Γενικά Υπάρχουν θηλυκιές καρδερίνες 8αρες;

.

Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Ισίδωρο.
Όταν με ρωτάνε στην πόλη μου που υπάρχουν αρκετοί καρδερινάδες-υποτείθεται σαν γνώστη- ποια είναι η καλή καρδερίνα απαντώ "η ζωντανή καρδερίνα".
Και ο νοών, νοείτω...
 
Παιδια ασχολουμε και γω πολλα χρονια με γαρδελια. Θυλικο εχω ακουσει μονο να κανει τσιπιν προσεγγισης και τπτ αλλο. Οσο για εξαρχηδες και τεσσαρχηδες που υπαρχοθν τωρα κατα κυριο λογο απλα ο 6αρχης ειναι πιο ομορφο πουλι. Οσο για τις φωνες του αρσενικου πιστευω οτι παιζει τον μεγαλυτερο ρολο ο δασκαλος του οταν ηταν στη φωλια και το πρωτο 2μηνο της ζωης τους.Αν ειχε καλο δασκαλο και 4αρα να ειναι γαζωνει. Οσο για το θυληκο η αρσενικο μουστακια.φτερα.ραμφος και οργανο αναπαραγωγης πιστευω οτι ειναι ο καλυτερος τροπος και αλανθαστος κατ εμε. Δεν γραφω τι ακριβως εχουν εξηγησει τα παιδια πιο πανω.
 
Αν και πιστευω οτι ο φιλος λελος εχει δικιο και εγω συνεχισα το ξεδιπλωμα. Σορι.
 
Άρη βάλε μια φωτογραφία της!
Συμφωνώ απόλυτα Ισίδωρε απλώς μια φώτο ψάχνω να βρω :)
Κερασούλα ακούω και κερασούλα δεν βλέπω, κάποτε κάποιος ισχυριζόταν οτι έχει μία αλλα στο σβέρκο της είχε σταχτί σημαδάκια σε σειρά και δεν με έπεισε, όποιος έχει κάποια φωτογραφία παρακαλείται να την μοιραστεί μαζί μας!
To ίδιο έχω παρακαλέσει και εγώ επανειλημμένως, για να δούμε και οι υπόλοιποι "αδαείς" πως είναι αυτό το "μυθικό" πουλί, αλλά μόνο περιγραφή του μπόρεσα να έχω.
Άσχετα με το αν είναι καλύτερο ή χειρότερο από τα άλλα, καλό θα είναι να υπάρχει στο site μια φωτογραφία του.
Μια φωτογραφία κανείς;
 
Όπως μπορεί κανείς εύκολα να δει, και στα δύο θέματα καμία φωτογραφία δε δείχνει κόκκινα σημάδια "σαν κεράσια" στο σβέρκο.
Έτσι συνεχίζω (αν και το έχω κάνει και στο παρελθόν όπως λέει ο Αλέξανδρος και εγώ στο προηγούμενο μήνυμα μου), να ζητώ μια φωτογραφία πουλιού που στο σβέρκο να έχει κόκκινα σημάδια σαν κεράσια (κερασούλα).
Εκτός αν αυτές οι φωτογραφίες απεικονίζουν κερασούλες...
(πράγμα που οι περισσότεροι παλιοί αμφισβητούν).

Όσο για την αναζήτηση ο Αλέξανδρος έχει δίκιο, είναι πολύ χρήσιμη όταν κάποιο θέμα έχει ξανασυζητηθεί.
 
Ego epsaksa oso ksero olo to Internet, pousena den iparxei kati pou dixnei kokkino-kokkino. To mono pou ksero einai san afta pou einai stis fotografies pou ebala.
Kai i ali pou garafane gia tis kerasoules den ferane oute mia fotografia.

Mipos afto einai pragmatika ena mythos, kai tipota alo.

Giati ego ksero anthropous pou "orkisounde" idane ena UFO.
 
ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ 8ΑΡΕΣ Η 6ΑΡΕΣ ΤΟ ΛΑΡΥΓΓΙ ΜΕΤΡΑΕΙ ΣΑΥΤΑ ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ
 
Καλημερα φιλοι μου, εγω εχω 2 θυληκες 8αρες,ζευγαρια με 8αρες αρσενικες το κερδος σε αυτα τα πουλια ειναι η ποιοτητα των χαρακτηριστικων που διαθετουν.Φιλικα Τεο
 
Είχα παλιότερα μια 8αρα αρσενική, η οποία τύχαινε να είναι και κερασλού (ίσως πολύ σπάνιο πράγμα).
Το πουλί είχε ζήσει αρκετά χρόνια στα χέρια μου και ο θείος μου που μου την έδωσε
Για το τραγούδι της τώρα τι να πω. Ίσως ήταν από τα καλύτερα πουλιά που έχουν περάσει από τα χέρια μου. Όλη η γειτονιά είχε να λέει. Δεν τη συναγωνίζονταν καμία (και υπήρχαν αρκετές στα μπαλκόνια). Ίσως να έπαιζε και μεγάλο ρόλο το πόσο ήρεμη ήταν (σ' αυτό βοήθησε το ότι ο θείος μου όσο καιρό την είχε, την είχε σε χαμηλό μέρος μέσα σε πολυσύχναστο μαγαζί). Μπορούσα να την ταίσω ακόμη και με το χέρι 😱
 
για οσους λενε οτι εχουν τεσσερα που παταει κατω εξαρα ολα τα πουλακια μπορουμε να τα δασκαλαψουμε και φωνητικα να γινουν αριστα... Μπορουμε ομως να δασκαλεψουμε το φαινότυπο τις καρδερινας...; Αντε να σας δω που τους θρυλους τους βγαζετε μυθους.
και εμενα ο παππους μου ελεγε ενα μυθο... Οσα δεν φτανει η αλεπου τα κανει κρεμασταρια!
 
Back
Top