai mono an zefgaronis me kakadou exeis apogona. Me Rosella den ginete tipota.

Alexandros

Thnx για τις info guys! Είναι δύσκολο να βρω τα είδη αυτά εδώ Alex, με το ζόρι βρήκα ένα petshop που έχει rosella. Μονο cockatiel έχουν οι υπόλοιποι.

That's my boy!

Kai ola afta einai Rosella, kalitera na zefgaronis me kapio Rosella, kai exeis Apogona pou einai gonimo, san na kaneis kati pou den sou ferei tipota

1. Platycercus adscitus
2. Platycercus adscitus adscitus
3. Platycercus crimson
4. Platycercus adelaide
5. Platycercus yellow

Kai bebaios exeis akoma ton kanonika Rosella.

Kai an kapios pragmatika psaksei ena terri gia to papagalaki tou, na mou stelnei ena PM, mipos boro na bro edo stin Αθήνα kati, i stin germania. Afto sigura einai kalitera san na pame sto hybridismo.

Alexandros

Συνημμένα

• Rosella-Blasskopf.webp
    Rosella-Blasskopf.webp
    11,9 KB · Προβολές: 92
  • Rosella-Blauwangen.webp
    Rosella-Blauwangen.webp
    15,2 KB · Προβολές: 133
  • Rosella-Crimson.webp
    Rosella-Crimson.webp
    16,4 KB · Προβολές: 89
  • Rosella-Adeleide.webp
    Rosella-Adeleide.webp
    30,1 KB · Προβολές: 90
  • Rosella-gelb.webp
    Rosella-gelb.webp
    16 KB · Προβολές: 90
Netvampire η ροζελα σου ειναι Western και οχι Eastern... :D

Παρολαυτα ειναι πολυ ομορφο πουλι! 😉

Netvampire η ροζελα σου ειναι Western και οχι Eastern... :D

Παρολαυτα ειναι πολυ ομορφο πουλι! 😉

Όταν τον βρήκα, στο πρώτο pet shop που πήγα και ρώτησα τι είδος είναι μου έβγαλε έναν κατάλογο και μου είπε ότι είναι eastern. Τα χρώματά του ήταν ίδια με eastern. Το χειμώνα όταν άλλαξε φτέρωμα εμφανίστηκε αυτό το έντονο κόκκινο. Όταν τον βρήκα ήταν κιτρινοπράσινος στην κοιλιά!

Το φύλο πώς το διακρίνουμε; Είναι όντως αρσενικός;

1. αυτη ειναι η Eastern
  2. και αυτη Western
βαλε αν μπορεις μια φωτο απο την πλατη της δικιας σου! 😉

Συνημμένα

• western.webp
    western.webp
    34,8 KB · Προβολές: 70
η αρσενική ροζέλλα,έχει στην ουρά 2 μεγάλα μπλέ φτερά!
η θηλυκιά 2 υποπράσινακαι έχει επίσης κοντύτερη ουρά!

κοιτα τι αλλο βρηκα... Western Rosella, Yellow-cheeked Rosella
στην τριτη παραγραφο λεει οτι τα νεαρα πουλια(western) εχουν ελαιο-πρασινο και πορτοκαλοκοκκινο χρωμα στο μετωπο και στο στηθος...

1. πολυ μωρο...
  2. λιγο μεγαλυτερο αλλα οχι ενηλικο
μηπως το δικο σου ηταν απλα αρκετα μικρο;

Συνημμένα

• LudwigPose4Lo.webp
    LudwigPose4Lo.webp
    4,1 KB · Προβολές: 56
  • 4065233-sm.webp
    4065233-sm.webp
    7,6 KB · Προβολές: 59
Καλημέρα!

O pet shopatzis μου είπε ότι είναι μεγαλος σε ηλικία. Θα βγάλω φωτό και το απόγευμα θα τις ανεβάσω.

MyWorld.gr: Womans World / Εγκυμοσύνη / Υγεία / Τοξοπλάσμωση

Παιδιά παρατηρηστε το ράμφος του στις 2 τελευταιες φωτο, μπορώ να κάνω κάτι; Ειναι ξεχλουδισμένο.

κανονικα για western θα επρεπε να εχει πιο σκουρα χρωματα στην πλατη και λιγο κιτρινωπα μαγουλα αντι για τοσο ασπρα. Για eastern απο την αλλη δεν δικαιολογειται τοσο κοκκινο σε ολο το σωμα. Ητανε ειπες κιτρινη και πρασινη στην κοιλια και μετα εγινε ετσι; Εχεις καμια φωτο οπως ητανε παλια με κιτρινο και πρασινο; 😕

Οχι, αλλά είμαι 100% σίγουρος ότι είχε τα χρώματα της eastern που έχεις βάλει πιο πάνω.

Τελικά είναι αρσενική;

Οχι, αλλά είμαι 100% σίγουρος ότι είχε τα χρώματα της eastern που έχεις βάλει πιο πάνω.

Τελικά είναι αρσενική;

ακομη δεν εχουμε καταληξει στο ειδος... 😀 που να βρουμε ακρη με το φυλο;

παντως αν οντως ειναι eastern τοτε η μονη εξηγηση που μπορω να σκεφτω με αυτα που ξερω και εχω διαβασει για να αλλαξει το χρωμα ειναι καποιο προβλημα. Δε θελω να σε τρομαξω αλλα προβληματα στο συκωτι μπορει να προκαλεσουν αλλαγες στο χρωματισμο. Ειναι απλα οι σκεψεις μου, δεν ειμαι γιατρος αλλα θα σου προτεινα εαν ξερεις εναν καλο πτηνιατρο να τον ρωτησεις. Δεν εχω ξανακουσει για τετοια μεγαλη αλλαγη χρωματισμου σε σημειο που να μοιαζει με αλλο ειδος. Ισως κανω και λαθος. Σκεφτηκα επισης μηπως ειναι υβριδιο. Αλλα θα ειχε διαφορετικη εξελιξη απο την αρχη. Πωςμπορει να ηταν κανονικος εκπροσωπος της eastern και να εγινε ετσι... 😕

Κάποια στιγμή, την περίοδο που άλλαζε πτέρωμα της είχα δώσει κάτι σταγόνες (βιταμίνες με είπε ο πετ σοπας) για να την βοηθήσω, λες να οφείλεται εκεί;

Το ράμφος το παρατήρησες; Είναι έτσι από τότε που την βρήκα.

Με το ζόρι βρήσκω κτηνίατρο, θα βρώ και πτηνίατρο;

Ε δεν το ελεγες απο την αρχη! . 😀 Εκει οφειλεται πιστευω. Οι βιταμινες επηρεαζουν το συκωτι γι αυτο σου ειπα οτι κατι μου φαινεται οφειλεται στο συκωτι. Γι αυτο εγω λεω να μην δινουμε οτι μας δινουνε στα πετ σοπ τη στιγμη που δεν υπαρχει απαραιτητος λογος που να το συστηνει ο γιατρος. Μην του ξαναδωσεις και στην επομενη πτεροροια τον Αυγουστο θα βγει το κανονικο χρωμα του. Μια καλη διατροφη με σπορους και πελετς για το ειδος της και φρουτα λαχανικα σε καθημερινη βαση αν μπορεις την καλυπτει μια χαρα.

το ραμφος δεν φαινεται καθαρα στις φωτο αλλα το ξεφλουδισμα ειναι φυσιολογικο στους παπαγαλους. Να της δινεις παιχνιδια ξυλινα και mineral block να κραταει και το ραμφος στο σωστο μεγεθος και σχημα και να παιρνει και ιχνοστοιχεια ταυτοχρονα!

Back